מקושקשת. או שאתם יודעים להכין אותה ממש טוב, או שאתם חושבים שאתם יודעים, הרי מה הבעיה? כולה מקושקשת, אבל בפועל היא תמיד יוצאת לכם יבשושית ולא משהא, ואף אחד אף פעם לא מתלהב כשאתם מציעים לו אחת.
אם אתם מהסוג הראשון - אתם יכולים להיות מרוצים מעצמכם ובצדק, למרות זאת יש לנו טיפ שעשוי לשכלל את המקושקשת שלכם ולהביא אותה לרמת שלמות. אם אתם מהסוג השני - יש לנו טיפ שאולי יהיה דלת בשבילכם, דלת דרכה תעברו מעולם המקושקשת-שגירדתי-מהמחבת-בקושי-אפילו-שזה-טפלון, לעולם של ביצים אווריריות, רכות, מלאות בטעם ומרקם מעולה.
עוד באוכל טוב:
- חם מהתנור: לחמניות זיתים טבעוניות
- 5 קינוחים קפואים שלא תאמינו כמה קל להכין
- האם תרבות הפוד טראקס מגיעה לישראל?
הסוד, כפי שמבטיחים באתר Delish, הוא שמנת חמוצה. לא מעט אנשים מוסיפים לביצים שלהם חלב כדי להגיע למרקם האוורירי, אז השמנת החמוצה אמורה לעשות את אותה העבודה, אבל לתת לביצים קצת יציבות. בנוסף, ביצים מקושקשות נוטות היות מעט תפלות ודורשות הרבה מלח ופלפל, השמנת מסייעת בהדגשת הטעמים ותיבול בכמות סבירה יהיה בהחלט מספק. חוץ מכל אלה, ברור גם שהשמנת החמוצה מוסיפה טעם בעצמה, מעין חמיצות עדינה מאוד שמוסיפה עומק לטעם המקושקשת, סוג של ללכת עם להרגיש בלי.
אז מה עושים?
טורפים את הביצים בקערה, ואז מוסיפים להן שמנת חמוצה - משהו כמו 2-3 כפות לביצה, ומערבבים שוב (חשוב לטרוף את הביצים לפני הוספת השמנת).
ממשיכים בהכנת המקושקשת כרגיל - מטגנים בחמאה, מערבבים ומורידים מהאש לפני שמתייבש. עכשיו כל מה שנשאר לכם הוא לבחור סוג לחם איכותי שילווה את היופי הזה. בתאבון!