כבר שנים שאנחנו טוענים שהקוקה קולה של מקדונלד'ס טעימה יותר מחברותיה שנמזגות ברשתות השונות, וכבר שנים צוחקים עלינו. ובכן, לא נעלבנו, בעיקר בגלל שידענו היטב שבמקרה הזה אנחנו פשוט צודקים. עכשיו גם הגיע אלינו האייטם הזה מהאתר delish, שלא רק טוען בדיוק כמונו, אלא גם מצא הסבר מבוסס מחקרית לעניין, וקבלו את זה: יש לא פחות מחמש סיבות (חלקן רק בחו"ל) למה הקולה שמגישים במקדונלד'ס היא יותר טעימה. חמש! מסתבר שבענקית הפאסט פוד לוקחים את עניין כל הקולה ברצינות, ומשקיעים בכל פרט - מצורת האחסון בזמן ההובלה, דרך הטמפרטורה בה שומרים את המשקה, צורת הסינון, הטיפול שמעניקים לסירופ ועד לפרט אחרון והקריטי - ההגשה.
אז איך הם עושים זאת נכון? בבקשה:
בעוד רשתות מזון מהיר רבות בכל העולם משנעות את הקוקה קולה שלהם (שמגיעה בצורת סירופ שנמהל לאחר מכן במים) בשקיות פלסטיק אטומות, החברים במקדונלד'ס לא מתפשרים על פחות ממיכלי פלדת אל חלד, ששומרים יותר טוב על טריות המרכיבים. בנוסף, אותם אנשים שמנהלים את כל העסק הזה שנקרא מקדונלד'ס מפלטרים את המים שנמהלים עם הסירופ ויוצרים את הקולה. התוצאה: קולה טעימה ונטולת אבנית או מה שלא זורם שם בברז של סניף הרשת אליה נכנסתם.
הקוקה קולה שתקבלו במקדונלד'ס תמיד תהיה קרה במיוחד; הם דואגים לזה בעזרת מיכל קירור שהוא יחידה נפרדת שיוצאת מהמקרר ובה עובר הנוזל עד למכונת המזיגה. המים במיכל הקירור רצים נון-סטופ ושומרים על טמפרטורת הקולה ממש טיפה מעל קיפאון - טמפרטורה בה רמות הפחמן הדו חמצני (הגזים בקולה) בשיאן, והקולה מבעבעת יותר ולאורך זמן רב יותר.
הסירופ עצמו נשמר גם הוא בקירור, וכמו שאתם בטח שמים לב - במקדונלד'ס מבינים דבר או שניים בקוקה קולה ובטמפרטורה, והם עושים הכל כדי להגיש אותה בשיאה - קרה ממש.
ודבר אחרון - הקשית: מתברר שהקשית במקדונלד'ס הוא טיפונת רחבה יותר מהקשית ברשתות האחרות. זה משפיע ישירות על השלוק שלכם - ועל הטעם שמתפשט בצורה נעימה יותר בחלל הפה.
אז בפעם הבאה שאתם נקלעים לויכוח הנצחי בין וופר, מק וכל רשת אחרת שאתם אוהבים - תזכרו: זה לא האוכל. זאת בכלל הקולה.