ניוקי שכל אחד יכול להכין בביתניוקי הוא מהמנות המפחידות, שהתרגלנו לחשוב שאוכלים במסעדה או לא אוכלים בכלל. אז אתם יודעים מה? זה פשוט לא נכון. אם יש לכם תפוחי אדמה, תנור, קמח וביצים - אתם לגמרי יכולים לעשות את זה בבית. יאללה, התחלנו
עידית נרקיס כ"ץ
| mako אוכל
| פורסם 30/11/23 13:30
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
|
גם אתם מהחוששים להכין ניוקי בבית? לפני הכל כדאי לזכור שניוקי הם בסך הכל כופתאות קטנות מתפוחי אדמה, קמח וביצים. יודעים להכין בצק? אז אתם יודעים להכין גם ניוקי; צריך רק סבלנות, וגם לדעת להרגיש כמה קמח הבצק צריך - ואת זה לומדים תוך כדי עבודה.
בסופו של דבר אנחנו רוצים לקבל ניוקי אווריריים, ולאווריריות הזאת יש שני אויבים: רטיבות ועודף קמח – אבל אל דאגה, יש שיטות להימנע מהם.
הכנת הניוקי
דבר ראשון אופים את תפוחי האדמה בקליפתם. למה בתנור ולמה בקליפתם? כדי שהתפודים יהיו כמה שיותר יבשים (הנה, כבר מנענו את הרטיבות) ולא נצטרך להטמיע בהם יותר מדי קמח כדי לייבש אותם (והנה, אנחנו כבר בחצי הדרך למנוע גם את הבעיה השנייה). כדי לקבל ק"ג של מחית תפוחי אדמה, כמו שהמתכון דורש, צריך קצת יותר מק"ג תפוחי אדמה. אגב, המתכון הזה מתאים לגדוד קטן ואפשר לחלק אותו לשניים בכיף.
אחרי שיש לנו מחית תפוחי אדמה (שזה אומר למעוך טוב טוב את תפוחי האדמה האפויים והקלופים בכל דרך שרוצים, רק לא במעבד מזון) מוסיפים לה חלמונים ומלח, ולשים את כל התערובת הזאת עד שהחלמונים יחסית נטמעים בתפוחי האדמה.
בשלב זה אפשר להוסיף את הקמח – לא הכל בבת אחת, אלא בתור התחלה בערך חצי מהכמות – וללוש את הקמח אל תוך הבצק. אם הוא עדיין דביק – מוסיפים עוד קמח. בסופו של דבר ככל שנוסיף יותר קמח, הניוקי ייצאו קשים יותר.
את הבצק המוכן מחלקים לחלקים ומגלגלים לנחשים צרים וארוכים, ואותם חותכים לחתיכות קטנות של כסנטימטר כל אחת. את הניוקי החתוכים מניחים במגש מקומח.
בישול הניוקי
בסיר עם המון מים רותחים ומלח, כמו שמבשלים פסטה. מכניסים את הניוקי, וברגע שהם צפים נותנים להם עוד חצי דקה של בישול - ומוציאים בכף מחוררת.
החיבור של הניוקי לרוטב
דבר ראשון משחימים מעט את הניוקי במחבת עם שמן, ואז מוסיפים את מרכיבי הרוטב. כדי לא למעוך את הניוקי, עדיף שלא להכניס למחבת כף, מזלג או מרית, ואת כל הערבובים לעשות רק בתנועות הקפצה. את הניוקי אוכלים מיד, ולא רגע אחרי.
המצרכים :לניוקי:
לרוטב ים תיכוני:
אופן ההכנה:1 הניוקי: מחממים תנור לחום של 250 מעלות. 2 אופים את תפוחי האדמה בקליפתם על מצע של מלח גס, עד שהם מתרככים ומתייבשים (לפחות שעה). 3 מוציאים את תוכן תפוחי האדמה, מועכים לפירה חלק ושוקלים את המסה (אנחנו צריכים חצי קילו). מוסיפים את החלמון והמלח, ואז בהדרגה את הקמח. 4 מערבבים לבצק אחיד וחותכים את הבצק לחתיכות קטנות, בגודל 5 ס"מ. אוספים את המרכיבים | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל ומעצבים לבצק | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל5 על משטח מקומח יוצרים מהחתיכות גלילים דקים וארוכים, ואותם חותכים לניוקי בגודל כסנטימטר בעזרת קלף או סכין מקומחת קלות. מסדרים על מגש אפייה מקומח. חותכים | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל ומעבירים למשטח מקומח | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל6 בישול הניוקי: מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול ומבשלים את הניוקי במים הרותחים, עד שהם צפים ועוד חצי דקה. 7 מוציאים את הניוקי מהמים בעזרת כף מחוררת ומקפיצים במחבת חמה עם שמן זית, עד להזהבה. מכאן אפשר להוסיף לאיזה רוטב שרוצים. 8 לרוטב הים תיכוני: מוסיפים למחבת את העגבניות, הארטישוק, הזיתים והשום, ומקפיצים מעט. מקפיצים את הניוקי בשמן זית | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל ומקפיצים עם מרכיבי הרוטב | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל9 מוסיפים יין לבן יבש ומבשלים עד שכל הנוזלים מתאדים. 10 מוסיפים עשבי תיבול ומלח ומקפיצים. 11 יוצקים את מיץ הלימון, מערבבים ומגישים. ככה זה נראה בסוף. ניוקי ברוטב ים תיכוני | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל* הכתבת הייתה אורחת בסדנה של השפית שירה רוטמן דגן באקדמיה הקולינרית של בולטהאופ, ומשם המתכון וההסברים. המתכון עלה לראשונה באפריל 2014 |