טוסט גבינה, הרי מה כבר יש בו - לחם, גבינה וקצת תוספות. יש אינספור דרכים לשדרג טוסט גבינה טוב - סוג הלחם, סוג הגבינה, סוג הרוטב והתוספות (את כל ההצעות שלנו לשדרוגים אפשר למצוא פה), אבל לפעמים דווקא הפשטות עושה את העבודה. 

טוסט גבינה צהובה (צילום: ferhat mat, Istock)
כבר עושה אותנו רעבים | צילום: ferhat mat, Istock

בטוסט הבא אין הרבה: לחם, גבינה וחמאה. טכניקת ההכנה שלו היא מה שעושה אותו למיוחד. דבר ראשון, מכינים אותו על מחבת, דבר שני, משתמשים בלחם לבן פשוט, גבינת צ'דר חריפה וחמאה. דבר שלישי, את הגבינה מפזרים גם בתוך הלחם וגם מבחוץ - כך שבסופו של דבר יתקבל מעטה של גבינה מעט חרוכה ופריכה שנגעה במחבת החמה. וזה מה שעושה את הטוסט הזה לגאוני, כי הרי הגבינה שנזלה מתוכו ונגעה במשטח הלוהט היא החלק הכי טעים. 

המרכיבים (לטוסט אחד):
2 פרוסות לחם לבן פשוט
גבינת צ'דר חריפה (אפשר אחרת, אם אתם מתעקשים)
חמאה

אופן ההכנה:

1. ממיסים ככפית וחצי חמאה במחבת. כשהחמאה נוזלית כולה, מניחים את שתי פרוסות הלחם במחבת אחת ליד השנייה.

2. מניחים גבינה על אחת משתי הפרוסות וסוגרים לסנדוויץ' בעזרת הפרוסה השנייה, כשהצד שלה שנגע במחבת עם החמאה פונה למעלה. מניחים על הפרוסה העליונה עוד גבינה.

3. מוסיפים עוד קצת חמאה למחבת, והופכים את הטוסט על צידו השני, כך שישב על החמאה המומסת החדשה. מניחים גבינה על פרוסת הלחם שהפכה עכשיו להיות העליונה. מטגנים כ-3-4 דקות והופכים לצד השני. מטגנים עוד מספר דקות ומגישים. 

כך שף ג'ון מ-FoodWishes עושה את זה:

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> ארוחה בשעה: מרק חומוס וקבנוס
>> טעמנו וקבענו: אוזני ההמן הכי טעימות של 2013