תחליף ביצים
ביצים משמשות כחומר קושר בעוגות ובקציצות. אז מה מחליף אותן בקציצות ובמאפים טבעוניים? זרעי צ'יה ופשתן. אפשר לקנות אותם בחנויות טבע ובחנויות של "על המשקל". העיקרון הוא פשוט – כף של צ'יה/פשתן על כל ביצה שבמתכון, אבל כדי לקבל את התוצאות הטובות ביותר הכי כדאי זה לשלב בין פשתן וצ'יה עם יחס מועדף לצ'יה. את הזרעים טוחנים, מערבבים עם 3 כפות מים (לכל כף פשתן/צ'יה), מערבבים ונותנים לעיסה לעמוד כ-10 דקות עד שהיא מתעבה.
ואם בעוגות עסקינן, אפשר להחליף כל ביצה בחצי בננה או רבע כוס רסק תפוחים או רבע כוס טופו משי טחון.
קצפת טבעונית
תחליף מצוין שמרגיש ונראה כמו קצפת אמיתית משמנת ועשוי מקרם קוקוס (חלב קוקוס עם יותר אחוזי שומן) מצונן היטב. נכון, צריך להתארגן על הקצפת 24 שעות לפני מועד ההגשה, אבל זה רק כי צריך לקרר היטב פחית הקוקוס. הרעיון הוא להפריד את מוצקי הקוקוס מהנוזלים (על ידי קירור ממושך) ואז להקציף רק את המוצקים. עוד על הטכניקה – כאן
לא רוצים קצפת בטעם קוקוס? יש עוד מתכון: משרים למשך כמה שעות או הלילה 2 כוסות קשיו טבעי (לא מומלח). מסננים וטוחנים במעבד מזון עם רבע כוס מים וכוס חלב שקדים.
חלב ביתי
כל טבעוני מכיר את זה, אבל בכל זאת – משרים למשך לילה כוס אגוזים (מכל סוג שאוהבים – קשיו, שקדים, ברזיל ועוד), מסננים וטוחנים עם 4 כוסות מים. מסננים דרך חיתול בד ומקבלים חלב צמחי.
>> למתכון: חלב אגוזים ושקדים
מיונז טבעוני
פשוט וקל: מניחים בבלנדר חבילת טופו (300 גרם, עדיף טופו משי), כפית חומץ תפוחים, כף מיץ לימון טרי, חצי כפית מלח, כפית חרדל, כפית וחצי סוכר וחצי כפית פלפל שחור גרוס. מעבדים עד שמתקבלת תערובת חלקה. המתקדמים יכולים להעביר את התערובת דרך חיתול בד, אבל זה ממש לא חובה.
ריוויון טבעוני
למרות האוקסימורון, זה משהו לגמרי אמיתי. הרי מכינים ריוויון ביתי על ידי הוספת חומצה (לימון או חומץ) אל תוך חלב, אז למה לא לעשות את זה לחלב צמחי? מוסיפים כף של לימון או חומץ לכוס חלב (סויה, שקדים, אורז – מה שאתם אוהבים), מערבבים ונותנים לזה לעמוד על השיש כרבע שעה.
עם הריוויון אפשר להכין אחלה של פנקייקס, עוגות, מאפינס ועוד.
תחליף לפרמזן
אפשר למצוא פסטות ללא ביצים (או להכין תוצרת בית), אבל מה עם הגעגועים לגבינת הפרזמן שנתנה את נגיעת הטעם לכל מנת פסטה, ריזוטו או בכלל? ובכן, טבעונים אדוקים נשבעים שלשמרי בירה (או פתיתי שמרים תזונתיים) יש את אותו הטעם בדיוק כמו לפרמזן. חפשו אותם בבתי הטבע ותיווכחו בעצמכם.
תחליף מוצלח אחר לגבינת פרמזן הוא אגוז ברזיל מגורר. שניהם עובדים מעולה בתור תוספת לפסטה ולמאפים מוקרמים הדורשים גירור הגון של גבינת פרמזן לפני ההגשה.
בצקים
מזל שבארץ יש ציבור שלם שדורש בצק פרווה, כי רוב הסיכויים שהבצק הזה הוא גם טבעוני. ואפילו לא חייבים
לאכול בצק על בסיס פרווה – אפשר למצוא בסופרים בצקים על בסיס שמן כמו בצק עלים צמחי ובצק פילו.
מה אפשר לעשות איתם? בורקס, פאי, טארט, גלילות, מאפים בשכבות ומה לא.
(מקור)