כנפיים ברוטב בוטנים אינדונזי

4 מנות
15 דקות הכנה
35 דקות בישול

ממש כמו במבה, גם את הכנפיים האלה אי אפשר להפסיק לנשנש! הן ספוגות היטב ברוטב חמאת בוטנים, דבש ושום. מתחילים בטיגון ומשלימים בבישול.

המרכיבים:
1 ק”ג כנפיים נקיות וחצויות
3 כפות קמח
2 כפות פפריקה
1 כפית כורכום
מלח
פלפל שחור גרוס
5-4 כפות שמן

לרוטב:
2 כפות חמאת בוטנים חלקה
1/3 כוס דבש
1 כוס ציר עוף או מים
3 כפות רוטב סויה
3 שיני שום כתושות
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי

להגשה:
כוסברה קצוצה דק
1/2 פלפל אדום חריף פרוס לטבעות

אופן ההכנה:

1. מצפים ומטגנים: מכניסים קמח, פפריקה, כורכום, מלח ופלפל לשקית ניילון ומערבבים על ידי ניעור. מכניסים פנימה את הכנפיים ומנערים עד שהן מצופות היטב בתערובת הקמח.

2. מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הכנפיים על להבה בינונית 3-2 דקות מכל צד עד שמזהיבות מעט. מוציאים ושומרים להמשך.

3. מכינים רוטב ומבשלים: מביאים לרתיחה את חומרי הרוטב בסיר רחב, מערבבים וכשהרוטב אחיד וחם מוסיפים את הכנפיים המטוגנות. מבשלים 35-30 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שהכנפיים נראות מזוגגות היטב ברוטב.

4. מסירים מהכיריים, מפזרים כוסברה ופלפל חריף ומגישים מייד.

חימום חוזר: אם מכינים מראש, מומלץ להקפיד שהרוטב לא יצטמצם יותר מדי. מסתפקים ב-30-25 דקות בישול. במידת הצורך מוסיפים מעט מרק או מים בחימום.

כנפיים פריכות בתנור

4 מנות
10 דקות הכנה
45 דקות אפייה

פירורי פנקו ותערובת של ביצה מתובלת במיונז וחרדל מלבישים את הכנפיים בשמלה קראנצ'ית ומבודדת השומרת על העסיסיות של הבשר. אמנם הכנפיים נאפות בתנור, אבל טעמן דומה לכנפיים שטוגנו בשמן עמוק.

המרכיבים:
1 ק”ג כנפיים שלמות ונקיות
250 גרם פירורי לחם עבים בסגנון פנקו
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
1 ביצה
2 כפות מיונז
1 כפית חרדל דיז'ון גרגרים
2 שיני שום כתושות
3-2 כפות שמן

להגשה:
בצל ירוק קצוץ דק
רוטב צ’ילי מתוק

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מערבבים פירורי לחם, מלח ופלפל בצלחת גדולה ועמוקה.

3. מכינים בלילה מביצה, מיונז, חרדל ושום בצלחת עמוקה ורחבה.

4. טובלים את הכנפיים בתערובת המיונז ומעבירים לפירורי הלחם לציפוי מושלם.

5. מסדרים את הכנפיים המצופות בתבנית, מרססים או מברישים בשמן.

6. אופים כ-45 דקות עד שהמעטה חום-זהוב ממש כמו שניצל.

7. מפזרים מעל בצל ירוק ומגישים עם קערית רוטב צ’ילי מתוק לטבילה.

כנפיים ברוטב בירה

4 מנות
45 דקות אפייה
30 דקות בישול

אני מאוד אוהבת את טעמם המורכב של רטבים שמתקבלים מבישול של בירה טובה ותבלינים. הפעם הוספתי לרוטב כנפיים, שיודעות לספוג טעמים וגם להביא טעמים משלהן. הכנפיים נאפות 45 דקות ואחר כך מתבשלות די הרבה זמן, אבל אל תדאגו - זה רק יעמיק את טעמן.

המרכיבים:
1 ק”ג כנפיים שלמות ונקיות

לרוטב:
50 גרם חמאה
1 כפית זרעי כוסברה טחונים טרי
1 כפית פפריקה מתוקה/חריפה
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
מלח
פלפל שחור טחון טרי
1 כף סוכר חום
1 בצל קצוץ
3 כפות קמח
2 כוסות בירה (בהירה או כהה לפי הטעם)
1 כוסות מרק בשר או עוף צח
1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. אופים את הכנפיים מראש: מסדרים את הכנפיים בתבנית ואופים 45 דקות עד שהן מזהיבות מעט וכמעט מוכנות לאכילה.

3. מכינים את הרוטב: ממיסים חמאה בסיר. מוסיפים תבלינים, סוכר וקוביות בצל ומטגנים 10-8 דקות לריכוך והזהבה קלה. מוסיפים קמח ומערבבים.

4. יוצקים בירה תוך כדי ערבוב מהיר, מוסיפים מרק ולימון ומערבבים.

5. מוסיפים את הכנפיים לרוטב ומבשלים 30-25 דקות על להבה נמוכה עד שהרוטב מצטמצם ונספג היטב בכנפיים.

6. מגישים עם אורז.

בישול בבירה

כלל אצבע אומר שכל מאכל שאפשר להכין עם יין אפשר להכין גם עם בירה, אבל שימו לב: לפעמים בירה מוסיפה לתבשיל מרירות לא נעימה, שחייבים לאזן עם מעט סוכר או דבש. גם בהכנת לחם בירה מומלץ לשלב אלמנטים מתקתקים כמו צימוקים או סוכר חום. לחלופין אפשר להשתמש בבירה שחורה.

לאילו מאכלים אפשר להוסיף בירה? לתבשיל בשר וירקות שורש, לתבשיל שעועית או עדשים, למרק בשר ולצלי עוף או ברווז.

הטיפים והסודות שיעזרו לכם להרים ארוחת חג רבת משתתפים בלי לאבד את השפיות; ארוחת החג של השף עומר מילר; 10 בסולם הרושם - המדריך המושלם להפקת שולחן מתוקים מרהיב לחג והצצה ל"אוצר העוגיות של מיקי שמו" - ספרו החדש של השף-קונדיטור האהוב. כל אלה ועוד 50 מתכונים בגיליון החג של מגזין על השולחן

>>

>>