מסעדת נומה שבקופנהגן, דנמרק, נחשבת למסעדה הטובה ביותר בעולם ובעלת שני כוכבי מישלן. השף רנה רדזפי (René Redzepi) ידוע בפרשנותו הייחודית והחדשנית למטבח הנורדי המסורתי, וכדי לתפוס שולחן במסעדה, צריך לחכות כמה חודשים טובים.
המנות המוגשות במסעדה ידועות במורכבותן וייחודן וחומרי גלם כמו אבקת שרימפס וקיפודי ים, פרחי וצמחי בר, אפר מספוא ובשר צבי אינן זרות לסועדים במקום. אך האם שף רדזפי הלך צעד אחד יותר מדי?
כתב האוכל האמריקאי דיוויד רוזנגרטן העלה לאחרונה בבלוגו תמונה שעוררה סימני שאלה, בה רואים נמלים על מצע יוגורט. בפוסט בנושא כתב רוזנגרטן שקיבל את התמונה מכתב אוכל שוודי, שטען כי צולמה במטבח הניסוי של השף רדזפי, ושהאחרון בוחן מנות המשלבות נמלים חיות ויוגורט. עוד הוסיף הכתב כי הנמלים נאספו מיער סמוך, וששף רדזפי אמר שהוא אוהב את הטעם החומצי של הנמלים, במיוחד עם השילוב של יוגורט טרי ופשוט.
האם נראה בקרוב את השילוב הזה בתפריט של נומה? האם קהל המסעדה ומבקריה יקבל מנה המשלבת חרקים חיים? או שבכלל מדובר בהלצה? בכל מקרה, גם אם נרצה, לא סביר להניח שנזכה לטעום מהמנה, או מכל מנה אחרת במסעדה, מפאת זמן המתנה בן כמה חודשים לשולחן.
הייתם מנסים את המנה? ספרו לנו בתגובות או בעמוד הפייסבוק שלנו