יש לנו יחס דו-קוטבי לפאסט פוד: מצד אחד, אלוהים ישמור איזה אוכל זבלי, לא בריא ועתיר קלוריות. מצד שני, אלוהים ישמור זה כל כך טעים! אבל אפילו אנחנו נהיה הראשונים להודות, שלפעמים תעשיית המזון המהיר מגזימה. מילא צ'יזבורגר כפול וצ'יפס מוגדל, אבל פיצה מעוטרת בכתר צ'יזבורגרים וגלידה מעוטרת בבייקון פריך הם לדעתנו צעד אחד יותר מדי. 

2012 תיזכר לדיראון עולם כשנה בה עולם הפאסט פוד באמת הגזים. אספנו עבורכם את התפצלות הכי הכי מוזרות שצצו השנה ברחבי העולם.  

פיצה עם נקניקייה (צילום: צילום מסך מהאתר pizzahut.co.uk)
פיצה עם נקניקייה | צילום: צילום מסך מהאתר pizzahut.co.uk

פיצה עם נקניקייה בבצק

לא מספיק שפיצה זה אחד המאכלים המשמינים ביותר שיש, דחפו לבצק שלה נקניקייה. את ההמצאה הזו ניתן היה למצוא השנה בסניפי פיצה האט ברחבי אנגליה.

פיצה פאי (צילום: foodbeast.com)
פיצה פאי | צילום: foodbeast.com

פיצה פאי

מעין פאי / קלצונה / פיצה סגורה, עם בצק מוצרלה ומילוי גבינה וירקות. גם את הפיצה הזאת היה אפשר למצוא השנה בפיצה האט.

פיצבון (צילום: slice.seriouseats.com)
פיצבון | צילום: slice.seriouseats.com

פיצבון 

כמו סינבון, אבל בפיצה - כולל רוטב העגבניות, הגבינה והפפרוני. למרות הביקוש והעניין לציבור, את הפיצבון היה אפשר להשיג רק במטבחי הניסוי של "סינבון" באטלנטה ארצות-הברית.

צ'יזי בייטס (צילום: justaddcheese.com)
פיצה נגיסי גבינה | צילום: justaddcheese.com

פיצה נגיסי גבינה

מכירים את חטיפי הבצק עם הגבינה שאפשר למצוא קפואים? קצת כמו בורקס אבל יותר שמן? אז קחו כאלו, עטרו בעזרתם פיצה והגישו חם. עוד קלאסיקה של פיצה האט.

פיצה כפולה (צילום: brandeating.com)
פיצת הריגוש הכפול | צילום: brandeating.com

פיצת הריגוש הכפול

שני סוגי בצק - אחד ממולא בגבינה, השני בנקניקייה, עם טופינגס של פסטרמה עוף והודו מעושנת, רוטב אלפרדו וסלסה. לנו זה בעיקר עושה קונוטציה של כאב בטן. ואת הפלא הזה אפשר למצוא בסניפי פיצה האט בסינגפור.

צי'זבורגר פיצה קראסט (צילום: huffingtonpost.com)
פיצה עם כתר צ'יזבורגרים | צילום: huffingtonpost.com

פיצה עם כתר צ'יזבורגרים

המלכה של השילובים הקשים - פיצה מפוצצת בכל טוב ומסביבה 12 מיני צ'יזבורגרים שיסגרו את הפינה של הסתיידות העורקים הקרובה. למצוא בסניפי פיצה האט ברחבי המזרח התיכון (כמו באירוויזיון, ישראל נמצאת תחת סניפי אירופה).

גבינה מעל ההמבורגר (צילום: aht.seriouseats.com)
צ'יז טופ המבורגר | צילום: aht.seriouseats.com

צ'יז-טופ המבורגר

הפיליפינים הם עם חדשני, וכנראה זו הסיבה שאת הגבינה, הם בחרו לשים מעל הלחמנייה. ניתן למצוא בסניפי KFC בפיליפינים.

המבורגר שחור (צילום: blogs.ocweekly.com)
המבורגר שחור | צילום: blogs.ocweekly.com

המבורגר שחור

לעומת רשתות מזון אחרות שיצאו השנה עם לחמניות שחורות ומלאות בצבעי מאכל, בורגר קינג יפן יצרה את המבורגר ה-kuru. הלחמנייה השחורה צבועה בפחמי במבוק והקטשופ השחור מחוזק בדיו דיונונים. הקורו הפך ללהיט מיידי ביפן. 

המבורגר לובסטר (צילום: brandeating.com)
המבורגר לובסטר וקוויאר | צילום: brandeating.com

המבורגר לובסטר וקוויאר

עוד המצאה יפנית, מבית רשת "וונדי'ז". חוץ מקציצת בקר אפשר למצוא בתוך הלחמנייה בשר לובסטר ופתיתי קוויאר, כי אם כבר ללכת ל"וונדי'ז", אז לעשות את זה בסטייל. 

טאקו דוריטוס (צילום: tacobell.com)
טאקו דוריטוס | צילום: tacobell.com

טאקו דוריטוס

טאקו הוא מלכתחילה מאכל בעייתי - מעטפה פתוחה של בצק תירס מלאה בכל טוב, שכל ביס ממוטט אותה עוד יותר. באו אנשי טאקו בל ואמרו "בואו נעשה לכם את החיים עוד יותר קשים" והפכו את מעטפת הבצק לחטיף דוריטוס אחד גדול ופריך, שעל הביס הראשון מתפרק לאלפי חתיכות קטנות. באופן מפתיע, זו אחת ההמצאות האהובות והפופולריות השנה בארצות הברית.

נאצ'וס שוקולד (צילום: trendhunter.com)
נאצ'וס שוקולד | צילום: trendhunter.com

נאצ'וס שוקולד

נאצ'וס בדרך כלל אוכלים עם רוטב סלסה חריף. רשת El Pollo Loco (העוף המשוגע) הפכה את המנה הפופולרית הזו לקינוח - עם נאצ'וס עשויים מטורטיית שוקולד, רוטב מרשמלו ורוטב שוקולד מקסיקני. חטיף קטן ונחמד שיעלה לכם 1,100 קלוריות.

קיט קט פופס (צילום: facebook.com/mypizzahut)
חטיפי קיט קט | צילום: facebook.com/mypizzahut

חטיפי קיט קט

הקינוח החדש של רשת פיצה האט המזרח התיכון, הוא הדבר הכי קרוב ל"שוקופאי" שראינו ממזמן - אצבעות קיט קט קטנטנות, עטופות ואפויות בבצק פיצה מתוק.

בייקון סאנדיי (צילום: http://www.huffingtonpost.com)
בייקון סאנדיי | צילום: http://www.huffingtonpost.com

בייקון סאנדיי

הקינוח האמריקני החביב קיבל טוויסט אפילו עוד יותר אמריקני - אם אפשר לשים על זה בייקון, אז למה לא? וכך קיבלנו את הקינוח הבשרי המוזר הזה - גלידת וניל, רוטב שוקולד ופיסות בייקון פריכות. ניתן למצוא ברשת בורגר קינג ברחבי ארצות הברית. והנה ההוכחה שזה כנראה גם טעים:

(מקור 1), (מקור 2)

>> פנקייק תפוזים ושוקולד
>> בתנור של אביבה: עוגת שיש חיפושית