עוגת שוקולד ושמנת חמוצה
לא, לא טעינו, יש כמה שלבים בהכנה של העוגה הזאת, אבל אם יש לכם ולו טיפה היגיון בריא - אתם תכינו אותה כמו גדולים, ותחזרו לעוד. מסוג עוגות היומולדת שמכינים סתם ככה בכל יום בשנה (לא מתחברים? בהמשך יש עוד עוגת שוקולד אחת).
>> למתכון: עוגת שוקולד ושמנת חמוצה
עוגיות חמאה
המתכון הכי פשוט ומוצלח שלנו לעוגיות חמאה, שמוכיח את עצמו כבר שנים ארוכות. תכינו עם הילדים, תכינו בלי הילדים - העיקר תכינו.
רוגלך שוקולד וטחינה מבצק פילו
מתכון של קרן אגם אהובתנו, שלוקחת את אחד המאפים הכי מאיימים בקונדיטוריה ומכינה אותו בגרסה שכל אחד יכול להצליח בה, עם יד אחת קשורה מאחורי הגב. במקום בצק שמרים - בצק פילו שקונים בסופר ורק מפשירים במקרר.
>> למתכון: רוגלך שוקולד וטחינה מבצק פילו
בלילת פלא למאפינס
בגדול, מאפינס הם מהמאפים הכי פשוטים שיש (כל עוד יש לכם בבית תבנית מאפינס, ואם אתם קלולסים כמו שאתם טוענים - אולי אין לכם). היופי במתכון הזה, של רון יוחננוב, זה שהוא מתאים לכל סוגי המאפינס שתרצו - בננה, שוקולד, שקדים, פירות יער, תפוח וקינמון, יו ניים איט. מתכון אחד, אינסוף הזדמנויות להרשים. אחלה דיל, אם תשאלו אותנו.
עוגת מנדרינות
צריך לנצל את החורף הזה למשהו, ואנחנו בעד העוגה הזאת, שהיא בחושה ופשוטה שבפשוטות (רק מערבבים ולתנור), ועושה שימוש בפרי שבקיץ אפשר רק לחלום עליו. אנחנו סבורים שהשילוב של מנדרינות במאפים הוא מיוחד ומגניב לאללה, ואתם - אם לא תנסו, איך תדעו?
כדורי נוטלה בשלושה מרכיבים
ביסקוויטים, נוטלה, שמנת מתוקה. אין אדם על הפלנטה שיכול להיכשל במתכון הזה, שלידו אפילו כדורי שוקולד רגילים נראים כמו אתגר קטן. ויו, כמה שזה טעים.
עוגיות טחינה
מערבבים כמה מרכיבים בקערה, מגלגלים כדורים קטנים ומסדרים על תבנית. מספיק פשוט בשבילכם? יופי, אז אתם מוזמנים גם לעטר כל עוגייה בשקד אחד שלם (אבל היי, ממש לא חייבים).
עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס
חוץ משאר מעלותיהן הטובות, העוגיות האלה הן גם ללא גלוטן, מה שמאפשר להכין אותן לצליאקים וגם לספר לעצמנו שהן בסך הכל דיאטטיות (הן לגמרי לא). חוץ מזה יש בהן רק חמישה מרכיבים, ששניים מהם הם חמאת בוטנים מלוחה ופצפוצי שוקולד מתוקים. זה כל מה שצריך לדעת.
>> למתכון: עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס
חיתוכיות שוקולד וביסקוויטים הכי קלות בעולם
אנחנו יודעים, אתם לא יודעים לאפות, אבל עוגת ביסקוויטים זה כבר כן בטריטוריה שלכם, נכון? וגם כדורי שוקולד, אפשר לשער? אוקיי, אז עכשיו תנו לקחת אתכם לשלב הבא, שהוא במובן מסוים בכלל שלב אחורה, וללמד אתכם להכין חיתוכיות - אבל לא מהסוג שאתם חושבים. בשביל החיתוכיות הספציפיות האלה לא צריך להדליק תנור, לא צריך כמעט כלום בעצם, רק להצטייד ברכיבים הבאים: שוקולד, ביסקוויטים ושמנת מתוקה. נכון שזה אש?
>> למתכון: חיתוכיות שוקולד וביסקוויטים הכי קלות בעולם
מאפינס שוקולד צ'יפס
המאפינס האלה משתייכים לקטגוריית ה"תמיד יש שטוב במקפיא", ולמרות שאתם כנראה לא אלה שבזכותם יש במקפיא אוצרות - אנחנו מבטיחים שגם אתם יכולים להכין אותם. קחו תבנית מאפינס, שמנו אותה או הניחו בפנים מנז'טים - וצאו לדרך. 7 מרכיבים כולל הכל, והתוצאה: דשנה ומפנקת, רכה, עסיסית ומפוצצת שוקולד.
>> למתכון: מאפינס שוקולד צ'יפס
עוגת מייפל בחושה
הבנו, אתם לא יודעים לאפות, אבל בשביל העוגה הזאת באמת שלא צריך הרבה יותר מזוג ידיים (האמת, יש מצב שאפשר להסתדר עם אחת) וזוג עיניים. התוצאה, על כל פנים, היא עוגה מושלמת לקפה, כזו ששמה הולך לפניה כבר לפחות שני עשורים, ולא בכדי.
עוגת שוקולד
חובב אפייה או לא חובב אפייה, כל אדם חייב לדעת שהוא במרחק 40 דקות מעוגת שוקולד פשוטה. זאת יכולה להיות עוגת שוקולית, אבל אם אתם מאלה שלא בכל רגע נתון יש להם בארון קופסה של אבקה להכנת שוקו ממותק - הרשו לנו להכיר לכם את עוגת השוקולד הבאה: היא רכה, היא עסיסית, היא טעימה נורא, בעיקר כשהיא טרייה, והיא אפילו לא מלכלכת יותר מדי כלים.
עוגת תפוחים
בכל שנותינו כאופים יש שתי עוגות תפוחים שנכנסו לנו ללב: אחת היא עוגת התפוחים המהירה של שרית נובק, שהיא באמת מופת של זריזות ויחסי עלות-תועלת, והשנייה היא עוגת התפוחים של חן ואלון קורן, "עוגת התפוחים של איתוש" הם קוראים לה. יש בה יוגורט - אולי זה הסוד - וכל כולה משדרת רוך וביתיות ונוחם. שימו לב, אפשר להכין עם הציפוי, אבל אפשר גם בלי.
>> למתכון: עוגת תפוחים של חן ואלון
עוגת גבינה בכוס
לא צריך להגיד לנו, עוגת גבינה אפויה זה גדול עליכם. אנחנו מבינים. אבל לא זאת העוגה שאנחנו מציעים לכם כאן. למעשה, אפילו קשה לקרוא לה עוגה, כי לא אופים בה כלום והיא אפילו לא מגיעה בתבנית. עוגת הגבינה שאנחנו מציעים לכם היא סוג של קינוח כוסות: בתחתית הכוס מפזרים פירורי ביסקוויטים (אפשר מהודקים עם חמאה אבל אפשר גם סתם כך), ועליהם קרם סופר פשוט של גבינה לבנה, שמנת מתוקה וקצת לימון.
הערה חשובה: כשאתם מגיעים לחלק של "מעבירים לשקית זילוף" - אל תילחצו. את הקרם אפשר להעביר לכוס גם בכף ושום דבר לא קורה. תאמינו לנו, ניסינו.
עוגת פקאנים וקינמון
מודים, לסיום בחרנו עוגה שהיא פחות קלה מהכי בעולם, אבל היא עדיין, איך לומר: לא בלתי קלה. צריך מיקסר (אבל מספיק ידני, שקונים אפילו בסופר), לא שופכים את כל הבלילה לתבנית וסוגרים עניין, אלא שופכים חצי, מפזרים קצת טובין ומוסיפים את החצי השני - אבל עדיין. נשבעים לכם שזה פשוט, ויותר מזה - נשבעים לכם שזה שווה כל שנייה.
>> למתכון: עוגת פקאנים וקינמון
בהצלחה!