דג מרוקאי חריף
עשרות מתכונים לדגים מרוקאיים פגשנו לאורך השנים, רבים מהם גירו אותנו מאוד, אבל רק אחד זכה למעמד של מתכון-על אצל גולשי אוכל טוב הנאמנים. מדובר כמובן במתכון של ג'קי אזולאי, מתמודדת "מאסטר שף" לשעבר. הוא קל להכנה, הוא חריף, הוא טעים אש, ואם יש משהו שחסר בו זה הלחם לנגב איתו את הרוטב.
לחמניות מתוקות לנגב איתן את הרוטב
"לחמניות כמו בגן" קוראים למתכון, ואין תיאור מדויק מזה. מדובר בלחמניות מתקתקות וטעימות, מהסוג שילדים יוצאים איתו מהגן בימי שישי - מינוס החול, העקמומיות וכתמי הגואש. אנחנו הכנו אותן כבר אי אלו פעמים, ובכולן הן יצאו מצוין. מציעים לכם גם (אגב, אם אתם לחוצים על חלה לשבת, אפשר להכין מהמתכון הזה גם חלה).
עוף שלם בתנור
אם אתם בעניין של עוף לשבת (ואנחנו ממש ממש בעד), אל תסתפקו בפחות מהמתכון הכי טוב שיש לנו לעוף בתנור. משהו בצירוף של שום, לימון ועשבי תיבול יוצר כאן מנה נפלאה ומפתיעה בעושרה. ירקות השורש למטה הם רק בונוס (אגב, גם אם אתם בונים על העוף הרגיל שלכם, אנחנו ממליצים לכם להיכנס למתכון הזה. יש בו כמה טיפים חשובים לעוף שיכולים לעשות הבדל בארוחות השבת שלכם).
אנטיפסטי
גם אם יש וגם אם אין ירקות שורש בעוף - מנה של אנטיפסטי תעשה רק טוב לארוחת השבת שלכם. הכתבה שלפניכם היא מעין מדריך, שילמד אתכם את כל מה שצריך לדעת על צלייה של ירקות (ביחד ולחוד), אבל אם גם לכם - כמונו - אין סבלנות לכל זה, קפצו לסוף ושם תמצאו מתכון לאנטיפסטי לעצלנים, הכל בתבנית אחת.
עוגת תותים ומסקרפונה ללא אפייה
כמה אנחנו אוהבים את העוגה הזאת, אהבת נפש ממש. ראשית, כי היא ממש פשוטה להכנה; שנית, כי לא צריך להדליק בשבילה תנור; אבל הכי הכי בגלל קרם המסקרפונה שבה, שהוא הדבר הכי קל להכנה בעולם והכי הכי טעים. יחד עם התותים - קינוח שהוא באמת ליגה לשבת.