עובש על פרוסת לחם. בואו לא ניתמם, לכולנו יצא לשלוף פרוסה ולהבחין בנקודות הירוקות הלא נעימות האלה. אז ההיגיון אומר "למה לזרוק את כל הלחם בגלל נקודונת קטנטונת של עובש?", שהרי בטוח יש גם פרוסות נטולות עובש באותה כיכר, לא? אז זהו, שלא ממש. הודות לסרטון של Science Insider, יותר לא נוכל לעבוד על עצמנו שיש חלקים לא נגועים בלחם מעופש - כי מתברר שאם יש נקודה אחת של עובש על הפרוסה, זהו, זה כבר התפשט לכל הכיכר.
ובכן, מה שנראה כנקודת עובש קטנטנה הוא למעשה פטרייה, אבל בניגוד לפורטובלו או שמפיניון, לא מדובר בכזו שאוכלים. החלק של הפטרייה שאנחנו רואים על הלחם הוא כמו הכיפה שלה, אבל זה לא אומר ששם היא מתחילה וגם נגמרת. לאותה פטרייה יש שורשים מיקרוסקופיים שלא ניתן לראות (בבוטניקה קוראים לזה תפטיר).
אוקיי, אז מה לגבי לזרוק את הפרוסה הנגועה ופשוט לקחת אחת נקייה בלי נקודות? מאוחר מדי, רוב הסיכויים שהפטרייה כבר מזמן התפשטה לשאר הכיכר.
זה אולי נשמע מלחיץ, אבל לא מדובר בהכרח בסכנה מיידית. ישנם אלפי סוגים שונים ומשונים של עובשים ופטריות, חלקם קטלניים, חלקם עלולים לגרום לנזק בלתי הפיך, חלקם עלולים לגרום לחולשה או בעיות עיכול זמניות וחלקם לא ישפיעו עליכם בכלל.
אחת מהפטריות הנפוצות הגדלות על לחם ועלולות להיות מסוכנות למאכל אדם היא הריזופוס (עובש שחור), שעשויה במקרים קיצוניים להוביל לפגיעות קשות. אם חשבתם להתחכם ולהציע לקלות את הלחם, תחשבו שוב, כי חימום לא ישמיד את הפטרייה הזאת.
אז תעשו לעצמכם טובה ופשוט מאוד אל תאכלו לחם מעופש. נכון, יכול מאוד להיות שלא יקרה לכם כלום, אבל עדיין קיים הסיכוי הקטן שאתם אוכלים פטרייה מסוכנת, אז בשביל מה. אנחנו על כל פנים נמשיך לאכול את העובש שלנו על גבינות שמנות בלבד.