במושב עין יהב שבערבה מגדלים עפרה וקובי פלפל חריף שימוטט אפילו את אוהבי החריף הכבדים ביותר, אלה שחיככו ידיים בהנאה כשאלקנה ביטון הכניס ארבעה פלפלים חריפים לסיר הדגים שלו. את פלפל ההבנרו הביאו עפרה וקובי ממקסיקו, ואז ערכו בו ניסויים במשך חמש שנים תמימות. התוצאה - הפלפל הכי חריף הקיים היום בעולם, עד כדי כך שהיום אפילו ממקסיקו מתקשרים כדי לשאול איך מגדלים אותו.

פלפל הבנרו (תמונת AVI: mako)
הבנרו. אפילו במקסיקו מתעניינים | תמונת AVI: mako

הפלפל הזה ועוד חידושים מתחום הירקות יחכו לכם בסוף השבוע בתערוכה החקלאית השנתית שתיערך במושב חצבה. עוד בתערוכה: חציל צר וארוך, שנראה כמו גזר סגול, חציל מפוספס, דלעת בצורת סביבון, ועוד שוס - פלפל מתוק וטעים ללא גרעינים. הבאסה, כרגיל, היא שרוב הפיתוחים מיועדים לייצוא. אחרי הכל, הצרכנים בארץ לא בדיוק מוכנים לפתוח את הכיס בשביל הברקות מהסוג הזה.

חציל ארוך (תמונת AVI: mako)
זה לא גזר, זה חציל | תמונת AVI: mako
דלעת סביבון (תמונת AVI: mako)
דלעת סביבון. חובה בכל מטבח | תמונת AVI: mako

יום פתוח ערבה, ד'-ה', 1-2/2/2012

>> ולקינוח: בראוניז מהאגדות 

 

>> כשזה מגיע לקציצות, אין כמו המתכון הסודי של סבתא. יש לכם מתכון מנצח לקציצות? השתתפו ואולי תזכו בפרסים