החיים מלמדים אותנו פעם אחר פעם שאין כזה דבר קיצורי דרך. בעוד אנחנו נוטים להקפיד ללמוד את העובדה הזאת על בשרנו, פעם אחר פעם ובדרך הקשה - לכם, הגולשים, אנחנו מציעים ללמוד מבעלי ניסיון. מכירים את כל הטיפים המופלאים שכולם ממליצים עליהם על ימין ועל שמאל (גם אנחנו חוטאים, מודים, אבל נשבעים שאנחנו מתאמצים מאוד לבדוק קודם)? אז הנה כמה כאלה שרצים ברשת, ושאתר Business Insider החליט לבדוק לעומק. המסקנה הכללית היא פשוט להימנע, אבל הנה הפירוט - מה לא עובד, מה עובד בערך, ומה עובד, אבל סתם חבל על הטרחה.
להכין טוסט גבינה במצנם
הטיפ: להניח את המצנם על צדו, ולהניח בכל תא פרוסת לחם עם גבינה צהובה. כמה דקות ותקבלו טוסט בגריל עם גבינה מותכת.
עובד או לא? לא ממש. כלומר, כן - תקבלו לחם עם גבינה מותכת, אבל קודם כל - מדובר בטכניקה שעלולה לגרום לשריפה, דבר שני - אם אתם מורחים גם חמאה על הלחם בטוסט שלכם אז היא תשמן לכם את כל הטוסטר מבפנים, ובסך הכל זה פשוט לא יוצא באותו מרקם. שלא לדבר על הבלגן שצפוי לכם במטבח במקרה שהמצנם יקפיץ את הטוסט במפתיע ויפזר את הגבינה לכל עבר.
להניח כף עץ על סיר מים רותחים
הטיפ: אם מניחים כף עץ על סיר עם מים רותחים, היא מונעת מהמים לגלוש החוצה.
עובד או לא? לא. אם מדובר בבעבוע עדין (שאין סיבה שיגלוש בכל מקרה) - אז אולי עוד איכשהו, אבל כשהמים מגיעים לרתיחה? אין לכף העץ הזאת שום סיכוי.
עוד באוכל טוב:
- ביצה עלומה אכל בקלאש, המסעדה התל אביבית החדשה של חיים טיבי
- ועומר מילר טעם את ההמבורגר הטבעוני הכי מדובר בעולם
- 3 מתכונים רוסיים מתוך הספר "חבר הטעמים"
מכל קשטופ ריק כדיספנסר לפנקייקס
הטיפ: הקטשופ נגמר? ממלאים את הבקבוק הריק בבלילה לפנקייקים ומכאן הדרך למיני פנקייקס אישיים קצרה.
עובד או לא? עובד, אבל יש אבל גדול: קודם כל - להכניס את הבלילה לתוך בקבוק הקטשופ זו לא משימה פשוטה, והפעולה בהחלט עלולה ליצור חתיכת בלגן במטבח שלכם. שנית - נגיד שהצלחתם להכניס את הבלילה לבקבוק - עכשיו פנקייקס קטנים בגודל מטבע מבלילה שניתזת למחבת בזרם דקיק הם האופציה היחידה שלכם. אבל הכי גרוע: רוב הסיכויים שהפנקייקס שלכם יקבלו טעם עדין של קטשופ.
לחצות עגבניות שרי בין שני מכסי פלסטיק
הטיפ: להניח כמה עגבניות שרי על מכסה פלסטיק עגול, להניח עוד מכסה מעל, ללחוץ קלות על מנת לקבע את העסק עד כמה שניתן ופשוט לחצות את כל עגבניות השרי באבחת סכין.
עובד או לא? לא. על הנייר זה נשמע כמו משהו שאמור לעבוד (אנחנו נפלנו בזה), אבל במציאות זה פשוט לא הולך. גם אם הן ייחתכו בסופו של דבר - הרבה מיץ עגבניות יישפך בדרך ובסופו של דבר ממש לא תקבלו חצאים יפים ושווים של עגבניות שרי.
לנער שקית פופקורן לפני הפתיחה
הטיפ: לנער את שקית הפופקורן כשהיא יוצאת מהמיקרוגל, לפתוח בה פתח קטן ולנער החוצה את הגרעינים הסוררים שלא התפתחו לכדי פופקורן.
עובד או לא? עובד, אבל ממש לא שווה את זה. יידרש ניעור רציני ביותר כדי לגרום לגרגירים לנוע דרך כל הפופוקורן, ואחר כך עוד צריך לנער אותם בזהירות החוצה. הרבה טרחה בהתחשב בעובדה שאם פשוט תאכלו את הפופוקורן הגרעינים יחכו לכם בתחתית השקית וייזרקו לפח ביחד איתה.
לפתוח בקבוק יין בעזרת פטיש ומסמר
הטיפ: נתקעתם עם יין סגור ובלי פותחן? נעצו מסמר בפקק ואז חלצו אותו. הפקק ייחלץ ביחד עם המסמר.
עובד או לא? לא עובד עם מסמר אחד. כן עובד עם כמה מסמרים תקועים בשורה זה אחרי זה בפקק. מה שאומר שאתם צריכים כמה מסמרים, פטיש ויכולות נעיצה גבוהות. אם אתם במקרה עובדים בסדנה ויש לכם בקבוק יין - לכו על זה. בכל מקרה אחר - תקפצו לשכנים לבקש פותחן, עדיף.