לפני הכל ולטובת כל מאותגרי הפתיתים (יש הרבה כאלה בינינו!), יש שיטה אחת להכנת פתיתים שמצליחה ב-100 אחוז מהפעמים, וכל אחד צריך להכיר אותה.
מוכנים להתקדם? קבלו את העוף בפתיתים של עומר מילר - תבשיל ביתי אלוהי עם אפונה וירקות ותיבול מרוקאי של ראס אל חנות.
מתכון של רון יוחננוב לארוחה בסיר אחד, עם פתיתים ובשר ורוטב סויה ורסק עגבניות וסילאן ובהרט ומה לא. כן, זה משתלב נהדר ביחד.
זאת לא המנה המזינה ביותר שאתם יכולים להכין לילדים שלכם, ולכן אנחנו לא מפצירים בכם לעבור לתזונה של נקניקיות ופתיתים באופן קבוע, אבל פעם בכמה זמן מדובר באחלה פינוק (גם בשבילכם, אגב).
מתכון: פתיתים ונקניקיות בסיר אחד
מתברר שגם בסלט פתיתים עושים יופי של עבודה, וההוכחה היא המתכון המהיר והנהדר הזה.
לממולאים קשה לסרב, נכון? עם כל האהבה הגדולה שלנו לאורז, פתיתים הם מילוי לא רע בכלל, ואם אתם רוצים את המנה בשרית, זאת גם אפשרות.
מתכון: עגבניות ממולאות פתיתים עם אטריות
טעים, מהיר ועשיר. ככה היינו מתארים את הסלט של אחת מבוגרות מאסטר שף החביבות עלינו, מיכל אפשטיין, שבימים מסוימים סוגר לנו ארוחה שלמה וכיפית: פטה מלוחה, נענע טרייה, אפונה, שקדים ועוד כמה דברים טובים. אל תוותרו על הלימון הכבוש.
מתכון: סלט פתיתים עם אפונה וירוקים
זה אחד מהמתכונים האלה שהופכים לקבועים בכל בבית אחרי שמכינים אותו: קציצות, ירקות ופתיתים מבושלים בסיר אחד וסוגרים פינה ליומיים של ארוחת צהריים מספקת. ותודה ללייזה פאנלים.
מתכון: סיר קציצות ברוטב עגבניות עם אפונה ופתיתים
והנה שוב מתכון שאנחנו רגילים להכין עם אורז - אבל בעצם אין שום מניעה להכין עם פתיתים - מקלובה. העוף עסיסי, הירקות שונים ממה שאתם רגילים ממקלובה, והתוצאה היא יציאה אחרת ומרעננת למנה המסורתית.
מתכון: מקלובה של פתיתים עם עוף ובטטות
אחד היתרונות הבולטים של פתיתים הוא שמכינים אותם במהירות, נכון? אז עוד טיפ טיפה עבודה וכבר שדרגתם אותם ליופי של מג'דה. רוצים אותה טבעונית? תאכלו עם טחינה ולא עם יוגורט.
המג'דרה מלמעלה נשמעת לכם לא מספיק זריזה ואין לכם כח לבשל משהו נוסף מלבדם? הנה המתכון בשבילכם, פשוט שבפשוטים, זריז, וידוע כמונע אסון בקרב הורים לזאטוטים רעבים.
מתכון:פתיתים אדומים עם בצל מטוגן
המתכון הבא הוא הסיבה העיקרית שאנחנו כל כך מחכים לחורף, לאיזו שבת גשומה שתצדיק הכנת חמין: עוף, בקר, חמינדוס ופתיתים נימוחים שנמסים בפה. זהו ממש לא חמין שגרתי, וזה גם מה שכל כך יפה בו. ובאופן כללי, כל מתכון של תום פרנץ לחמין הוא מתכון שנאמץ בשמחה גדולה.
מתכון: חמין פתיתים של תום פרנץ
ומסיר יפהפה אחד לשני, רק שאת החתיך הזה לא צריך להעמיד על פלטה או להכניס לתנור למשך הלילה, ועדיין הוא יבוא טוב על השולחן בשישי, או בכל ערב אחר. לא מסובך, טעים ומספק.
מתכון: תבשיל עוף ופתיתים בסיר אחד
ישראל אהרוני סיפר שהוא מתייחס לפתיתים כמו אל פסטה, אחרי שבמשך שנים התייחס אליהם כאוכל נחות, וכדי להדגים את זה, במתכון הזה הוא עושה מהם מנה מדהימה של פתיתים וקציצות.
הכתבה פורסמה לראשונה בנובמבר 2019.