לוביו - ליאל בוזוקשווילי
המרכיבים:
חצי קילו שעועית אדומה
8 שיני שום
צרור כוסברה, קצוץ
צרור סלרי עלים קטן, קצוץ
פלפל סודני לפי הטעם
כף מלח
כף תרכיז תמר הינדי
מעט חומץ
אופן ההכנה:
- מבשלים את השעועית במים עד שהיא מתרככת.
- מוסיפים שום, כוסברה, סלרי, פלפל סודני, מלח ותמר הינדי, ומבשלים עד שהכל רך.
- מסננים ושומרים את נוזלי הבישול.
- מעבירים את השעועית במסננת ומרסקים עם תרווד.
- מוסיפים את הנוזלים ששמרנו עד לקבלת מרק סמיך.
- בזמן ההגשה מוסיפים חומץ ופלפל סודני לפי הטעם.
פראטה של יובל
המרכיבים:
550 גרם קמח פוקאצ'ה
2 וחצי גרם אבקת אפייה
2 וחצי גרם מלח
6 גרם סוכר
40 גרם מחית קשיו
250 גרם חלב שיבולת שועל
150 גרם מים
לטיגון:
שמן
שום
אופן ההכנה:
- מערבבים את החומרים היבשים (קמח, אבקת אפייה, מלח סוכר) במיקסר עם וו לישה כדקה.
- מוסיפים מחית קשיו ומעבדים דקה נוספת.
- מוסיפים חלב שיבולת שועל ומים ולשים כמה דקות, לקבלת בצק חלק.
- לשים בידיים עוד כמה דקות, מעבירים לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד. ממתינים כ-20 דקות.
- מחלקים לכדורים, מרדדים וצורבים על מחבת עם הרבה שמן ומעט שום.
מחשוואש (מחשוש, צלי בקר תימני) – איתן כבל
המרכיבים (ל-12 מנות):
35 קוביות קטנות של פולייקה משוישת (נתח מספר 5)
כמה חתיכות עצמות מח
כמה עצמות ברוסט (חזה בקר עם עצם, נתח מספר 3)
2 בצלים בינוניים, קצוצים
20 שיני שום, קצוצות
שמן לטיגון
2 צרורות כוסברה, אחד קצוץ ואחד שלם
2 כפות כמון
כף שטוחה הל
חצי כף כורכום
חצי כפית קטנה פלפל שחור
מלח
כ-2 כפות מרק עוף
אופן ההכנה:
- בסיר רחב מטגנים את הבצל והשום עד שהבצל מתקרמל.
- מוסיפים את הבשר והעצמות ומטגנים לסגירה.
- מוסיפים תבלינים, כוסברה קצוצה וכוס מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים לריכוך הבשר, כשעה ורבע. את צרור הכוסברה השלם מניחים בתוך הסיר.
כדורי שוקולד בציפוי סוכריות בצבעי גולני - אשירה גרינברג
המרכיבים:
250 גרם או חצי חבילת פתי בר וניל
180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) חלב סויה
3 כפות סוכר לבן
100 גרם מחמאה
200 גרם שוקולד מריר
לציפוי:
סוכריות בצבעי גולני: ירוק, חום וצהוב
אופן ההכנה:
- מרסקים את הפתי בר לשברים קטנים.
- מחממים בסיר חלב סויה וסוכר תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס (לא מרתיחים).
- מוסיפים מחמאה ושוקולד ומחממים תוך ערבוב עד להמסה.
- מסירים מהאש. מוסיפים את שברי הביסקוויטים ומערבבים היטב.
- מכניסים את התערובת למקרר לשעה או למקפיא לחצי שעה, להתייצבות קלה.
- מגלגלים כדורים בידיים רטובות, ומצפים בסוכריות.
- מסדרים במנז'טים ושומרים במקרר.