חברת קפה ג'ו זוכת מוצר השנה בקטגורית קפסולות הקפה לשנת 2016 ,משיקה את "אולטרה סטרונג", קפסולת הקפה החזקה ביותר בישראל - התערובת נבנתה על בסיס זני קפה אפריקאים עוצמתיים, שנבחרו בקפידה ומאוזנים על ידי זני קפה משובחים מפסגות הרי דרום אמריקה. התערובת מתאימה למצבים בהם קפה חזק פשוט אינו מספיק ויש צורך ביותר, ושוקולד מריר-מתוק ודובדבנים הם טעמי הפתיחה של התערובת שתמשיך לאתגר ולרגש את החושים.
במקרה ולגמתם מכוס הקפה שלכם ונשארתם עם טעם לעוד, חשבנו על פתרון מושלם – שילוב הקפה במנות קלאסיות שישתמשו בכל יתרונות הקפסולות ויצירת קינוחים משודרגים:
בראוניז קפה שוקולד
בראוניז (או חומיות בעברית יפה) הוא קינוח שוקולדי מהיר וקל להכנה, אבל כזה שיכול להיות משעמם לפעמים. עם תוספת של קפה שנוצר בעזרת קפסולת אולטרה סטרונג המאפה מתמלא בטעמים עשירים, חזקים ומעניינים, שלוקחים את המאפה המוכר ונותנים לו שדרוג רציני.
תבנית בגודל 20X20 (או גודל דומה)
מצרכים לבראוניז:
200 גרם שוקולד מריר איכותי
1-2 מנות קפה מקפסולת אולטרה סטרונג
200 גרם חמאה
150 גרם (¾ כוס) סוכר (אפשר גם לשים פחות, לפי הטעם)
100 גרם שקדים פרוסים
כף קמח (רשות)
4 ביצים
חופן פולי קפה קלויים או אגוזים שאוהבים, להגשה (רשות)
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות (מצב רגיל, לא טורבו).
טוחנים את הסוכר והשקדים הפרוסים יחדיו לאבקה במעבד מזון (לחילופין, ניתן להשתמש באבקת סוכר ושקדים טחונים בכמויות זהות לרשום במתכון).
ממיסים את החמאה והשוקולד יחד עם מנות הקפה בפולסים במיקרוגל, או בקערה שממוקמת מעל סיר עם מים מבעבעים.
מערבבים את הסוכר והשקדים עם תערובת הקפה-שוקולד עד לקבלת תערובת אחידה.
נותנים לתערובת להתקרר מעט, ואז מערבבים פנימה את הביצים, אחת אחרי השנייה ואז בוחשים פנימה את הקמח.
יוצקים לתבנית משומנת.
אם רוצים, בשלב זה ניתן להוסיף לבראוניז תוספות, ולפזר מעל חופן קטן של פולי קפה או אגוזים כמו פקאן סיני/אגוזי מלך.
מעבירים לתנור ואופים בערך 25 דקות, או עד שהשכבה העליונה של הבראוניז מתבקעת. מוציאים ונותנים לבראוניז להתקרר מעט.
הבראוניז נשמרים במקרר חמישה ימים, מומלץ לחמם מעל לפני ההגשה ולהגיש עם קצפת.
טירמיסו גבינות ללא ביצים
טירמיסו הוא קינוח שקם ונופל על איכות הקפה בו משתמשים. הקפה המריר מאזן את המתיקות של הקצף ויוצר שילוב טעמים שקשה לקחת ממנו רק טעימה אחת. בגרסה זו של טירמיסו אין ביצים אלא קצף שנשאר יפה בזכות שילוב של שמנת מתוקה וגבינות טריות.
8 מנות, תבנית פיירקס עמוקה בגודל 21X21 (או גודל דומה)
מצרכים:
לקצף:
120 גרם (חצי כוס+כף גדושה) סוכר
375 מ"ל (1/2 1 מיכלים) שמנת מתוקה
2-3 כפות אינסטנט פודינג וניל
250 גרם (1 חבילה) גבינת מסקרפונה
250 גרם (1 חבילה) גבינת ריקוטה או גבינה לבנה 9%
לבישקוטי:
1 חבילה עוגיות בישקוטי/לשונות חתול
3 מנות קפה מקפסולת אולטרה סטרונג
30 מ"ל רום או וודקה
כף סוכר
להגשה:
אבקת קקאו
חופן פולי קפה קלויים
אופן הכנה:
מתחילים בהכנת התערובת לטבילת הבישקוטי. בכלי שטוח (למשל קופסת פלסטיק מלבנית) מערבבים את מנות הקפה, הרום והסוכר עם 3/4 כוס מים.
ממשיכים להכנת הקצף:
בקערה גדולה מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר יחד עם פודינג הוניל לקצפת, משהו כמו 4-5 דקות במהירות בינונית.
בקערה אחרת שמים את גבינת המסקרפונה והריקוטה או הגבינה הלבנה. בעזרת כף עץ מערבבים אותן מעט, ואז בעזרת המקציף מקציפים 2-3 דקות.
מוסיפים לגבינות 1/3 מהקצפת ומערבבים היטב, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את שאר הקצפת ב-2 נגלות נוספות ומקפלים בעדינות, עד שמתקבל קצף לבן, חלק וטעים מאוד. טועמים ואם רוצים מוסיפים עוד אבקת סוכר.
בונים את הטירמיסו:
טובלים את עוגיות הבישקוטי לשניה קצרה בתערובת הקפה (משני הצדדים של העוגייה) ובעזרתן מרצפים את תחתית התבנית. אם העוגיות לא מתאימות בדיוק מסירים להן את הקצוות כדי שיתאימו. מעל רצפת הבישקוטים שמים חצי מהקצף ומיישרים בעזרת לקקן, ובאותו אופן בונים קומה נוספת של בישקוטים טבולים וקצף.
מכסים בניילון נצמד, מעבירים למקרר ונותנים לטירמיסו להתייצב במשך שלוש שעות לפחות, עדיף למשך הלילה.
כשרוצים להגיש, חותכים למנות, מעבירים לצלחות שטוחות ומפזרים מעל אבקת קקאו ופולי קפה קלויים. הטירמיסו נשמר במיטבו 3 ימים, ניתן גם להקפיא.