האמת, עד לא מזמן לא כזה החזקנו משוק עכו העתיקה. חשבנו שהוא בעיקר מיועד לתיירים, אבל לא ידענו מה אנחנו מחמיצים; לפעמים כל מה שצריך כדי לגלות שוק הוא מדריך טוב. אנחנו זכינו לסיבוב בין הבאסטות עם אוהד הורוביץ' מהבר העכואי (המומלץ והטעים בפני עצמו) סבידה, והוא חשף אותנו לפנינים הקולינריות האמיתיות של השוק, אלה שרק המקומיים מכירים.
סוכריות חומוס
איך מתחת לאף שלנו יש לפעמים דברים שאנחנו פשוט לא רואים? סוכריות חומוס הן עניין של מה-בכך בעולם המתוקים הערבי, אבל אנחנו לא הכרנו אותן. מדובר בחומוס בציפוי צבעוני, מתוק וקשה, ובמעדן כיפי עד מאוד לנשנוש. אפשר להשיג אותן בהמון דוכני מתוקים ברחבי השוק, אנחנו טעמנו את אלה שבדוכן התבלינים של סעיד, בכניסה הצפונית. סעיד מוכר גם תערובת תבלין לדגים שהוא מכין בעצמו (5 שקלים ל-100 גרם), ואפשר למצוא אצלו גם את המסטוקה – שרף אלת המסטיק אותו אוהבים העכואים ללעוס. אם אתם בענייני כשפים, תוכלו לרכוש אצלו גם נחשים קטנים בקופסאות פלסטיק, אותם טוחנים המקומיים כסגולה למזל טוב.
עוגות סולת וקוקוס נפלאות
קאהד למד מחמו, אביה של אשתו, את מלאכת הכנת הבסבוסה המסורתית. הוא ניצב עם העגלה שלו ממול חנות הנרגילות הגדולה, ומוכר עוגות סולת ועוגות קוקוס נימוחות שאסור לכם לפספס, אותן תורידו עם כוס מיץ לימונדה עם מי ורדים (5 שקלים, פחות או יותר, לעוגה).
פיתות מקמח מלא
שוק עכו מוכיח שמוצרים מקמח מלא אפשר למצוא גם מחוץ לחנויות הטבע והבריאות. בדוכן של בצק ג'יאהן אופים במקום, על טאבון, פיתות מבצק מקמח חיטה מלאה (כל פיתה בשקל), ויש גם לאפות דרוזיות מקמח מלא. שווה.
מיץ מקנה סוכר
חמודי, "מלך קנה הסוכר", הוא כמעט היחידי בארץ שסוחט קנה סוכר ומכין מהם מיץ בצבע חום ובטעם מתוק ומשונה. הוא לוקח את הקנים, שהם למעשה מקלות גדולים, ודוחס אותם אחד-אחד למכונה מיוחדת שזה מה שהיא יודעת לעשות – לסחוט קנה סוכר. בריאות יש לבטח, אם זה טעים – זו שאלה של טעם. כוס מיץ עולה 15 שקל.
משקה גלידה אלוהי
כמה צעדים מחוץ לשוק תמצאו את הדוכן של פלסטין, ובקשו שתפנק אתכם בפרפחינה. זהו שייק גלידה שווה המכיל תותים ובננות, ומעל מפזרת פלסטין קשיו וצימוקים (20 שקלים). לא תצטערו. אם אתם רעבים, אז אולי לפני הפרפחינה בקשו ממנה את הטוסט-לאפה הנפלא שהיא מכינה בטאבון, עם גבינה מלוחה, זעתר וחביתה.
מיץ סברס
ואם לא רוויתם ממיץ קנה הסוכר, דוכן המיצים המומלץ הוא "בית הפרי" ליד מסעדת שמסייה. יש שם את כל הפירות הטריים שתרצו – אבל כדאי לכם לבקש דווקא את הסברס, בעונה כמובן.
חמאה מזוקקת
את הסמנה (גהי) בלדי של תבליני מאי, החנות הגדולה בקצה השוק, מייבאים במיוחד מירדן, ויש לה ריח כמו של משהו שתרצו מאוד לבשל איתו. בחנות יש גם תערובות תבלינים מקוריות שנעשות במקום, וקטורות בריחות מיוחדים מרחבי העולם.
>> ויש לא רחוק גם את הבזאר הטורקי, שיש לו 7 הפתעות טעימות משל עצמו