ֿמצרכים למילוי:
700 גרם דג אמנון ישראלי טרי טחון
כוסברה ופטרוזיליה קצוצה
נענע קצוצה
חצי בצל סגול קצוץ
3 שיני שום קצוץ
כף צ'ילי חריף קצוץ
מעט גרידת לימון
2 פרוסות לחם רטוב סחוט
ביצה אחת
כפית גדושה מלח
חצי כפית פלפל לבן
כפית כמון
את הכל מערבבים יחד
אופן ההכנה:
1. לוקחים שתי חבילות ארטישוק קפוא ומפשירים.
2. ממלאים כל תחתית בקציצה של תערובת הדג ומהדקים.
3. טובלים בביצה ואז בקמח ומטגנים בעדינות כ-2 דקות לכל צד.
4. לרוטב: בסיר רחב שיכול להכיל את כל הארטישוקים, שמים כוס שמן זית וכרישה אחת גדולה פרוסה לעיגולים.
5. ברגע שהכרישה משחימה מעט מוסיפים שש שיני שום שלם.
6. מוסיפים כוס מיץ לימון סחוט טרי.
7. מוסיפים כף מלח וכפית פלפל לבן.
8. מוסיפים כוס של מים שהושרו בהם כמה שערות של זעפרן.
9. מוסיפים אל הסיר שקית של פול ירוק.
10. ברגע שהרוטב רתח שמים בפנים את כל הארטישוקים המטוגנים.
11. פורסים חצי לימון לפרוסות דקות מאוד ומפזרים בסיר.
12. מפזרים עלי שמיר.
13. מכסים ומבשלים כשעה וחצי אש בינונית-קטנה.