1 מחממים את השמן והשום הכתוש בסיר רחב ושטוח מעל להבה גבוהה. אם רוצים להשתמש בפלפל חריף, מוסיפים אותו יחד עם השום.
2 מטגנים את השום טיגון קצרצר – 20 שניות, רק עד שהוא מתחיל לבעבע ומעט משנה צבע. מוסיפים את הרסק, הפפריקה והכמון ומטגנים אותם יחד כחצי דקה תוך ערבוב מתמיד.
3 מתבלים במלח, פלפל וסוכר לאיזון החמיצות ואז מוסיפים כוס וחצי מים.
4 בוחשים היטב, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 40 דקות.
5 מניחים את נתחי הדג ברוטב. אם צריך מוסיפים מעט מים (הרוטב צריך להיות בגובה של הנתחים). מבשלים על להבה נמוכה 10-15 דקות, מוסיפים מיץ לימון ומגישים.
איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי?