האם שפים של מסעדות יוקרה ידעו כי מוצע להם בשר מוברח, שטיבו ואיכותו לא ברורים בשל תנאי ההברחה? שאלה זו עמדה במרכז דיון שנערך הבוקר בגל''צ בתוכניתו של ניב רסקין.
רואי קליגר, העומד בראש יחידת הפיצו''ח (פיקוח על חי וצומח) של משרד החקלאות שחשפה, יחד עם המשטרה ורשות המסים, את פרשת הברחת הבשר מהרשות הפלשתינית למסעדות ברחבי הארץ, רמז כי לשפים אחריות חלקית לכאורה בהפצת הבשר. "למישהו יש אחריות", אמר. "אם בשר כזה נקנה בפערי מחיר משמעותיים של עשרות שקלים לקילו אז אני מעריך שמישהו כן יודע". לא אגיד מי יודע ומי לא. לדבריו, מטרת החקירה למצוא מי ידע על הזיוף ושיווק הבשר המסוכן לאכילה.
קליגר הוסיף: "הבשר הזה מבחינתנו, מעבירים אותו בתנאים אסורים, בטמפרטורה אסורה, כל ההפשרה וההקפאה - זה דברים נוראיים שמהווים סכנה לבריאות הציבור. יש גם אחריות לאזרחים, כל אחד צריך לדעת ממה הוא צריך להישמר".
השף חיים כהן השיב כי "הבשר לא היה כזה זול. יש בשר קפוא במחירים יותר זולים בהרבה. השוק נפתח. כאשר יש ספק שרוצה להיכנס למקום, אז הוא מוריד מחירים". לדבריו, ספק שרוצה להיכנס למסעדה מציע לא פעם מחיר עלות בשלב ראשון.
כהן הוסיף: "אנחנו בדיקסי קונים 6-7 טון בשר בחודש. הספק הזה פנה אלינו בינואר, קיבלנו ממנו דוגמאות בהזמנות קטנות. ניסינו אותן. יש לנו מערכת בקרה רצינית וקפדנית. זה לקח שלושה שבועות, הבשר נבדק ונמצא לא טוב. לא מכרתי אותו במסעדה. לא עליתי על זה שהוא הגיע מהרשות הפשתתינית ושאין לו אישורים.
"הזיוף הרבה יותר חמור ממה שתואר. יש לו אישורים של הווטרינר העירוני של עיריית תל אביב, חותמת של משרד הבריאות ורישיון יצרן. הכל מזויף כמובן. אני מקווה ומאמין שאף אחד מהקולגות שלי לא קנה בשר בידיעה שהוא בעייתי".
"הייתי שמח שבמקום לייצר כותרות היו מקימים מנגנון במשרד החקלאות", אמר כהן. "שכשאני מקבל חשבונית עם כל האישורים אני יכול להעביר למשרד לאישור", הוסיף. לדבריו, אין ביכולתו לזהות אישורים מזוייפים. קליגר השיב, כי ישנו מנגנון כזה במשרד החקלאות, וכל אחד מוזמן להתריע אם הוא חושד בספק, או במוצר כלשהו.
הכתבה פורסמה במקור באתר The Marker
עוד ב-The Marker:
למה ישראלים מפסיקים לקנות חומוס?