היא שופטת בתוכנית האוכל החדשה, "MKR המטבח המנצח", יחד עם חיים כהן, אבל את השם רותי ברודו לא הרבה אנשים מכירים למרות שיש סיכוי לא קטן בכלל שהם אכלו מתישהו באחת המסעדות שלה. רגע לפני עליית התוכנית (ראשון הקרוב בערוץ 12), אספנו עבורכם עשרה דברים שאתם חייבים לדעת עליה, כדי שתהיו לגמרי מוכנים לתוכנית:
1.ברודו היא הבעלים, יחד עם בן זוגה לשעבר מתי ברודו, של קבוצת המסעדות R2M, קבוצת המסעדות הדומיננטית ביותר בתל אביב שכוללת את הקופי בר, הבראסרי, הוטל מונטיפיורי, דליקטסן, דיסקו טוקיו, הרצל 16, גלידריית CREME ו-5 סניפים של הבייקרי. מה משמעות שם הקבוצה? R היא רותי, M הוא מתי, והשניים (2) מחבר ביניהם.
2. העסק הראשון של הקבוצה היה הקופי בר, שנפתח ב-1994. אחרי שחיו כמה שנים בניו יורק ואהבו לארח שם אנשים, רותי ומתי החליטו שזה מה שהם רוצים לעשות למחייתם, ופתחו את הקופי בר בתור גרסה מקומית לברי האספרסו האמריקאיים, בתוספת תפריט אוכל מצומצם. עם השנים המקום גדל, התפריט התרחב וב-2002 פתחו השניים גם את הבראסרי, שהיה יירית הפתיחה להתרחבותם.
3. בכל העסקים שלה יחד, מאכילה ברודו ב-6500 איש ביום, שהם כ-195,000 איש בחודש או כ-2,340,000 איש בשנה. כן, מעל שני מליון איש בשנה!
4. המנות הנמכרות ביותר בכל המסעדות של הקבוצה הן סלט אנדיב בבראסרי ובקופי בר, טונה נאה, דניס ומנה של טורנדו רוסיני (סטייק עם כבד אווז) בהוטל מונטיפיורי, מנת הבר ים של הקופי בר וכמובן ההמבורגר הנצחי של הבראסרי במשלוחים.
5. רותי אף פעם לא אהבה להיות באור הזרקורים ובמשך כל השנים התמקדה בעבודה ובעשייה. היא השתכנעה להצטרף לתוכנית בעקבות שיחה עם חיים כהן, עליו היא אומרת שהוא "איש שקשה לומר לו לא".
6. ברודו היא אמנם אשת עסקים ומנהלת מצוינת, אבל היא גם יודעת לבשל לא רע בכלל. המאכלים המצטיינים שלה הם מטבוחה, ממולאים, כבד קצוץ וכמובן גם קפה שחור. בשנים האחרונות לא יוצא לה לבשל הרבה כי היא חיה עם בן זוגה גיא פולק, השף הראשי של R2M, אז יש שף קבוע בבית. בגלל השעות הארוכות בעבודה היא גם לא פעם מזמינה אוכל מהדליקטסן. אם היא בכל זאת מבשלת בימים אלה, היא אוהבת להכין את האוכל ההונגרי הקלאסי של אמא שלה, עליו היא גדלה.
7. בזמנה הפנוי אוהבת ברודו לסרוג והיא מכינה כריות, שטיחים והמון בובות דובי חמודות.
8. בשנת 2009 זכו רותי ומתי ברודו בפרס מסעדני השנה של מגזין על השולחן בזכות תרומתם לענף המסעדנות, הסטנדרטים הגבוהים עליהם הם מקפידים בכל מסעדות הקבוצה ושירות מצוין.
9. במטבח המנצח ברודו מתכננת לשפוט בעזרת כל הידע שרכשה במהלך השנים במקצוע. היא מתכוונת למדוד את המתחרים לא רק על פי יכולות הבישול שלהם, אלא גם על פי תשוקת האירוח שלהם והיכולת שלהם לרדת לפרטים הקטנים ולהשקיע.
10. הפרויקט הבא של ברודו אחרי סיום העונה הוא הקמת מלון חדש של הקבוצה ברחוב רוטשילד, ביחד עם שותפים קנדיים. מדובר במלון בוטיק קטן, עם 11 חדרים ו-2 מסעדות, אחת בקומת הכניסה ואחת בלובי המלון.