אומרים שמבין עשרה אנשים, תשעה אוהבים שוקולד והעשירי שקרן. ומה כבר לא נכתב על שוקולד? הוא שובר מיליון דיאטות, מרפא לבבות שבורים, מנחם, משמין, מתוק, מריר. אז הנה עוד כמה מילים ששווה לכתוב עליו: הוא טוב לכם.
כל היתרונות הבריאותיים המצוינים בכתבה טמונים בקקאו ולא בחפיסת השוקולד. ככל שאתם אוכלים שוקולד בעלי אחוזי קקאו גבוהים יותר (ואחוזי סוכר נמוכים יותר), כך ההשפעה הטובה של החומרים שבקקאו תגבר. לכן אם אתם מוצאים שוקולד מריר עם הרבה מוצקי קקאו (60%, 70%, 80% ויש אפילו שוקולדים עם מעל 90% מוצקי קקאו), מה טוב. לצערנו, הנתונים לא תקפים על חטיפי שוקולד, שוקולד חלב ולבן.
שוקולד כתרופה
כבר בתקופת האצטקים ובני המאיה, נחשב השוקולד לבעל תכונות מרפאות, ונעשה בו שימוש בצורתו הנוזלית (והמרירה) כתרופות למחלות וכאבי בטן.
שוקולד עושה לנו טוב
השוקולד מעלה את רמת הסרוטנין במוח, דבר הגורם להשפעה על מצב הרוח - ככל שמצב הסרוטנין גבוה יותר, כך ההרגשה טובה יותר. בנוסף, יש הטוענים שהרצון לשוקולד מתעורר בעקבות רמות מגנזיום נמוכות (השוקולד מכיל מגנזיום). חוסר במגזניום גורם לירידה ברמות הדופמין, שגורם לנו סיפוק והנאה.
שוקולד מאריך את תוחלת החיים
מחקר שנערך לפני כ-5 שנים באוניברסיטה בבריטניה, קבע כי בניגוד למה שנהוג לחשוב אכילת שוקולד ושתיית קפה ותה דווקא מאריכה את תוחלת החיים. לצד פירות וירקות, השוקולד, הקפה והתה מייצרים חיידקים שמאטים את אפקט ההזדקנות ועוזרים להגן על התאים מנזקי הטבע והזמן.
שוקולד בריא ללב
מחקרים מראים שאכילת שוקולד יכולה להוריד את הסיכון למחלות לב וכלי דם ב-39 אחוזים ואת הסיכון ללקות בשבץ לב ב-29 אחוזים , זאת עלי פי כתב העת הרפואי "BMJ", מאחר והוא עשיר בחומרים נוגדי חמצון.
שוקולד מפחית לחץ דם
לפי מחקר בכתב העת הרפואי "JAMA", צריכה יומית של קוביית שוקולד מריר המכיל מעל 80% מוצקי קקאו עשויה להפחית בעיות לחץ דם. על פי המחקר, אפילו קובייה אחת ביום הביאה לירידה קטנה אך משמעותית בלחץ הדם, שעשויה אף להפחית את רמת התמותה ב-4 אחוזים.
>> קראו עוד על המחקר
בהריון? אכלי שוקולד
למרות שבעבר נטען כי נשים בהריון צריכות להימנע משוקולד מאחר ויש בו קפאין, במחקר שנעשה באוניברסיטת ייל בארה"ב, נמצא כי שוקולד מריר (העשיר בכימיקל תאוברומין) מסייע במלחמה במחלות לב על ידי הרגעת השרירים, המרצת הלב והרחבת כלי הדם – אותן התכונות שעוזרות למנוע רעלת הריון.
השוקולד בריא לשיניים
מכל הדברים שבעולם, דווקא שוקולד מריר יכול לעזור לבריאות הפה. הקקאו מכיל נוגדי חמצון ויש תיאוריות שגורסות כי נוגדי החמצון יכולים לעזור בטיפול בחניכיים ובעששת. אז מה כן הורס את השיניים? הסוכר שנמצא בחטיפי השוקולד ובשוקולד החלב והלבן.
שוקולד אפילו טוב לדיאטה
במחקר שערכו חוקרים ישראלים, נקבע כי ארוחת בוקר גדולה, עתירת פחמימות וחלבונים מסייעת לדיאטה ומדכאת את ההורמון הגורם לרעב בהמשך היום. נבדקים שאכלו ארוחת בוקר גדולה הכוללת ביצים, דגים, גבינות ועוגת שוקולד, הצליחו לרזות ולשמור על המשקל לעומת הנבדקים שאכלו ארוחת בוקר קלה (שלא כללה עוגת שוקולד כלל וכלל).
>> קראו עוד על המחקר
אנשים שאוכלים שוקולד רזים יותר
מדענים מאוניברסיטת סן דייגו שבקליפורניה, חקרו קרוב לאלף בני אדם (ליתר דיוק – 972 אנשים), וגילו כי הנחקרים שאכלו שוקולד בקביעות, היו בעלי מסת גוף נמוכה יותר. ובעברית – רזים יותר.
>> קראו עוד בנושא
השוקולד ממריץ
השוקולד מכיל חומר ממריץ - כימיקל בשם תאוברומין וגם קפאין, שהשילוב ביניהם גורם לערנות ותחושה נמרצת יותר.
שוקולד נגד שיעול
במחקר שנערך לפני כמה שנים, נמצא כי אותו התאוברומין יעיל בהפסקת שיעול, אפילו יותר מקודאין, שנחשב לתרופה הפופולרית ביותר נגד שיעול. התאוברומין מדכא את פעילות העצב התועה ובכך מפסיק את השיעול.
השוקולד בונה שרירים
חוקרים גילו כי בזכות כמות הפחמימות והחלבונים שבמשקה שוקו, הוא מומלץ לצריכה של ספורטאים אחרי אימון, ואף מסייע בבניית השריר. ספורטאים שלגמו שוקו אחרי אימון, הצליחו לבנות מסת שריר באופן מהר יותר מאשר אלו שלא. כדי שהסוכר שבשוקו לא יהרוס את כל מה שהורדתם באימון, כדאי לשתות שוקו שעשוי מכפית אחת בלבד של אבקת שוקו.
השוקולד מלא בדברים טובים
הקקאו עשיר במינרלים כמו אשלגן, ברזל, סידן, אבץ ומגנזיום. הוויטמינים שנמצאים בקקאו הם A, B1, B2, B3, C, E, שטובים לגוף.
>> לעוד חדשות טובות