גראטן תפוחי אדמה צרפתי
סמכו על הצרפתים שהם מבינים בתפוחי אדמה, וגם באחוזי שומן גבוהים. שני האלמנטים האלה ביחד - תפודים ושמנת מתוקה (פלוס גבינה מגוררת) - אחראים לאחת המנות הטעימות והמנחמות ביותר שידעה האנושות: הגראטן.
תפוחי אדמה מוקרמים
והגרסה הישראלית לגראטן: תפוחי אדמה מוקרמים בשמנת עם פטריות. קצת גאווה ישראלית, מה קרה.
פוטטוס של רון יוחננוב
פוטטוס פריכים וזהובים מבחוץ ורכים מבפנים, בכלום עבודה ומקסימום הנאה. לא משנה בכמה תפוחי אדמה תשתמשו, התבנית עומדת להתחסל.
סלט תפוחי אדמה שאי אפשר להפסיק לאכול
סלט תפוחי אדמה כמו שסלט תפוחי אדמה צריך להיות, כלומר מיונזי אבל במידה, עם מלפפון חמוץ, ביצים קשות שמיר ובצל ירוק.
מתכון: סלט תפוחי אדמה שאי אפשר להפסיק לאכול
תפוח אדמה שנדרס
כבר מהשם אפשר להבין שמדובר במנה של אייל שני: תפוחי אדמה ש"מגוהצים" בין שני ניירות אפייה עם רוטב שמנת חמוצה. ברור שזה גאוני.
תפוחי אדמה א-לה נירה רוסו
השיטה של נירה רוסו להכנה של צ'יפס אפוי, כפי שהתפרסמה בספר של רותי רוסו: מתחילים בצלייה של התפודים בשלמותם בחום גבוה מאוד, וממשיכים בחלוקה שלהם לטריזים, מריחת שמן מתובל וצלייה נוספת. אש.
מתכון: תפוחי אדמה א-לה נירה רוסו
הצ'יפס הכי קריספי שיש: תפוח אדמה 15 שעות
הייתה תקופה לא קצרה שהמתכון הזה חרך את טיקטוק, ואחרי שטעמנו אנחנו יכולים להגיד שבאמת מדובר בפריכות עליונה. אם יש לכם 15 שעות להקדיש לדבר - לכו על זה.
תפוחי אדמה צלויים בפרמזן
כאן אנחנו חוזרים למתכונים הקלים והמהירים - ומה יותר קל ומהיר מפלחי תפוחי אדמה שנכנסים לתנור בתוספת נעימה וטעימה של גבינת פרמזן? שימו לב, הם כן צריכים את השעה שלהם בתנור, אז אל תחכו שהרעב ישתלט.
מתכון: תפוחי אדמה צלויים בפרמזן
פסטלים מרוקאיים
אין דבר שאנחנו אוהבים כמו פסטלים טריים: כופתאות מטוגנות של תפוחי אדמה במילוי בשר טחון מתובל. ובתפוחי אדמה אנחנו מתכוונים למעין פירה צהבהב מכורכום, שהוא חבר נפש שלנו. כאן במתכון של יונית צוקרמן.
נשיקות תפוחי אדמה אפויות
הכנתם שניצלים? במקום ללוות אותם עם פירה טריוויאלי, קחו את מחית תפוחי האדמה, הוסיפו לה ביצה ומלח, הכניסו לשקית זילוף, סיבוב בתנור, ואחרי 25 דקות תקבלו את התלוליות ההורסות האלה.
מתכון: נשיקות תפוחי אדמה אפויות
פנקייקס תפוחי אדמה
תקראו להן לביבות או תהפכו אותם כמו פנקייקס, זה לא באמת משנה - תפוחי אדמה מעוכים לפירה ומטוגנים עם גבינה צהובה הם פתרון מושלם לארוחת ערב שהילדים יתלהבו ממנה. המבוגרים מוזמנים לטבול בגבינת שמנת איכותית וללקק את האצבעות.
תפוח אדמה אפוי עם ביצה
אפייה של תפוח אדמה היא כנראה הדרך הכי עתיקה לטיפול בירק המופלא הזה. אבל מה קורה כשאופים אותו פעמיים, מוסיפים בצל, גבינה, ביצה ועירית? מקבלים תוצאה מושקעת, טעימה ובעיקר יפה למות.
מתכון: תפוח אדמה אפוי פעמיים עם ביצה
צ'יפס "שטוחים" אפוי
צ'יפס הוא אמנם אחד המאכלים הכי טעימים בעולם, אבל למרבה הצער גם אחד הלא בריאים שבהם. מה עושים? מגררים את תפוחי האדמה בפומפייה, מערבבים עם קצת שמן ובצל, ואופים דיסקיות תפוחי אדמה פריכות ונפלאות.
כדורי תפוחי אדמה פריכים
כמו שכבר ראינו, פירה הוא נקודת מוצא נהדרת להרבה מנות מעולות. אחת האהובות עלינו היא הכדורים הזהובים האלה, שרק מלדמיין אותם בתוך פיתה עם כדורי פלאפל וטחינה נהיה לנו טוב בגוף.
פריטטה תפוחי אדמה ופטריות
אומנם מדובר במתכון בהמשכים, שבו תבשלו את תפוחי האדמה לילה לפני, אבל התוצאה הסופית שווה את הכל. היופי של הפריטטה הזאת הוא כל התוספות שתוכלו להוסיף לה לפי טעמכם האישי.
מתכון: פריטטה תפוחי אדמה ופטריות
הום פרייז בסגנון ספרדי
הם אולי נראים לכם כמו צ'יפס סופר פשוט, אבל האמינו לנו - מדובר בהרבה יותר מזה. הכירו את הפטאטאס בראוואס: בספרד מתים עליהם, וכשניסינו אותם יחד עם המטבל - מהר מאוד הבנו למה.
מאפה תפוחי אדמה פריך
הנה לכם אתגר מסקרן: דחיסה של קילו תפוחי אדמה מדופדפים בתבנית אחת. אם תיצמדו למתכון לא רק שתצליחו בענק, אלא גם תקבלו את אחת התוספות הכי טעימות ויפות לכל שולחן חג.
מרק תפוחי אדמה, כרישה ובצל
מרק תפוחי אדמה לא נשמע כמו משהו אטרקטיבי במיוחד, אבל תסתכלו על התמונה הזו ודמיינו אותו חוגג לכם בחלל הפה. הוא אומנם מגיע מצרפת, אבל הטעם, אוי הטעם, אוניברסלי לגמרי.