- אחד האהובים עלינו: רולדה של בצק רך, ספוגי וענוג עם מילוי של קצפת ותותים, כי מה לעשות שעדיין לא התגלה מילוי יותר טעים ומוצלח מזה. אין תותים? כל פרי אחר - יער או לא יער - יעשה עבודה מצוינת. כשיש כזה פינוק מנחם על השולחן - מי בכלל צריך שוקולד.

מתכון: רולדת וניל עם קרם מסקרפונה ותותים

כנאפה (צילום: Arieh, ShutterStock)
כנאפה | צילום: Arieh, ShutterStock

המתכון הבא הוא לא מתכון של שף אלא של בשלן ביתי לגמרי, שפיצח את הדרך להכין כנאפה בלי להתאמץ בכלל בכלל בכלל. אימצנו.

מתכון: כנאפה ביתית מהירה

 

סינבון, קרן אגם (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
סינבון, קרן אגם | צילום: קרן אגם, mako אוכל

- בשלים לקינוחי שמרים? כי ברגע שמתחילים עם אלה, נפתחות אין ספור אפשרויות שאחת מהן יותר מענגת מהשנייה. כאן מתכון של קרן אגם לשבלולי קינמון רכים רכים, חמאתיים ומתוקים כמו שאנחנו אוהבים. רוצים להישאר בגבולות האפייה המהירה והפשוטה? תמשיכו, יש עוד הרבה אופציות.

מתכון: סינבונס

סטיקי באנס (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
סטיקי באנס | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

- מכירים את בני הדודים של הסינבונס, הסטיקי באנס? יש בהם את כל מה שיש בשבלולי קינמון, אבל הם מוגשים מצופפים בתבנית אחת, והכי חשוב - עם שכבה דביקה ומושחתת שהופכת אותם לחטא שאין עליו כפרה. איך מכינים? מרפדים תבנית בפקאנים וברוטב מייפל (במקרה הזה), עליהם מציבים קוממיות את השבלולים, ואחרי האפייה פשוט הופכים.

מתכון: סטיקי באנס מייפל פקאן

עוגיות שקדים ומייפל מתפוצצות (צילום: נטלי לוין, הכי טעים בבית, הוצאת תכלת)
עוגיות שקדים ומייפל מתפוצצות | צילום: נטלי לוין, הכי טעים בבית, הוצאת תכלת

- התעייפתם מבצק השמרים? הנה אנחנו פונים לעולם הזריז של העוגיות. אלה הספציפיות אומנם דורשות חצי שעה במקרר, אבל מה זה לעומת שתי התפחות. והתוצאה - משהו.

מתכון: עוגיות שקדים ומייפל

עוגת‭ ‬וניל‭ ‬ופירורי‭ ‬קינמון‭ ‬או‭ ‬קקאו‭ ‬ (צילום: קרן אגם ונופר צור, נשואה למאפייה, הוצאת מודן)
עוגת‭ ‬וניל‭ ‬ופירורי‭ ‬קינמון‭ ‬או‭ ‬קקאו‭ ‬ | צילום: קרן אגם ונופר צור, נשואה למאפייה, הוצאת מודן

- מתכון של קרן אגם לעוגה שהיא לכאורה בחושה פשוטה, אבל איכשהו היא התברגה לצמרת העוגות שאנחנו הכי אוהבים להכין בבית. ולמה? מהסיבה הפשוטה שהמחמאות שאנחנו מקבלים עליה הן אינסופיות, ואילו ההכנה קלי קלילות (רק תקפידו בבקשה בבקשה על וניל אמיתי, אחרת חלק מהקסם נעלם).

מתכון: עוגת וניל ופירורי קינמון

עוגת פילו ותפוחים (צילום: נופר צור, mako אוכל)
עוגת פילו ותפוחים | צילום: נופר צור, mako אוכל

- עוד אחת של קרן אגם, שאם הייתה מופיעה בריאליטי אפייה כנראה הייתה זוכה לכינוי המפוצץ "דה-קונסטרוקציה של שטרודל". בעברית פשוטה זה אומר "כמו שטרודל רק בלי הבלגן".

מתכון: עוגת פילו תפוחים

עוגת ביסקוויטים עם קרם גבינה לימוני (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
עוגת ביסקוויטים עם קרם גבינה לימוני | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

- עוגת ביסקוויטים אינה דורשת שימוש בשוקולד (למעט הציפוי למעלה, שעליו אפשר לוותר בלי בעיה), אבל מכיוון שאנחנו עדיין מתלבטים אם אפשר להחשיב עוגת ביסקוויטים פשוטה כקינוח - בחרנו בגרסה טיפה יותר מתוחכמת שלה, גם בטעם וגם במראה. 

מתכון: עוגת ביסקוויטים עם קרם גבינה לימוני

רולדת כנאפה (צילום: נטלי אמילר , mako אוכל)
רולדת כנאפה | צילום: נטלי אמילר , mako אוכל

- כנאפה כבר הייתה לנו, רולדה כבר הייתה לנו - עכשיו העת לשילוב בין השתיים.

מתכון: רולדת כנאפה

עוגיות לימון מושלגות  (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
עוגיות לימון מושלגות | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

- עוגיות מושלגות בגרסה לימונית, שהיא גם קיצית יותר, גם (לדעתנו) יפה יותר וגם מאפשרת לחיים להמשיך להתקיים בקלילות אפילו בלי שוקולד. 

מתכון: עוגיות לימון רכות ומושלגות

חיתוכיות פרוזן יוגורט. לפני החיתוך (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
חיתוכיות פרוזן יוגורט. לפני החיתוך | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

- הקינוח האחרון ברשימה הוא ה-דבר לשלוף מהמקפיא ביום שרבי: יוגורט קפוא וממותק בעדינות, שבו משבצים אילו פירות שאוהבים. מיעוט הקלוריות הוא בונוס נחמד.

מתכון: חיתוכיות פרוזן יוגורט

>> בכל זאת חייבים שוקולד? הנה כל התחליפים העומדים לרשותכם

בתיאבון!