תפוצ'יפס ביתי. שווה בטירוף | צילום:
מייקל גליקסטין, יחסי ציבור
סלט תפוחי אדמה רוסי
מתכון של אריק ווקלי, מסעדת הננה בר
המרכיבים: 3 תפוחי אדמה אדומים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1/2 על 1/2 ס"מ 2 גזרים, חתוכים לקוביות 4 ביצים קשות, חתוכות לקוביות 4 מלפפונים חמוצים, חתוכים לקוביות כוס אפונת גינה צעירה 2 יחידות חזה עוף, מבושל וקרוע לרצועות ארוכות 5 כפות מיונז חצי כפית פלפל שחור גרוס דק 3/4 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. מבשלים במים עם מעט מלח את תפוחי האדמה והגזר, עד למידת עשייה "אל דנטה". מסננים ושוטפים במים קרים (על מנת לעצור את תהליך הבישול).
2. שמים את כל הירקות בקערה.
3. מערבבים עם שאר החומרים ומגישים עם טוסטונים.
סלט תפוחי אדמה רוסי. לשים בקופסה והיידה למדורה | צילום:
אריק ווקיל, יחסי ציבור
Roast Potato
מתכון של מוטי גלעד, טמפל בר
המרכיבים (4 מנות): 1.5 ק"ג תפוח אדמה אדום (דזירה) 1/4 כוס שמן זית או שמן קנולה 100 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות 350 גרם בצל, קצוץ לקוביות מלח ופלפל גרוס לפי טעם
אופן ההכנה:
1. מבשלים את תפוחי האדמה (עם הקליפה) כ-20 דקות (3/4 בישול). מקררים, מקלפים ומגרדים על פומפייה גסה.
2. מחממים שמן במחבת, מוסיפים את קוביות האווז ומטגנים 3 דקות. מוסיפים את הבצל ומטגנים עוד כ-4 דקות.
3. מתבלים, מערבבים בעדינות בכף עץ וממשיכים לטגן עוד כ-5 דקות.
4. הופכים ומעבירים לצלחת הגשה.
פיצה לבנה עם תפודים. לא צריך עגבניות | צילום:
גולן תשבי, יחסי ציבור
פיצה לבנה עם תפודים
מתכון של גונטר בידרמן, מסעדת תשבי
המרכיבים (לבצק ל-4 פיצות גדולות): 1 ק"ג קמח 28 גרם מלח 5 גרם שמרים 570 מ"ל מים
לתוספות: 6-8 תפודים לא מקולפים שמן זית 2 בצלים סגולים, פרוסים 2 שיני שום, פרוסות מעט תימין טרי מלח ופלפל שחור מוצרלה מגוררת פרמזן מגורר צרור עלי בזיליקום טרי
אופן ההכנה:
1. מכניסים את כל חומרי הבצק למיקסר, ומעבדים כ-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-24 שעות.
2. מכניסים את התפודים אל תוך מים רותחים עם מעט מלח, ומבשלים אותם עד שהם רכים לגמרי.
3. מכניסים אותם למקרר ורק אחרי שהם מתקררים לגמרי, פורסים אותם לפרוסות.
4. מרדדים רבע מן הבצק לעיגול. מורחים מעליו מעט שמן זית ומפזרים את התפודים הפרוסים יחד עם פרוסות בצל סגול, פרוסות שום, תימין, מלח ופלפל שחור גרוס טרי. מפזרים גם את הגבינות, בזיליקום ועוד קצת שמן זית.
5. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 230 מעלות, עד שהפיצה משחימה.