המרכיבים:

לפטיסייר פתיבר:
500 גרם חלב

30 גרם אבקת חלב

6 גרם מחית ביסקוויט

100 גרם חלמונים

100 גרם סוכר

55 גרם קורנפלור

200 גרם חמאה

 

לגלידה ג'ינג'ר:
600 גרם חלב

250 גרם שמנת

75 גרם טרימולין

80 גרם ג'ינג'ר מגורר

191 גרם חלמון

150 גרם סוכר

 

לטוויל חלב:
60 גרם ביצה

125 גרם חלב

125 גרם מים

30 גרם אבקת חלב מקורמלת במחבת

60 גרם סוכר

150 גרם קמח

30 גרם חמאה מומסת

 

לג'ל תה:
340 גרם מים

3 גרם תה ארל גריי

80 גרם אגר אגר

80 גרם סוכר

 

לעוגת חלב:
300 גרם ביצה

200 גרם סוכר

80 גרם חלב

140 גרם קמח

10 גרם אבקת אפייה

3 גרם וניל

 

לתה בחלב:
150 גרם חלב

150 גרם שמנת מתוקה

70 גרם חלב מרוכז

3 גרם תה ארל גריי

 

לגרנולה:
140 גרם שיבולת שועל

60 גרם זרעי דלעת

60 גרם פקאן      

80 גרם שקדים פרוסים                   

30 גרם שומשום לבן         

30 גרם שומשום שחור                     

4 גרם מלח          

125 גרם סירופ מייפל    

20 גרם שמן זית

30 גרם פרג שלום

קינוח תה (צילום: שחר רזניק)
צילום: שחר רזניק

 

אופן ההכנה:

  1. מקרמלים את אבקת החלב כ-3 דקות במחבת.
  2. מכינים את הפטיסייר: מחממים בסיר חלב, אבקת חלב מקורמלת ומחית ביסקוויט. בקערה נוספת טורפים היטב חלמונים, סוכר וקורנפלור למסה אחידה. כשהחלב מגיע לרתיחה עושים השוואת טמפרטורות עם תערובת החלמונים, מחזירים הכל לסיר וטורפים היטב עד שהמסה מסמיכה ומבעבעת.
  3. מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה ומעבירים למיקסר. מפעילים את המיקסר עם וו גיטרה עד שהמסה מתקררת ומעבירים לשקית זילוף ולמקרר.
  4. מכינים את הגלידה: מחממים את החלב והשמנת עם הג'ינג'ר.
  5. מכינים קרם אנגלז: מביאים לרתיחה בסיר חלב, שמנת, טרימולין ומיץ ג'ינג'ר (המסה מעט מתפרקת וזה בסדר- היא תתחבר מחדש), במקביל טורפים בקערה חלמונים וסוכר למסה אחידה. ברגע שהתערובת בסיר מגיעה לרתיחה עושים השוואת טמפרטורות עם החלמונים, מחזירים את הכל לסיר ומביאים ל-82 מעלות תוך כדי ערבוב תמידי. מסננים את המסה.
  6. מעבירים את המסה למכונת גלידה ומקפיאים עד השימוש.
  7. מכינים טוויל חלב: טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר מוט. מחממים תנור ל-160 מעלות. מורחים שכבה דקה דקה של התערובת על משטח סיליקון שמונח על תבנית תנור ואופים כ-15 דקות, עד שהטוויל משחים. מצננים ושוברים לגודל הרצוי.
  8. מכינים ג'ל תה: מביאים לרתיחה בסיר קטן מים וארל גריי. בקערה נפרדת מערבבים סוכר ואגר אגר. ברגע שהמים רותחים מוסיפים את הסוכר עם האגר אגר תוך כדי טריפה ונותנים לתערובת לרתוח, לבעבע ולהסמיך. ברגע שמסמיך יוצקים את התערובת לתבנית שטוחה ומעבירים לקירור להתייצבות. לאחר שהג'ל מתרכך טוחנים אותו במעבד מזון או מטחנת תבלינים עד לקבלת ג'ל חלק.
  9. מעבירים את הג'ל לשק זילוף ושומרים במקרר עד השימוש.
  10. מכינים עוגת חלב: מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית מלבנית 20X15 ס"מ בנייר אפייה, מרססים בספריי שמן ומניחים בצד. בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים ביצים וסוכר לפחות 10 דקות, עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה. יוצקים בזרם אחיד את החלב לתערובת הביצים עד להטמעה, מוסיפים את היבשים ומערבבים רק עד איחוד. מעבירים את תערובת העוגה לתבנית ואופים בערך 20 דקות, עד שהעוגה שחומה ויציבה. מצננים לטמפרטורת החדר. מחלצים את העוגה וחותכים לריבועים.
  11. מכינים תה בחלב: מרתיחים את כל המרכיבים ומסננים.
  12. הגרנולה: אופים יחד את מרכיבי הגרנולה כ-10 דקות בחום של 170 מעלות, מערבבים ואופים 10 דקות נוספות.
  13. הרכבת הקינוח: מגלידים את הגלידה ושומרים במקפיא. טובלים ריבוע של עוגת חלב בתערובת תה בחלב עד שהעוגה נספגת כולה ומעבירים לצלחת. מזלפים פטיסייר פתיבר על העוגה כך שיכסה אותה לגמרי. מפזרים על הפטיסייר את תערובת הגרנולה בנדיבות. מזלפים נקודות קטנות של ג'ל תה על הגרנולה ומניחים טוויל חלב בגודל הרצוי. יוצרים קנאל יפה מהגלידה ומניחים בצד.