קרה לכם פעם שניסתם לנער ביצה לפני ששברתם אותה ולראות את החלבון התערבב עם החלמון? לא ניסינו את זה בשנים האחרונות, אבל אנחנו זוכרים איך בתור ילדים התאכזבנו בכל פעם מחדש כשפתחנו ביצה מנוערת שעדיין הייתה מופרדת לשני צבעים.

אין תמונה
"ביצה מקושקשת אל תוך עצמה"

כנראה שלא ניסינו מספיק חזק, כי הבחור שבסרטון מוכיח שאפשר וחצי לקשקש ביצה בתוך קליפתה. רק צריך כוח רצון, ביצה, שרוול של חולצה וחוט עמיד (או 2 גומיות). מכניסים את הביצה לתוך השרוול, מעגנים את הקצוות שלה בעזרת חוטים (או גומיות) ומסובבים את הביצה בתוך השרוול בתנועות של מעגל ומשיכה, כ-12 פעמים. 

לאחר מכן, מבשלים את הביצה כרגיל (10 דקות לפחות במים), מקלפים וחושפים את התוך הצהוב. אייל שני כנראה היה קורא לזה "ביצה מקושקשת אל תוך עצמה".

 

(מקור)

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> עכשיו בעונה: אפונה
>> 4 מתכוני פסטה של איילת הירשמן