תשכחו ממה שחשבתם על אוכל מאודה, שהוא חסר טעם, עצוב ואוכלים אותו רק מי שנמצאים תחת משטר דיאטטי מחמיר. בלינק הבא תמצאו לא רק 3 מתכונים מצוינים, אלא גם כמה דברים סופר חשובים וקריטיים שכדאי לדעת על אידוי, למשל שזאת הדרך היעילה ביותר לשמור על סגולותיהם של מאכלים מסוימים, מה פחות מומלץ לאדות, הכי חושב - כיצד מאדים.
>> 3 מתכונים מעולים לסיר אידוי
וכדי להוכיח שלא מדובר אך ורק באוכל בריאות רזה, הנה מתכון צרפתי של מיכל אנסקי עם לא פחות מחצי חבילת חמאה, שלא תגידו שמתקמצנים פה.
>> למתכון: כרוב אדום מאודה בחמאה וצימוקים
עוד שלישיית מתכונים נהדרת, שרותי רוסו עושה את זה כאן בכלי אידוי מבמבוק (אבל אפשר גם עם שושנת האידוי הרגילה). מקלות יפים של ירקות מאודים שנשאר בהם הצבע, הטעם והערכים התזונתיים. ואת הירקות טובלים בוויניגרט גזר פגזי. חוץ מהירקות יש כאן גם מתון ללחמניות מאודות מתקתקות ולדג מאודה מהיר.
>> למתכונים - רותי רוסו: אידוי
אם יש ירק שהאידוי עושה לו ממש טוב, זה חציל. אותו חציל שאנחנו רגילים לטגן או לשרוף ולטנף את כל הכיריים. במתכון הזה של השף ישראל אהרוני משתמשים רק בכפית אחת של שמן. את החצילים מאדים ואז מוסיפים לו רוטב אסייתי של ג'ינג'ר, סויה, שום וצ'ילי. כל מה שכיף בחציל, ובלי רגשות אשם.
>> למתכון: חצילים מאודים של אהרוני
אין שום דבר רע בלבשל ביצים בעקרון, פשוט שעלולות לצוץ שלל תקלות כמו סדקים או קשיים בקילוף. איך מונעים מהן לקרות? מאדים את הביצים. התהליך קצר יותר, אין להן ממש סיכוי להיסדק , אבל הכי חשוב - בזכות תהליך האידוי, הן סופר קלות לקילוף (ההסבר המלא בלינק).