הילד כרוך אחרי שניצלונים, ואתם ששים לתת לו לאכול אותם – הרי זה עוף, ועוף זה בריא. האמנם?
מחקר חדש, שפורסם בכתב העת האמריקני לרפואה, מצא כי בחטיפי העוף (נאגטס) יש הרבה פחות עוף ממה שאנחנו חושבים. החוקרים בחרו באופן רנדומלי שתי רשתות גדולות - שאת שמותיהן הם לא מפרסמים - המוכרות נאגטס, ודלו מתוך כל אחת מהמנות נתח אחד. בדיקה מיקרוסקופית העלתה ממצאים מטרידים, שמאתגרים את ההגדרה למילה "אכיל": בנתח הראשון נמצאו 50% תאי שריר, שהיא הרקמה האכילה של העוף, ולצידם נכחו שומן, כלי דם, עצבים ותאי עור. הנתח השני היה עוד יותר גרוע: נמצאו בו רק 40% של רקמות שרירים, שועבדו יחד עם שומן, סחוס ועצמות מרוסקות.
"הכי גרוע: יש לזה טעם נהדר והילדים מתים על זה"
"נגיסי עוף עשויים בעיקר משומן, והשם שלהם מטעה", אמר מחבר המחקר לרויטרס. "מה שאנחנו מכנים 'עוף' הוא למעשה תוצר לוואי מלאכותי של חלקי עוף עשירים בקלוריות, מלח, סוכר ושומן, וזו בחירה מאוד לא בריאה, בניגוד לבשר עוף דל-שומן שאנחנו מכירים וממליצים לציבור לאכול. וגרוע מכך – יש לזה טעם נהדר, זה משווק בעיקר לילדים והם אוהבים את זה מאוד".
תגידו שלא מדובר לגמרי בחשיפה, שכולנו יודעים שפאסט פוד לא עשוי מהנתחים היקרים ביותר, ושמי שחשב אחרת תמים? אז תגידו. אנחנו בכל זאת מופתעים לגלות עד כמה נמוך מורידות אותנו חברות המזון המהיר, ותוהים איך נמשיך מכאן. הרי לא נפסיק לאכול ולהאכיל את ילדינו בנגיסי העוף הטעימים, נכון?
ממקדונלד'ס ישראל נמסר:
"מוצרי הנאגטס במקדונלד'ס ישראל עשויים מ-100% חזה עוף שנטחן לצורכי ייצור הנאגטס, עם הציפוי המפורסם של הרשת. הנאגטס של מקדונלד'ס מיוצרים בארץ ע"י חברת תנובה גליל והם מוצרים בריאותיים ואיכותיים ביותר".