אם הגעתם לסוף הקיץ עם הלשון בחוץ, כמונו, יש לנו את הדבר הכי שווה שיקרר אתכם, ואפילו יזכיר את הטיול החלומי שעשיתם באיטליה (או את טיול החלומות שאתם מתכננים לעשות). כמובן שאנחנו מדברים על גלידה, אבל לא סתם גלידה, אלא גלידת מסקרפונה קרמית ומפנקת, גאוות איטליה ובפרט צפון איטליה.
בגבינת מסקרפונה העשירה בדרך כלל עושים שימוש בבישול ובקינוח הכי פופולרי באיטליה, הטירמיסו, אבל אם יש משהו שמתחרה בטירמיסו בגזרת הקינוחים, בעיקר בקיץ הרותח שעובר עלינו, זו גלידה איכותית. זו גם הסיבה שבכל הגלידריות הכי נחשבות בארץ ניתן למצוא לפחות טעם גלידת אחד המבוסס על מסקרפונה, בשילוב פירות עונתיים, קפה, תבלינים, דבש ועוד תוספות כיד הדמיון.
אז במה שונה גלידה המבוססת על מסקרפונה מאשר גלידת שמנת רגילה אתם תוהים? ובכן, מכירים את שבבי הקרח המעצבנים שיש לפעמים בגלידה? הם נוצרים מהנוזלים שיש בחלב ושמנת בזמן הקפאה. לעומת זאת, במסקרפונה יש מעט מאד מים והרבה שומן ולקטוז (סוכר חלב), מה שאומר שלא צריך להוסיף לה הרבה סוכר וגלידת המסקרפונה יוצאת קטיפתית ועשירה כמעט בלי תוספות.
אולי כל זה נשמע לכם יוקרתי ומסובך, אבל דווקא את גלידת המסקרפונה קל יותר להכין בבית והיא הקינוח המושלם לסוף הקיץ, גלידה קרמית חלקה ועשירה. לא מאמינים לנו? הנה מתכון למנת גלידה מושחתת:
גלידת מסקרפונה עם נוטלה ופררו רושה
מצרכים(לתבנית אינגליש קייק):
1 גביע מסקרפונה
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה 38%
חצי מקל וניל או כפית תמצית וניל אמיתית (לא חובה)
1 פחית (400 גרם) חלב מרוכז
3 כפות נוטלה (או ממרח אחר שאוהבים)
8 כדורי פררו רושה קצוצים גס
50 גרם שבבי שוקולד
50 גרם אגוזי לוז קלויים קלות וקצוצים גס
אופן הכנה:
1. מקציפים את המסקרפונה והשמנת עם הווניל במהירות גבוהה עד שמתקבל מרקם של קרם רך (לא להגיע לקציפה יציבה מדי).
2. מוסיפים לתערובת את החלב המרוכז ומערבלים קצרות, רק עד שהוא נבלע בתערובת.
3. מוסיפים לתערובת נוטלה ופררו רושה, שוקולד ולוז מערבבים קלות ליצירת מראה משויש. מעבירים לתבנית, מכסים ומעבירים להקפאה למשך 4-5 שעות.