JEAN PAUL HEVIN
ז'אן פול אוואן הוא בין השוקולטיירים האהובים עליי. כל אחד מהמקומות שלו נראה כמו בוטיק אופנה עילית - חלונות הראווה מעוצבים כמו תערוכה והקולקציות של הפרלינים והבונבונים עוצרות נשימה. אוואן מציג חוויה חריגה ומענגת המשלבת בין יצירה לחומרי גלם משובחים. הוא זכה באינספור פרסים ונחשב גאון בתחומו. קשה להמליץ על מוצר אחד כי בכל שעה מצטרפים טעמים חדשים ומגוונים. אוואן הוא כמעט השוקולטייר היחיד בעיר שניתן לשבת ולטעום את הקולקציה המתחלפת שלו. בסניף בסנט אונורה תוכלו למצוא בנוסף לחנות המרשימה גם בר-שוקולד. שאפשר לאכול בו את העוגות הנמכרות במקום. תענוג מובטח.
איפה: 108 rue Saint-Honoré - 75001 Paris, 231 rue Saint-Honoré - côté cour 75001 Paris, 35 Boulevard Haussmann 75009 Paris, 23bis avenue de la Motte Picquet 75007 Paris, 41 rue de Bretagne 75003 Paris
PATRICK ROGER
עם 5 חנויות בפריז ותואר השוקולטייר הטוב ביותר, פטריק רוג'ה מציע את התוצרת החדשנית ביותר במלאכת השוקולד. חנויות השוקולד שלו הן יותר כמו גלריות מחנות והשוקולדים שם בגדר יצירות אמנות בודדות. פולי קקאו מאקוודור, תפוזים מקורסיקה ווויסקי מסקוטלנד - הרכיבים הטובים ביותר ליצירות האמנות שלו. בחנויות של רוג'ה תמצאו טעמים ייחודים כמו פרלינים ממולאים בפרח היסמין, חמאת קרמל מלוחה ופסיפלורה. חלונות הראווה הן מחזה לא שגרתי בעליל, מוצגים שם פסלי שוקולד ענקיים כמו ביצי שוקולד ופסלים ענקיים, כולם משוקולד משובח במיוחד.
איפה: ,108 boulevard Saint-Germain91 rue de Rennes , 2-4 place Saint-Sulpice
199 rue du Faubourg Saint-Honoré, 3 place de la Madeleine, 45 avenue Victor Hugo
ARNAUD LARHER
לקונדיטור ארנו לרר יש טעם נדיר ויצירתיות יוצאת דופן. הוא מעיד שבכל יום מנסים במעבדתו לפחות 10 טעמים או מוצרים חדשים וטכניקות חדשניות. בתוך עולם הקונדיטוריה הצרפתי המסורתי, מצליח לרר לייצר כל שנה ליין חדש של עוגות, מאפים וקינוחים. עוגת הווניל שלו תלווה אתכם בחלומות לעד, אבל אל תעזבו לפני שטעמתם גם את טארט הלימון.
ארנו הוא גם שוקולטייר מחונן והוא תמיד מכניס קריצה צפונית (הוא מגיע מברטאן) לחלק מהיצירות שלו, למשל - שוקולד במילוי מלוח עם אצות.
איפה: rue Caulaincourt 53, rue Damrémont 57, 93 rue de Seine
טיפ בונוס
בביקור האחרון שלי בפריז הקדשתי זמן לשתי אהבות ישנות שלי: פרלינים של דובדבנים בכוהל וקליפות תפוז בשוקולד מריר. אחרי לא פחות מ-12 טעימות ברחבי העיר, המנצחים שלי הם הפרלינים של ז'אן פול אוואן וקליפות התפוז בשוקולד מריר של פטריק רוג'ה.