ביצה צהובה
הדרך לביצה קשה צהובה קצרה ופשוטה: כל מה שצריך זה חולצה עם שרוול ארוך וכמה גומיות. מכניסים את הביצה לשרוול, מאבטחים אותה היטב עם גומיות בשני הצדדים, ומסובבים. מהר. יותר מהר. יש לנו בראש כמה ילדים (וגם מבוגר או שניים) שעשויים להתלהב עד הגג.
ופל ביצה
אם יש לכם מחבת או מכשיר להכנת ופל בלגי – דעו לכם שהוא יכול להוציא יופי של חביתות. משמנים קצת, טורפים ביצה, ומכינים חביתת וופל מושלמת. אפשר ורצוי לפזר למעלה תוספות.
ביצה בתוך... מה שלא יהיה
אוכלים ביצים על טוסט? בואו נתקדם: תתחילו להכין ביצים בתוך טוסט. או בתוך אבוקדו. או כמו שכבר לימדנו אתכם – בתוך פטרייה. מחבת זה לחלשים.
תפרידו ביצים עם בקבוק פלסטיק
הנה דרך מהירה ובטוחה להפריד ביצים: שוברים ביצה לקערה, לוקחים בקבוק פלסטיק נקי וריק, לוחצים עליו ומצמידים את הפיה לחלמון. רק כשהפיה כולה צמודה לחלמון משחררים את הלחיצה. החלמון אמור להישאב פנימה בקלות.
מבחן הביצה המקולקלת
לא סגורים אם הביצה טובה או מקולקלת? אתם ממש לא רוצים להמר כשזה מגיע לביצים, אבל מבחן פשוט יסגור לכם את הפינה: הכניסו את הביצה לקערה עם מים קרים. היא אמורה לשקוע. אם זה לא קורה – לפח, ומיד.
ביצה לב
מי היה מאמין שביצה קשה יכולה להיות כל כך רומנטית (ושכל זה לוקח פחות מ-20 דקות. יאללה, נסו).
ראמלט
ראמן + אומלט = ראמלט, ומדובר בעצם באומלט עם תיבול אסייתי שמגיע עם מרקי ראמן מוכנים. שף דיוויד צ'אנג נשבע באמא שזה עובד, וגם צילם סרטון.
ביצה עלומה במיקרו
בואו נגיד את זה שוב. ביצה עלומה במיקרו. רק אנחנו מקללים עכשיו בלב את כל השעות שכילינו בניסיונות להכין ביצה עלומה? פשוט שוברים ביצה לקערת מים ומכניסים למיקרו למשך דקה אחת. זה גאוני, ואנחנו מאמצים בחום.
סופלה נוטלה
הנה מתכון שתתקשו לפשל בו: הכמויות לא קריטיות, גם לא כמה זמן בדיוק תקציפו את הביצים. פשוט מערבבים ביצים ונוטלה, אופים – ויש לכם סופלה נוטלה בפחות מחצי שעה. והנה איך עושים את זה:
מרכיבים:
2 ביצים
חצי כוס נוטלה (פלוס מינוס)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מעבירים את הנוטלה לקערה ומפרידים את הביצים. מוסיפים את החלמונים לנוטלה ומערבבים.
3. מקציפים את החלבונים היטב. מערבבים תחילה שליש מכמות הקצף עם הנוטלה והחלמונים, ואז מקפלים את הכמות הנותרת.
4. מעבירים לכלים מתאימים לאפייה, ואופים כ-15 דקות. אוכלים מיד.
מקושקשת במיקרו
נכון, זאת לא בעיה גדולה להכין מקושקשת גם במחבת, אבל אם אפשר לחסוך בשטיפה ולהכין את המקושקשת בכלי אחד (קערה) במקום בשלושה (קערה, מחבת וצלחת) – לא נלך על זה? פשוט טורפים ביצה בקערה, מערבבים עם שתיים שלוש כפות חלב – ומבשלים כמה דקות במיקרוגל.
לשבור ביצה ביד אחת
למעשה, זה מה שעושה את ההבדל בין שף מקצעי לטירון במטבח. אם יש לכם איזה שהן שאיפות בתחום או שאתם סתם שומרים על פאסון במטבח – אתם חייבים לדעת איך עושים את זה. חייבים.
מאפים אישיים של ירקות וביצים
זה כנראה אחד הדברים הכי בריאים שיכולים לצאת מתבנית שקעים: מערבבים אילו ירקות שאוהבים (למשל: עלי תרד, פטריות ועגבניות), מעבירים לתבנית שקעים, שופכים מעל כל שקע חלבון ביצה ומתבלים במלח ופלפל. אופים כ-25 דקות – וזהו, מוכן.
ככה מחלצים חתיכת קליפה
יש לכם קצת שברי קליפה בביצה? הילחמו בהם בנשק שלהם, כמו שאומרים: קחו חתיכת קליפה ודוגו בעזרתה את החתיכות הסוררות.
אבל למה בכלל יש לכם שברי קליפות?
כי אתם שוברים את הביצה לא נכון. במקום לשבור אותה על צידי הקערה או שולי השיש – שברו אותה על משטח שטוח. השבר יצא אחיד יותר, ופחות סיכוי ששברים תועים ימצאו את עצמם אצלכם בחביתה.
פנקייק בננה הכי קל בעולם
מה חסר לבננה כדי להפוך לפנקייק בננה? מסתבר ששתי ביצים. מועכים את הבננה בקערה, מוסיפים את הביצים, מערבבים היטב ויש לכם בלילה. נטול גלוטן, אם זה לא ברור.