פונדו גבינות  (צילום: דניאל לילה, מגזין טעימות)
פונדו גבינות. סגנון: נועה קנריק | צילום: דניאל לילה, מגזין טעימות

מלא מתכונים לחנוכה ממש כאן בפייסבוק שלנו

פונדו גבינות עם שיפודי ירקות וקוביות לחם
אחת ממנות הדגל שמגיעה אלינו משווייץ, המבוססת על ארוחת בופה סביב סיר ובו מטבל גבינה חם ומבעבע. מניחים לצד הסיר שיפודים של מיני ירקות טריים וקרקרים מסוגים שונים, טובלים בגבינה החמה ואוכלים.

חלבי | דרגת קושי - קל | זמן הכנה - 20 דקות

המתכון לפונדו מותאם ל-6 סועדים, אולם אם הוא חלק מארוחה גדולה ולא עיקר הארוחה, הכמות תספיק להרבה יותר. בכל מקרה חשבו לפחות 4 שיפודי ירקות לסועד, וקוביות לחם בכמות של 2 פרוסות לערך לסועד.

לפונדו:
2 כפות קורנפלור
כף שרי ברנדי (קירש) - לא חובה
1.5 כוסות יין לבן יבש
שן שום, קלופה
כפית מיץ לימון
350 גרם גבינת אמנטל מגוררת
350 גרם גבינת גרוייר מגוררת
קורט אגוז מוסקט

להגשה:
שיפודוני עץ קטנים עם קוביות ירקות: פלפל צבעוני, פטריות שמפיניון, עגבניות שרי צבעוניות, גזר, פרחי ברוקולי (מאודים), פרחי כרובית (מאודים), קוביות תפוחי אדמה ובטטות (מבושלות או אפויות), קוביות תפוחים חמוצים,
קוביות לחם מסוג בגט או רוסטיק, קרקרים

1. בקערה קטנטנה ממיסים את הקורנפלור עם השרי ברנדי (ואם אין אז עם מים) ורבע כוס מהיין הלבן.

2. חוצים את שן השום ומורחים אותה על גבי פנים סיר הפונדו, כדי שתתקבל ארומה קלילה של שום ולא טעם חזק, ומוציאים את השום.

3. יוצקים את יתרת היין ומיץ הלימון לסיר ומביאים לסף רתיחה. מוסיפים פנימה את הגבינה בהדרגה, תוך כדי ערבוב בכף עץ. חשוב לצייר באמצעות הכף את הצורה של הספרה 8 כדי ליצור תערובת אחידה וללא גושים.
חוזרים על הפעולה עד שכל הגבינה בסיר מומסת וללא גושים. מקפידים לעשות זאת בהדרגה כדי למנוע היווצרות גושים. כשהתערובת חלקה מוסיפים פנימה את תערובת השרי ואגוז מוסקט ומערבבים לסף רתיחה והסמכה קלה.

4. מגישים לשולחן על גבי להבת סיר הפונדו עם מבחר השיפודונים שהוכנו מראש ומתענגים.

* אפשר להכין בסיר קטן רגיל ולהגיש מעל כלי שומר חום (עם נר להביון קטן).

* אפשר להכין בסיר קטן ולשמור חם מעל פלטת גז אישית אם יש.

מאפינס קישואים (צילום: דניאל לילה, מגזין טעימות)
מאפינס קישואים. סגנון: נועה קנריק | צילום: דניאל לילה, מגזין טעימות

עוד באוכל טוב:

 

מאפינס קישואים, אגוזים וחמוציות
מעדן מפנק שיכול לשמש כקינוח או תוספת למנות העיקריות. נחמד ביותר להגיש למישהו שלא חובב אכילת קישואים וליהנות כשהוא מבקש תוספת.

פרווה| דרגת קושי - קל | זמן הכנה - 15 דקות, זמן אפייה - 30 דקות
12 מאפינס

200 גרם (כוס) סוכר - אפשר גם חום
2 ביצים, טרופות
2 כפיות תמצית וניל
3 כוסות קישואים מגוררים גס בפומפייה (כ-2 קישואים קטנים, עדיף זוקיני)
כוס שמן קנולה
3 כוסות קמח תופח
2 כפיות אבקת סודה לשתייה
2 כפיות קינמון
כפית אגוז מוסקט
קורט מלח
כוס אגוזי מלך, קצוצים (לא חובה)
כוס חמוציות מיובשות (לא חובה)

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. טורפים בקערה גדולה סוכר, ביצים ותמצית וניל. מוסיפים את הקישואים המגוררים והשמן ומערבבים.

3. בקערה נפרדת מנפים יחד קמח, סודה לשתייה, קינמון, אגוז מוסקט ומלח. מערבבים היטב. מוסיפים לתערובת הקישואים את תערובת הקמח. מקפלים פנימה בעדינות את האגוזים והחמוציות.

4. משמנים היטב תבנית מאפינס. באמצעות כף, מפזרים את הבלילה באופן שווה בין התבניות. ממלאים את השקעים עד למעלה.

5. אופים 30-25 דקות, עד שהמאפינס קפיציים למגע. מצננים 10 דקות ומחלצים בעדינות מהתבנית. ממשיכים לצנן עד לטמפרטורת החדר.

* אם משתמשים גם באגוזים וגם בחמוציות ייתכן שהתערובת תספיק ל-14 מאפינס, ואז אני כדאי להוסיף עוד 2 תבניות מאפינס חד פעמיות לאפייה בתנור, נוסף על תבנית השקעים.

* המאפינס נשמרים היטב בהקפאה. אפשר להפשיר בטמפרטורת החדר, או להפשיר חלקית ולהמשיך לחמם בתנור.

מרק ירקות צלויים (צילום: דניאל לילה, מגזין טעימות)
מרק ירקות צלויים. סגנון: נועה קנריק | צילום: דניאל לילה, מגזין טעימות

מרק ירקות צלויים עם טוויסט בצק עלים ותבלינים
מרק מדהים שמכינים בתנור! זו לא הכנה סטנדרטית של מרק, אבל אני מבטיח לכם מרק בטעמים עמוקים ומתקתקים של ירקות קלויים. ראשית צולים עגבניות ופלפלים בתנור עם שום ועשבי תבלין. הצלייה מוציאה מהם את מיטב הטעמים. לאחר מכן מרסקים את הירקות בבלנדר עם מיץ עגבניות ולפני ההגשה מחממים עם שמנת לבישול.
חלבי | דרגת קושי - קל | זמן הכנה - 20 דקות
6-8 מנות

למרק:
1/2 ק"ג פלפלים אדומים
1/2 ק"ג פלפלים צהובים
1 ק"ג עגבניות, חתוכות לרבעים
10 שיני שום, קלופות
2 ענפי רוזמרין
2 ענפי תימין
כפית סוכר חום
מלח ופלפל גרוס טרי לפי הטעם
1/2 כוס שמן זית
ליטר מיץ עגבניות
מכל שמנת לבישול או להקצפה (10% ומעלה)

לטוויסט בצק עלים ותבלינים:
1/2 חבילת בצק עלים, מופשר על פי ההוראות שעל גבי האריזה
ביצה, טרופה
תבלינים (כגון: זעתר, פפריקה בשמן, עשבי תבלין טריים קצוצים),
זירעונים
50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת

מכינים את המרק:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מסדרים את הפלפלים והעגבניות בתבנית, מפזרים עליהם את שיני השום, ענפי הרוזמרין והתימין, הסוכר החום, המלח והפלפל ומטפטפים שמן זית מעל הכל.

3. צולים בתנור כ-45 דקות, עד שהירקות מתרככים לגמרי והפלפלים משחירים מעט. מוציאים מהתנור, מסירים את ענפי התימין והרוזמרין ומצננים לטמפרטורת החדר.

4. מעבירים לבלנדר את הירקות הצלויים עם כל הנוזלים שהצטברו בתבנית, וטוחנים למרקם חלק (אפשר גם לטחון בקערה עם בלנדר מוט). מוסיפים את מיץ העגבניות, מסננים את הנוזל כדי להיפטר מקליפות גסות, טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך.

5. מחממים את המרק עם מכל שמנת לבישול עד לסף רתיחה.

מכינים את הטוויסט:

1. חותכים את בצק העלים לפסים ישרים ברוחב ס"מ. אפשר להיעזר בסרגל מתכת ארוך כדי לשמור על פסים ישרים.

2. מברישים בביצה טרופה ומפזרים את התבלינים או הציפויים האהובים עליכם.

3. מסובבים את שני צדי הבצק ליצירת צורת בורג. מעבירים לתבנית משומנת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה.

4. מגישים את המרק חם עם טוויסט בצק עלים ותבלינים.

שער מגזין טעימות (צילום: מגזין טעימות)
צילום שער: בועז לביא. סגנון: ענת לבל | צילום: מגזין טעימות

את הכתבה המלאה ועוד המון מתכונים לאירוח בחנוכה ניתן למצוא במגזין החנוכה החדש של 'טעימות':
מרילין איילון עם שמונה מתכונים לשמונת ימי החנוכה בווריאציות שונות, מטוגנות ושאינן מטוגנות | קלרה פטל מגישה אירוח מלוח לחנוכה | שף ישראל דודק מגיש ארוחות קדרה מגוונות | תמי פיליפ במבחר מתכונים לחמין של שבת | מרילין איילון נוסעת ליוון במדור 'מטבח עולמי' | ענת לבל מלמדת לערוך שולחן לבבי לערב לביבות מקסים, כולל הצעות למאכלים קלים להכנה | רבקה שיינין מקפיאה בצל ונותנת מתכונים שאפשר להכין במהירות | ועוד הרבה הפתעות, כמיטב המסורת של טעימות!

מגזין 'טעימות' הינו מגזין המזון הכשר למהדרין היחיד מסוגו ויוצא לאור כ-7 שנים. במגזין ניתן למצוא את טובי השפים, הצלמים והסטייליסטים בארץ.
ניתן להשיג את המגזין בלמעלה מ-400 נקודות מכירה ברחבי הארץ.
לעמוד הפייסבוק של מגזין טעימות: https://www.facebook.com/teimotmagazine
לברור נקודות מכירה ולרכישת המגזין חייגו: 077-2020520

>> מתכונים לסופגניות
>> מתכונים ללביבות
>> ועוד מתכונים שווים לחנוכה