סטייק פרגית במרינדה של תפוזים ודבש
המרכיבים:
6 סטייקים של פרגית (ירך עוף ללא עור ועצמות), נקיים משומן ומגידים
למרינדה:
11/4 כוסות מיץ תפוזים
3 כפות דבש
3 כפות חומץ בלסמי
6 שיני שום, כתושות
קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
1 פלפל חריף, נקי מגרעינים וקצוץ
מלח
פלפל שחור גרוס
1/3 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
1. מסדרים את הסטייקים בתבנית בשכבה אחת. מערבבים בקערית את כל מרכיבי המרינדה, יוצקים על הסטייקים, עוטפים בניילון נצמד ומשרים לשעתיים במקרר.
2. מבעירים גריל פחמים. כשהאש כבתה והגחלים לוחשות, צולים את הפרגיות 6-4 דקות מכל צד עד שהן עשויות לחלוטין; במהלך הצלייה מברישים את הסטייקים במרינדה.
מיטיטיי – קבב רומני
המרכיבים:
500 גרם בשר בקר טחון (צוואר, צלעות)
500 גרם בשר טלה טחון
10 שיני שום, כתושות
1 בצל גדול, קצוץ דק מאוד
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כוס מי סודה
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כפית פפריקה מתוקה
למריחה:
1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
1. שמים בקערה את כל המרכיבים ולשים לתערובת אחידה. מחלקים ל-20 כדורים, וצרים מכל כדור קבב מוארך. מסדרים בתבנית, מכסים בניילון נצמד ומשהים במקרר 3 שעות.
2. מבעירים גריל פחמים. כשהאש כבתה והגחלים לוחשות, מורחים את הקבבים בשמן זית וצולים 3 דקות מכל צד לדרגת מדיום.
שיפודי פילה בקר ופטריות שמפיניון
המרכיבים:
1 ק"ג פילה בקר, חתוך לקוביות בגודל 3-2 ס"מ
40 פטריות שמפיניון קטנות
למרינדה:
11/2 כוסות פטרוזיליה, קצוצה
1/2 כוס נענע, קצוצה
1 פלפל חריף, נקי מגרעינים וקצוץ
5 שיני שום, קלופות
4 כפות לימון כבוש, קצוץ
1 כוס שמן זית
3 כפות עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות
מלח גס
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. שמים במיכל מעבד מזון את כל מרכיבי המרינדה ומעבדים לתערובת אחידה.
2. שמים בקערה את הבשר, מוסיפים את המרינדה ומערבבים. עוטפים בניילון נצמד ומשרים שעתיים במקרר.
3. משפדים לסירוגין על שיפודי עץ קוביית בשר ופטרייה. מבעירים גריל פחמים, כשהאש כבתה והגחלים לוחשות, צולים את השיפודים 4-3 דקות מכל צד לדרגת מדיום.
שיפודי פרגיות במרינדה של סילאן וצ'ילי
המרכיבים:
800 גרם פרגיות (ירך עוף ללא עור ועצמות), חתוכות לנתחים בגודל 3 ס"מ
למרינדה:
1/2 כוס סילאן
1/3 כוס רוטב צ'ילי מתוק־חריף
1/3 כוס רוטב טריאקי
1 פלפל חריף, נקי מגרעינים וקצוץ דק
1 כף ג'ינג'ר, מגורר גס
1/2 כוס כוסברה, קצוצה דק
5 שיני שום, כתושות
1 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
1. שמים בקערה את נתחי הפרגית. מערבבים בקערה אחרת את כל מרכיבי המרינדה, יוצקים על הפרגיות ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ומשהים במקרר למשך 3 שעות.
2. משפדים את נתחי הפרגיות ומבעירים גריל פחמים. כשהאש כבתה והגחלים לוחשות, צולים את השיפודים 5-4 דקות מכל צד, עד שהפרגיות עשויות לחלוטין; במהלך הצלייה מברישים את הבשר במרינדה שנותרה. ממליחים לפי הצורך ומגישים.