קעקע מתוקים (צילום: דניה ויינר, על השולחן)
קעקע. דיר באלאק, לא לחסל הכל בבת אחת | צילום: דניה ויינר, על השולחן

קעקע מלוחים

40 כעכים • 30 דקות הכנה • 20 דקות אפייה

טבעות פריכות ומצופות זרעי שומשום מתפצפצים. טעימות כמו שהן וגם לצד גבינות וירקות או קערית מרק.

המרכיבים:
1/2 ק"ג (½3 כוסות + כף) קמח לבן
100 גרם חמאה רכה
120 מ"ל (1/2 כוס) שמן
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
1 כפית מלח
1 כף סוכר
80 מ"ל (1/3 כוס) מים

לטבילה וציפוי:
1 ביצה טרופה
100 גרם שומשום

עוד ב"אוכל טוב":

 

אופן ההכנה:

1. מערבלים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה ומעבדים לבצק רך ונוח לעבודה. מכסים ומניחים לבצק למשך 10 דקות.

2. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בניירות אפייה.

3. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ויוצרים מכל חלק גליל בקוטר 1 ס"מ. מכל גליל חותכים גלילים קטנים יותר באורך 8 ס"מ וסוגרים אותם לטבעות.

4. טובלים צד אחד של כל כעך בביצה טרופה ולאחר מכן בשומשום ומניחים בתבנית כשהשומשום למעלה.

5. אופים 20 דקות עד להזהבה. מצננים ושומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד 10 ימים.

* גיוונים: במקום בשומשום מצפים בקצח, שומשום שחור, זעתר, גרעיני חמניות ועוד.

על השולחן, שער גיליון 285 (צילום: רונן מנגן, על השולחן)
על השולחן, שער גיליון 285 | צילום: רונן מנגן, על השולחן

קעקע מתוקים

35 כעכים • 30 דקות הכנה • שעה קירור • 20 דקות אפייה

ביסקוצ'וס מתוקים וממכרים. אני אוהבת לתבל אותם בתפוז וזרעי שומר (בסגנון הריפעאת המרוקאיים), אבל יש מי שמעדיפים אותם נטולי תיבול.

המרכיבים:
2 ביצים
100 גרם חמאה רכה
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן
120 מ"ל (1/2 כוס) מיץ תפוזים
1 שקית (10 גרם) סוכר וניל
100 גרם (1/2 כוס) סוכר דק
קליפה מגוררת מלימון אחד
1/2 ק"ג (½3 כוסות + כף) קמח לבן
1 שקית אבקת אפייה
1/4 כוס שומשום קלוי
1 כפית זרעי שומר

לטבילה וציפוי:
1 ביצה טרופה
100 גרם סוכר גבישי או סוכר מתובל בקינמון

אופן ההכנה:

1. מערבלים ביצים, חמאה, שמן, מיץ, וניל, סוכר וקליפת לימון 4-3 דקות במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת בלילה אחידה.

2. מערבבים קמח, אבקת אפייה, שומשום וזרעי שומר בקערה נפרדת. מוסיפים את תערובת החומרים היבשים בהדרגה לתערובת שבמיקסר וממשיכים בערבול עוד 4 דקות עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה. מכסים ומכניסים למקרר לשעה מנוחה.

3. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בניירות אפייה.

4. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ויוצרים מכל חלק נקניק בקוטר 1 ס"מ. מכל נקניק חותכים מקטעים באורך 8 ס"מ וסוגרים אותם לטבעות.

5. טובלים צד אחד של כל כעך בביצה טרופה ולאחר מכן בסוכר גבישי או בתערובת של סוכר וקינמון ומניחים כשהציפוי למעלה.

6. אופים 25-20 דקות עד להזהבה. מצננים ושומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד 10 ימים.

גיליון נובמבר של "על השולחן", מגזין הגסטרונומיה המוביל בישראל, חוזר למזרח - מגיוזה ועד דים סאם: 5 כיסנים מצטיינים שלב אחר שלב; מגלים את נפלאות המטבח האינדונזי; חגיגה הודית צמחונית של סג'ידה; ארוחה מסורתית יפנית, וגם: אופים עם בשר טחון, מבשלים עם דלעת, מכינים פילאף ומציינים את עונת האגסים - כל אלה ועוד 60 מתכונים נפלאים בגיליון אוקטובר של "על השולחן".

>> לעוד מתכונים באתר "על השולחן"

>> מסעדת אואזיס עוברת דירה