קשה להאמין אבל חלפו 20 שנה מאז נכנס המוסד הקולינרי "לחם ארז" לחיינו והביא איתו את בשורת הלחם הבוטיקי, בימים בהם כולנו עוד נגסנו בלחם אחיד או לבן פרוס מהסופר. והנה, שני עשורים לאחר מכן הרשת ממשיכה למשוך אליה חובבי קולינריה אשר פוקדים את סניפיה שוב ושוב. הסיבה לאהדה העצומה נעוצה בשילוב מוצלח בין חומרי הגלם המשובחים מהם מורכבות המנות והקונספט הייחודי המשלב מסעדה, בית קפה, בייקרי ומעדניית בוטיק תחת קורת גג אחת.  

ובכל זאת, איפה טמון הסוד לטעמים הנחשקים? הוא נמצא דווקא במעדניית הבוטיק של "לחם ארז" המהווה בעצם מזווה איכותי שמדגדג באצבעותיו של כל חובב קולינריה. המעדניה מתגאה בכך שהיא שופעת מוצרים מעולים המשמשים, למעשה, ליצירת המנות המוגשות במסעדה.

כך, מי שרוצה לשחזר את הטעמים גם בפיג'מה בבית יכול לרכוש הביתה מבחר פרודוקטים מיוחדים הכוללים גבינות, ממרחים, שמנים, זיתים, ריבות, לחמים ועוד. את המבחר מלקטים ב'לחם ארז' בקפידה ממומחי קולינריה קטנים ומיצרני בוטיק בכל רחבי הארץ. גרים באזור המרכז אבל חושקים בגבינות של מחלבות קטנות מעמק יזרעאל או אולי ביין מיקב בהרי הצפון שמייצר רק כמה מאות בקבוקים בשנה? שמן זית מבית בד למרגלות ירושלים או טחינה משומשום אתיופי שנטחן באבני ריחיים מסורתיות? את כל אותן פינות חמד קסומות שאוהבי הגסטרונומיה היו רוצים לבקר בהן, אלה המקפידות על ייצור בעבודת יד עם סבלנות אין קץ ואוויר צלול, ניתן לפגוש אישית ממש בסניפי הרשת.

אז מה אפשר לעשות עם כל הטוב הזה, אתם שואלים? ליקטנו עבורכם כמה המלצות וטיפים מנצחים של השף יניב עדן כדי שאפילו הטוסט הביתי שלכם יהפוך לחוויה קולינרית יוצאת דופן:

  • ממרחים הם כנראה הפרודוקט בעל יכולות השדרוג הכי גבוהות שיכול להיות לכם בבית. מגוון רחב של ממרחים טבעיים ללא חומרים משמרים עושה פלאים לכל מטבח. השתמשו בהם להכנת קציצות; למרינדות של בשר, עוף ודגים; הוסיפו אותם לטוסטים; תבלו איתם אפילו את הגבינות הכי פשוטות - ותקבלו מעדן. מה עוד? גוונו את הטחינה שלכם: ערבבו אותה עם ממרח לימון כבוש או עם יוגורט, והיא תהפוך לכוכבת על שולחן האוכל שלכם. אבל - זה לא הכל. הכניסו ממרחים אהובים ישירות לתוך בצק הלחם אותו אתם אופים, ותגלו עד כמה הממרחים הם צנצנות קטנות של אושר. "אמנם זה לא ממרח אבל אם כבר אנחנו עוסקים בלחם" מגלה השף יניב עדן, "נסו להוסיף לבצק את הגרנולה שלנו. היא תתן לו קרנצ'יות שמתפצחת בפה, מתיקות מהפירות היבשים וטקסטורה מעניינת משיבולת השועל".
  • גבינות קשות או בשלות לא נועדו רק להנחה על פרוסות לחם. הוסיפו אותן לפסטה או לסלט והכניסו גם אותן לבצק הלחם. אם תשלבו 4 גבינות אהובות יחד עם זיתים בתוך הלחם שאתם אופים תקבלו עוגת לחם טעימה ומיוחדת שתתענגו עליה בחג השבועות, ובכל ימי השנה. אם אתם בכל זאת בעניין של טוסט ביתי, החליפו את הגבינה הצהובה הרגילה בגבינת תום עיזים, הוסיפו ממרח עגבניות מיובשות וזיתי קלמטה.
  • מלח בטעם יין מרלו כבר טעמתם? ומה לגבי מלח רוזמרין או בטעם תפוזים וצ'ילי? מלח בטעמים מוסיף טעם וצבע שיעשו קסמים והרבה רושם על האורחים. גם מגרסות המלח בהן מגיע המלח בטעמים, יתנו את אותו האפקט. נגיעת מלח זהב מעל כדור השוקולד, תעצים ותעמיק את טעם השוקולד, תעניק מראה מפיל-לסת של שף קונדיטור (לכם ולכדור), וכמובן תתכתב עם טרנד המתוק-מלוח שמככב היום במטבחים. עכשיו דמיינו כיצד ייראה נתח דג סלמון ורוד עם כמה גבישי מלח שחור מעליו...
  • חומץ תפוחים, בלסמי, פירות יער או חומץ בן יין לבן או אדום הוא סוד שמור של שפים. אפשר להכין רטבים ומרינדות על בסיס חומץ, אבל לא רק. השרו נתח בשר או עוף בחומץ תפוחים, ואז צרבו אותו או עשנו במעשנת. הנתח ייצא עסיסי, רך וטעים-טעים. צמצמו רוטב בלסמי עם קצת סוכר עד למרקם סמיך של סירופ, וזגגו מעל דג או קרפצ'ו. זלפו מעט חומץ בלסמי מצומצם מעל קינוח שוקולד עם פרי או ערבבו מעט חומץ בלסמי מצומצם בתוך בלילת פונדנט או עוגת שוקולד – ותגלו עולם טעמים חדש וממכר.

כדי שתוכלו להמשיך את החוויה של בית הקפה הבוטיקי גם בבית, בחרנו שתי מנות אהובות ומבוקשות במיוחד של "לחם ארז" ואנחנו מגלים את המתכונים שלהם, כדי שתוכלו להכין אותן גם בעצמכם. את הפרודוקטים, כאמור, תוכלו להשיג במעדניות הנמצאות בסניפים.

פסטה קרצ'ופי (2 מנות)

המצרכים:

350-400 גרם פסטה פפרדלה (איטריות רחבות)

2 יחידות ארטישוק א-לה רומנה, חתוכות לשמיניות

1/4 כוס שמן זית

4 פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים

1 פטריית פוטרבלו, חתוכה גס

5 עגבניות שרי, חצויות

1/4 כוס יין לבן

1 שן שום, פרוסה

2 כפיות ממרח טפנד זיתים

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה במים רותחים במשך 3-4 דקות.
  2. בזמן שהפסטה מתבשלת, יוצקים את שמן הזית למחבת חמה, ומקפיצים את הארטישוקים והפטריות כ- 2 דקות.
  3. מוסיפים שום, עגבניות, שרי, טפנד זיתים, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  4. יוצקים יין לבן.
  5. לאחר כשתי דקות, בהן מתאדה האלכוהול מהיין, מוסיפים למחבת את הפסטה עם מעט ממי הבישול. מערבבים היטב.
  6. ניתן להוסיף גבינת פרמזן מגוררת מלמעלה.
סלט ארטישוק לחם ארז (יח``צ: בן יוסטור)
סלט ארטישוק ועדשים | יח``צ: בן יוסטור

סלט ארטישוק ועדשים

סלט עשיר בברזל ובטעם, ברוטב ויניגרט הדרים וסלק, מוגש על מצע טחינה-יוגורט.

המצרכים:

50 גרם עדשים שחורות מושרות ומבושלות עד לריכוך חלקי (אל דנטה)

חופן עלי תרד טרי

1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות

1 ארטישוק א-לה רומנה, חתוך לקוביות

חופן עלי בייבי

צרור פטרוזיליה

1/2 בצל סגול, קצוץ דק

4 גבעולי בצל ירוק, קצוצים

להגשה:

100 מ"ל ויניגרט הדרים

1/2 סלק מבושל

1/2 כוס טחינה אתיופית

1/2 כוס יוגורט עיזים או בקר

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה גדולה.
  2. מכינים רוטב ויניגרט הדרים וסלק: טוחנים בבלנדר את ויניגרט ההדרים עם הסלק עד לקבלת רוטב אחיד.
  3. מערבבים את הרוטב עם הסלט.
  4. מכינים את מצע הטחינה-יוגורט: מערבבים היטב בקערה נפרדת את הטחינה והיוגורט עם קצת מלח ופלפל בעזרת כף, עד לקבלת קרם סמיך.
  5. מעבירים לצלחת הגשה: מורחים את מצע הטחינה-יוגורט על צלחת ההגשה, עורמים את הסלט מלמעלה. ניתן לפזר אגוזי מלך קצוצים מעל הסלט, ולהגיש עם לחם אגוזים או לחם שיפון 100%.

>> לחם ארז חוגגת 20 ומגלה את כל הסודות