אצלנו בבית לחציל יש מקום של כבוד, ואפשר למצוא אותו כמעט בכל שלב על השולחן. הפעם החלטתי להציג לכם את מתכוני החצילים המשפחתיים שלנו – של אמא שלי ושל אחותי, שלדעתי יוצרים מנות חצילים קלות ומנצחות.

חצילים ממולאים בבשר טלה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
חצילים ממולאים בשר טלה. הכי טוב עם חצילים קטנים | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

חצילים ממולאים בבשר טלה

המרכיבים:
10-12 חצילים קטנים

למילוי:
½ ק"ג בשר טלה טחון
1 בצל לבן, טחון ומסונן
2 שיני שום, קצוצות
½ כוס פטרוזיליה, קצוצה
½ כוס כוסברה, קצוצה
1 כף שטוחה בהרט
מלח
פלפל שחור

לרוטב:
4 כוסות ציר עוף (אפשר גם מים)
1 כפית פפריקה מתוקה
קמצוץ כורכום
½ כפית כמון
10 שיני שום שלמות
מלח
פלפל שחור
½ כוס פטרוזיליה, קצוצה

אופן ההכנה:

1. מחוררים את בטן החציל מלמטה ומרוקנים את תוכנה. אפשר לעשות זאת בעזרת כלי מיוחד לריקון תפוחים (תפוחן) או בזהירות בעזרת סכין וכף. 

2. מערבבים את כל חומרי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול.

3. ממלאים את החצילים בתערובת הבשר.

4. בסיר שטוח מסדרים את החצילים, מעליהם יוצקים את הנוזלים. מפזרים על החצילים את התבלינים ואת השום. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל במשך שעה.

5. מפזרים את הפטרוזיליה מעל החצילים ומגישים.

סלט חצילים של ענת (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
סלט חצילים של ענת. קוביות מטוגנות בשמן עמוק | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

סלט חצילים של אחותי ענת

המרכיבים:
1 חציל גדול
1 גמבה גדולה אדומה, קצוצה לקוביות קטנות
1 בצל לבן, קצוץ דק
5 שיני שום, קצוצות דק
3 עגבניות גדולות מאוד, קלופות וחתוכות גס
½ פלפל חריף, קצוץ
¼ כוס מים
1 כפית סוכר
1 כפית מלח שטוחה (אחותי מעדיפה אבקת מרק אבל אני מעדיף שלא)
1 כפית שטוחה פלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה
שמן קנולה לטיגון בלבד

אופן ההכנה:

1. קולפים את החציל וחותכים לקוביות של 1-2 ס"מ. מטגנים בשמן עמוק את קוביות החצילים, ומניחים על נייר סופג לספיגת השומן העודף.

2. במחבת נפרדת מחממים מעט שמן ומטגנים לפי הסדר: בצל, שום וגמבה. כשהירקות מתחילים להשחים ולהתרכך, מוסיפים את העגבניות, ולאחר מכן את הפלפל החריף.

3. בעזרת ממעך תפוחי אדמה מועכים טיפה את התערובת, מכסים ומנמיכים את האש למשך 5 דקות.

4. מוסיפים למחבת את המים ואת התבלינים.

5. נותנים לכל המרכיבים לרתוח במשך דקה-שתיים ואז מוסיפים את קוביות החצילים לעוד 2 דקות.

סלט חצילים זעלוק (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
סלט חצילים זעלוק. קלוי על אש גלויה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

סלט חצילים "זעלוק"

המרכיבים:
2 חצילים
3 פלפלים אדומים
3 עגבניות אדומות
5 שיני שום, קצוצות
¼ כוס שמן
1 כפית פפריקה
1 כפית כמון
1 כפית מלח
מיץ מ-½ לימון סחוט
½ כוס כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

1. קולים את החצילים, הפלפלים והעגבניות על אש גלויה. מצננים ומקלפים. קוצצים גס את "בשר" החציל ואת הפלפלים. מסירים מהעגבניות את הזרעים, וקוצצים גם אותן.

2. מטגנים במחבת את שיני השום, ומוסיפים את התבלינים, העגבניות והפלפלים, וממשיכים לטגן 2-3 דקות תוך ערבוב מתמיד.

3. מוסיפים למחבת את החצילים וממשיכים לבשל כ-5-7 דקות נוספות.

4. מקררים, מוסיפים לימון סחוט וכוסברה קצוצה. מערבבים ומגישים.

ריבת חצילים של אמא (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
ריבת חצילים של אמא. לא רק במימונה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

ריבת חצילים של אמא

המרכיבים:
1 קילו חצילים קטנים
1 ליטר מים
1 קילו סוכר לבן
2 יחידות ציפורן
¼ כפית קינמון
מיץ מלימון סחוט

אופן ההכנה:

1. חותכים חריץ לאורך כל חציל (לא עד הסוף), ומשרים את החצילים במים למשך כל הלילה.

2. מסננים את החצילים מהמים, מניחים בסיר ומוסיפים את הסוכר והמים.

3. מבשלים את החצילים על להבה גבוה, עד להמסת הסוכר.

4. מוסיפים את הציפורן, הקינמון והלימון וממשיכים לבשל על אש נמוכה בין שעה לשעתיים, עד לקבלת מרקם ריבתי וסמיך בצבע זהוב.

שומרים בקירור. מגישים עם לחם, מאפה, או כתוספת לכבד אווז או עוף.

כל המתכונים באדיבות שף יוסי שטרית ממסעדת Kitchen Market

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> מתכוני התירס של יוסי שטריות מהפעם הקודמת
>> ארוחה בשעה: עוף ותפוחי אדמה עם חרדל ומייפל

>> כל המתכונים לראש השנה