מאפה בצק עלים גדול לכל המשפחה
הרבה מהמתכונים שיופיעו פה עוד מעט ידרשו מכם לעשות בשבילם דברים. להכין בצק, למשל. המתכון הזה הוא צנוע במיוחד, והפעולה הכי מאמצת שהוא ידרוש מכם היא לצלות חצילים. עשיתם את זה? יאללה, בצק עלים מוכן, חצילים-עגבניות-גבינה והיידה לתנור.
>> למתכון: מאפה בצק עלים גדול לכל המשפחה
לחמניות שום ופסטו
לחמניות ביתיות במילוי פסטו ופרמזן, שמקבלות זיגוג יפה של חמאת שום מיד עם צאתן מהתנור. אתם מצליחים לדמיין את הריח? כי אנחנו מתעלפים פה.
טוסט כרובית של אינה גרטן
טוסט כרובית? רציני? כן כן, רציני לגמרי - ובואו, הרי ההיסטוריה מלמדת שכל דבר עם כרובית הוא טעים יותר ממה שאפשר היה לחשוב. אז הפעם מדובר במתכון של אינה גרטן, ויש בו לא רק כרובית אלא גם מסקרפונה וגבינת גרויר. תודו שזה לכל הפחות מסקרן.
>> למתכון: טוסט כרובית של אינה גרטן
חלת קינמון רכה
מאפה שהוא ספק חלה ספק עוגת שמרים, והוא מדיף ניחוחות של קינמון שגורמים לנו לרצות לדחות את החמין לערב ועד אז לטבוע בתוך הבצק האוורירי הזה.
ברד פודינג קרואסונים
ברד פודינג משאריות חלה זה טעים ממש. בדר פודינג מקרואסונים - זה כבר גובל בשלמות. ולא, לא צריך להשקיע בקרואסונים יוקרתיים, אלה של הסופר לגמרי עושים את העבודה.
>> למתכון: ברד פודינג קרואסונים
גוזלמה תרד וגבינות
מתכון של רות אוליבר מתוך הספר "מטבח משלהן" - ספר מתכונים שמאגד בשלניות ישראליות מובילות. הגוזלמה הוא מאפה שמרים אבל מהסוג המהיר, כזה שלא מצריך יותר מ-30 דקות של התפחה, שזה נחמד כי בכל זאת שבת, למי יש כוח לעבוד קשה. אחד ממאכלי הרחוב הפופולריים בטורקיה, ומאז שהכרנו אותו - גם אצלנו במטבח.
דייסת פאי תפוחים
גרסה מפנקת וכיפית במיוחד של דייסת קוואקר. אם יש שם תפוחים, יש קינמון, יש אגוזים ויש סירופ מייפל - למי אכפת שאין בצק ושבעצם בכלל לא מדובר בקינוח?
מגש ארוחת בוקר
דבר ראשון אפשר להירגע - אומנם מדובר במגש שלם, אבל עדיין תצטרכו להשקיע גג חצי שעה בארוחה הזאת. מה במגש? קצת גבינות, קצת ברוסקטות, קצת מטבל וקצת סלט. כיף גדול.
כריכי פיצה אפויים
אם אתם חושבים שכריך הוא לא ארוחה שמכבדת את השבת שלכם, אין לנו אלא להסיק שלא הסתכלתם בתמונה של המנה המופלאה הזאת. את הכריכים האלה לא מכינים מלחם קנוי אלא מרכיבים בתבנית עם בצק מעשה ידיכם לפני הכניסה לתנור. כאן המילוי הוא בסגנון פיצה, אתם מוזמנים לגוון אותו עם מה שזה לא יהיה שיורד לכם הכי טוב בגרון בבוקר.
שקשוקה הכי טובה שיש
במתכון הכי טוב שאנחנו מכירים לשקשוקה אין בצל. מה יש בו? עגבניות, קצת רסק, שום, פלפלים חריפים ומתוקים שקולים על הכיריים, פפריקה, קימל, פלפל ומלח. את הביצים תבשלו לרמה שאתם הכי אוהבים, והופ קפצתם לגן עדן.
אומלט פטריות וגבינה צפתית
אנחנו יודעים, המילה "אומלט" ישר שולחת אתכם לקפולסקי, אז תנו לנו לנסח את זה אחרת: ביצים מטוגנות עם פטריות מושחמות בחמאה, עירית וגבינה צפתית. בקיצור, תנסו, זה טעים ממש.
>> למתכון: אומלט פטריות וגבינה צפתית
לחמניות שוקולד רכות
ארוחת בוקר של שבת יכולה להיות כזו שבה כולם מסובין סביב השולחן הערוך, אבל בכיף גדול יכולה להיות גם מסוג אחר - הסוג של הקערה שמונחת על השולחן במרפסת, וכל אחד ניגש וגונב ממנה לחמנייה, ועוד אחת, ועוד אחת. כאן הן במילוי שוקולד, ואנחנו מאוד ממליצים לכם לנסות את זה.
>> למתכון: לחמניות שוקולד רכות
קרפ שוקולד
פנקייק, קרפ וופל בלגי - כשחושבים על ארוחת בוקר מפנקת אלה המאכלים הראשונים שחושבים עליהם, והאמת היא שבצדק. מדובר בשלישייה בצקית קדושה ואהובה, שהיינו מוכנים לקלוט כל אחד מחבריה בכל בוקר בשבוע. ראשון לעלות לבמה הוא הקרפ, שמזכיר מאוד פנקייק רק בגרסה דקה דקה, שאפשר ורצוי למלא בשלל טובין. שוקולד הוא רק אפשרות אחת.
קרואסון סלמון וביצה עין
את המנה הזו אנחנו רגילים לראות בתפריטים של בתי קפה, אבל האמת האמיתית היא שאין שום סיבה לא להכין אותה בבית. צריך להצטייד בקרואסון ובסלמון, זה כן, צריך גם להתאפק לא לזלול אותם בדרך הביתה - אבל אם עברתם את השלבים האלה, אתם כפסע מלפנק את המשפחה שלכם בארוחת בוקר מליגה אחר. סלט קטן ליד - חלום.
>> למתכון: קרואסון סלמון וביצה עין
ופל בלגי
כפי שאמרנו - לעולם לא נגיד לא לוופל בלגי. ואם מזולפת עליו כמות נדיבה של סירופ שוקולד - על אחת כמה וכמה. הבאסה: צריך מחבת ייעודית. הנחמה: אפשר להשיג כזו בעשרות בודדות של שקלים.
ארוחת בוקר אנגלית
המושחתת שבארוחות הבוקר שלנו, שבעולם היא מקובלת מאוד אבל אצלנו נחשבת ובצדק לפצצת כולסטרול שפחד אלוהים להתקרב אליה. יש שם נקניקיות, ביצים, תפוחי אדמה, שעועית ברוטב עגבניות ובייקון, ואנחנו חלילה לא ממליצים לכם לפתוח ככה את הבוקר אבל לגמרי נבין אם פעם ב- תחליטו בכל זאת ללכת על זה.
פנקייק
כל אחד נשבע במתכון שלו לפנקייק. אנחנו בילינו את רוב בוקרי שבת שלנו עם המתכון מהספר "ילדים מבשלים", עד שהגיע לחיינו המתכון הזה, וכבש את הבכורה מיד.
>> רוצים לשדרג את הפנקייק עם שכבה יפה של שוקולד באמצע? גם אופציה!
>> אם אתם מהמשפחות שמכינות פנקייק על בסיס קבוע, אולי מוטב לכם להכין תערובת שתקצר לכם תהליכים: אבקה להכנת פנקייק
פנקייק תירס
כן, זה פנקייק, אבל זה כל כך כל כך יותר מזה (לפחות אם עברתם את גיל 8). מדובר בבלילה של ביצים, קצת קמח והרבה הרבה תירס - טרי! טחון! - שמטגנים כמו פנקייק ועל הדרך תוחבים פנימה איזו פרוסה טובה של גבינה, שיהיה. טעים טעים טעים.
פרנץ' טוסט
עוד מנה שהיינו מוציאים בשבילה את "ילדים מבשלים" מהספרייה - אבל לא עוד. במתכון הספציפי הזה יש איזה קסם, שמנפיק באמת את החלה המטוגנת הכי טעימה שיש, ואפילו עוד יותר מופלא מזה - הפרנץ' טוסט הזה טעים גם למחרת.
>> ממש לאחרונה קיבלנו טיפ מעולה לפרנץ' טוסט. מכירים?
>> והנה עוד משהו נחמד: פרנץ' טוסט אפוי, שאפשר להכין ערב לפני ורק לאפות בבוקר.
לחם מטוגן עם ביצה חצי קשה ותפוחי אדמה
גרסה משודרגת של עומר מילר לפרנץ' טוסט המוכר והבסיסי, בתוספת טונה אדומה ובוטרגו. כן, זה למתקדמים, אבל וואו כמה טעים.
>> למתכון: לחם מטוגן עם ביצה חצי קשה ותפוחי אדמה
ביצה בקן משודרגת
טוב, אי אפשר להזכיר את "ילדים מבשלים" ולא לחשוב על הביצה בקן האלמותית שהוא הכניס לחיינו. אז כאן מדובר בגרסה משודרגת, לא בלחם כי אם בלחמנייה מתוקה. פינוק בוקר טעים שאין דברים כאלה.
אורז בחלב
אורז (לא חשוב איזה - פרסי, עגול, בסמטי, הכל הולך), חלב, סוכר וקינמון - זה כל מה שצריך בשביל ארוחת הבוקר הקסומה הזו, שהמתכון שלה רץ כבר 100 שנים לפחות. ואם זה נשמע לכם כמו אוכל של חורף, דעו לכם שאתם טועים לגמרי - הדייסה הזו טעימה באותה המידה גם כשהיא פושרת ואפילו קרה.
דייסת שיבולת שועל אובר-נייט
את הדייסה הזו מכינים ערב קודם, ואולי "מכינים" זאת מילה גדולה מדי - בסך הכל מערבבים בצנצנת שיבולת שועל, חלב (אפשר טבעוני), קצת ממתיק ותמצית וניל, ומכניסים למקרר. בבוקר תחכה לכם דייסה סמיכה עשירה וטעימה, שתעבוד מושלם עם קוביות של פרי - כל פרי - מלמעלה.
>> למתכון: דייסת שיבולת שועל אובר נייט
פודינג צ'יה אובר-נייט
על אותו עיקרון - דייסת צ'יה. כאן הצ'יה היא זו שדואגת להסמכה, בעודה משכשכת בתערובת של יוגורט וחלב קוקוס, סילאן ווניל. ומה מלמעלה? פירות, קוקוס, פיסטוקים, חמוציות, או בקיצור - מה שבא. פצצה של בריאות, לבוקר שבת ובכלל.
>> למתכון: פודינג צ'יה אובר נייט
שייק ארוחת בוקר
משקה שהוא בעצם ארוחה. גם כאן יש שיבולת שועל, ויחד איתה חלב שקדים, בננות וחמאת בוטנים - וכל אלה ביחד נטחנים בבלנדר עם כמות יפה של קרח, לקבלת שייק שהוא ללא ספק מקורי, מאוד מאוד טעים ומלא בערכים תזונתיים.
מוזלי
כבר שנים ארוכות שאנחנו מכינים גרנולה מאותו מתכון, זה שאף פעם לא מאכזב ובכל פעם מצייד אותנו בקופסה גדולה וטובה של גרנולה ביתית בריאה מצוינת. אז נתחיל במתכון הזה, שכל אחד צריך להכיר:
עכשיו, אחרי שיש לכם את הבסיס, אתם מוזמנים לנסות את אחד משלושת המתכונים הבאים, שכל אחד מהם מיוחד בדרכו ומושך את הגרנולה הביתית לכיוון אחר:
>> למתכון: גרנולה של אורנה ואלה
>> למתכון: גרנולה במחבת ב-5 דקות
יש גרנולה? יופי, עכשיו יוגורט, כמה פירות חתוכים וקצת סילאן. ככה מתחילים בוקר!
קובנה
אוקיי חברים, סיימנו עם המנות הקלילות! עכשיו פנו את הדרך למטבח התימני האהוב עד בלי די, ובתור התחלה לקובנה שלו. האמת, אורי שפט מכין אותה עם חמאה. בבקשה אל תזקפו את זה לחובתו.
ג'חנון
ועוד אחד מאותה עדה - כל החיים היינו בטוחים שג'חנון קונים. מי היה מעלה בדעתו שאפשר להכין אותו בבית, ויותר מזה - שאנחנו יכולים להכין אותו בבית? אז כן, אנחנו יכולים, וגם אתם.
בתיאבון!