1. במקום ארבע קוביות שוקולד אפשר לאכול שני תמרים, כך נחסוך את שומן השוקולד ונהנה ממתק טבעי ובריא. תמרים אומנם מכילים סוכר פשוט (פרוקטוז), אבל בניגוד לשוקולד הם דלי שומן ועשירים במינרלים וויטמינים שלא תמצאו בשוקולד.
2. למה שלא תמתיקו את התה בתמר במקום בסוכר? פשוט משרים את התמר יחד עם התיון ונהנים מהמינרלים שבפרי וחוסכים את הסוכר התעשייתי. ברגע שמשרים כל פרי או ירק במים רותחים, המינרלים שבו יוצאים למי הבישול או החליטה, כך שבנוסף להמתקה טבעית נעשיר את התה במינרלים בריאים.
3. במקום לטחון עוגיות כבסיס לעוגת גבינה, אפשר לטחון תמרים לחים ואגוזים - בלי סוכר לבן, בלי גלוטן ועם המון ויטמינים ומינרלים. התמרים ממתיקים את בסיס העוגה והם אינם מכילים גלוטן, כך שמי שנמנע ממנו (או סובל מצליאק) יכול ליהנות מעוגות גבינה נטולות בריאות וטעימות.
4. טבעונים יכולים להחליף את הדבש על טוסט בסילאן. למרות שהוא נקרא דבש תמרים, הסילאן מופק למעשה מפרי התמר, ולא על ידי דבורים, מה שהופך אותו ל-100% טבעוני.
5. במקום לקנות חטיפי אנרגיה מעובדים, אפשר להכין חטיפי תמרים מזינים ובריאים בבית די קלות. כל מה שצריך זו קערה אחת, תמרים לחים, אגוזים וזרעים. טוחנים את כל החומרים יחד ומשטחים את העיסה שהתקבלה על נייר פרגמנט. מצננים במקרר בערך 12 שעות, חותכים למלבנים. עוטפים כל חטיף בנייר פרגמנט ושומרים בשקית אטומה.