כל כך פלאפית מבפנים (צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako)
כל כך פלאפית מבפנים | צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

פוקצ'ה ללא לישה

גם מי שלא פתח שקית של קמח בחייו יצליח להכין את הפוקצ'ה הזו, לפי המתכון של קרן אגם. יודעים לערבב בכף? אז זהו, אתם יודעים להכין פוקצ'ה, ועוד אחת רכה וטעימה במיוחד.

>> למתכון: פוקצ'ה ללא לישה

עראייס צמחוני טבעוני (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
עראייס צמחוני טבעוני | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

עראייס טבעוני 

כן כן, ולא סתם עראייס אלא עראייס שמנוני ודשן כמו שצריך, רק בלי בשר.

>> למתכון: עראייס טבעוני

טופו פריך עם קרם קוקוס, צ'ילי ומייפל (צילום: דניאל לילה , לאכול טוב יותר)
טופו פריך עם קרם קוקוס, צ'ילי ומייפל | צילום: דניאל לילה , לאכול טוב יותר

טופו פריך עם קרם קוקוס, צ'ילי ומייפל

מנת אורז, טופו וירקות פשוט נהדרת מתוך הספר "לאכול טוב יותר" של זהר לוסטיגר בשן.

>> למתכון: טופו פריך עם קרם קוקוס, צ'ילי ומייפל

סלט קינואה וכרובית צלויה (צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako)
סלט קינואה וכרובית צלויה | צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako

 סלט קינואה וכרובית צלויה

הוא לא רק טבעוני, הוא גם מופת של בריאות וטעם טוב. אם עדיין לא התאהבתם בקינואה, מצב רציני שזה הסלט שיגרום לזה לקרות.

>> למתכון: סלט קינואה וכרובית צלויה

סלט כרובית (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
סלט כרובית | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

סלט כרובית ועשבי תיבול

והנה עוד סלט כרובית, כי אנחנו פשוט משוגעים על הירק הזה. הוא מתפקד בתור ארוחה שלמה, הוא נטול גלוטן ודל שומן ועדיין טעים, מרענן ומשביע. 

>> למתכון: סלט כרובית ועשבי תיבול

סלט חצילים בטחינה (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
סלט חצילים בטחינה | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

סלט חצילים בטחינה כמו של סבתות

לא משנה אילו מנות מונחות על השולחן - סלט החצילים הזה ישמח להצטרף אליהן, ובעיקר אתם תשמחו שהוא הצטרף. 

>> למתכון: סלט חצילים בטחינה כמו של סבתות

מרק ירקות לארוח מפסקת (צילום: בועז לביא, mako אוכל)
מרק ירקות לארוח מפסקת | צילום: בועז לביא, mako אוכל

מרק ירקות של גואטה

מתכון של מסעדת גואטה למרק עשיר בירקות (וגם גרגירי חומוס), בתיבול עדין וטעים של מלח, פלפל שחור וכורכום.

>> למתכון: מרק ירקות של גואטה

קציצות תירס  (צילום: דניאל גרינפילד, "המטבח הטבעוני של תאילנד" )
קציצות תירס | צילום: דניאל גרינפילד, "המטבח הטבעוני של תאילנד"

קציצות תירס

את הקציצות האלה, מתוך הספר "המטבח הטבעוני של תאילנד" של עדי עליה, מכינים מתירס טרי, ואוי לכם אם נגלה שהלכתם על תירס קפוא (שלא לדבר על משומר). הטעם של הקציצות עצמן מאוד תירסי ונקי, אבל אז טובלים אותן ברוטב - רוטב צ'ילי ובוטנים - והפה מתפוצץ מטעמים.

>> למתכון: קציצות תירס

צ'ילי קון סויה (צילום: אסף רונן, mako אוכל)
צ'ילי קון סויה | צילום: אסף רונן, mako אוכל

צ'ילי קון סויה

כמה מפתיע היה לגלות שתבשיל הבשר המפורסם עובד פגז גם בלי בשר בכלל. את מקומו ממלאת קוממיות הסויה, והיא עושה עבודה מעולה, יחד עם השעועית, הפלפלים והתיבול המעושן. 

>> למתכון: צ'ילי קון סויה

פנקייקס טבעוניים (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
פנקייקס טבעוניים | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

פנקייק טבעוני

אם אתם טבעונים רציניים בטוח כבר יש לכם מתכון משלכם לפנקייק טבעוני, אבל רק בגלל הסיכוי שאולי עדיין לא פיצחתם את זה, או שפיצחתם אבל אתם עדיין לא שלמים עם התוצאה - קבלו מתכון לפנקייק טבעוני נהדר.

>> למתכון: פנקייק טבעוני

חמין צמחוני של תום פרנץ (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
חמין צמחוני של תום פרנץ | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

חמין טבעוני

כשתום פרנץ מכין חמין טבעוני, הוא טורח על קוגל מעשה ידיו ולכן מתחיל את ההכנה יום אחד מוקדם יותר. אנחנו מציעים לכם לא להתעצל ולעשות בדיוק כמוהו, כי הדבר הזה באמת טעים בלי שום פרופורציה או קשר למה שמרכיב אותו. את הביצים שבמתכון אפשר כמובן להשמיט. 

>> למתכון: חמין טבעוני

כדורי טופו ברוטב לימוני (צילום: טל סיון צפורין, המטבח הטבעוני שלי, הוצאת תכלת)
כדורי טופו ברוטב לימוני | צילום: טל סיון צפורין, המטבח הטבעוני שלי, הוצאת תכלת

כדורי טופו ברוטב לימוני

אחד המתכונים החביבים עלינו מהספר של אורי שביט. כמו שאפשר לראות, המראה הוא של קציצות פר אקסלנס, ואם אתם רוצים להוסיף להן אפילו עוד ערכים תזונתיים מבורכים - אל תוותרו על הרוטב, שיש בו גם עדשים.  

>> למתכון: כדורי טופו ברוטב לימוני

קרקרים עם גרעינים ושיבולת שועל (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
קרקרים עם גרעינים ושיבולת שועל | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

קרקרים עם גרעינים ושיבולת שועל

קרקרים ביתיים יכולים להיות מופת של יובש ושיממון, אבל הם ממש לא חייבים להיות כאלה. המתכון הזה, של אורלי פלאי ברונשטיין, מניב קרקרים מפוצצים בבריאות, אבל גם בטעם ובקראנצ'יות ממכרים, וכל מי שניסה אותם בבית חזר להחמיא.

>> למתכון: קרקרים עם גרעינים ושיבולת שועל

מאפה עלי גפן (צילום: סטודיו O'LALA, יחסי ציבור)
מאפה עלי גפן | צילום: סטודיו O'LALA, יחסי ציבור

מאפה עלי גפן עם צזיקי שקדים

את המנה הזו אנחנו מכירים ממסעדת ג'וז ולוז, וכשגילינו שאנחנו יכולים להכין אותה בעצמנו התמלאנו חדווה. ההכנה אינה קצרה, אבל בשבילנו זה לגמרי השתלם.

>> למתכון: מאפה עלי גפן עם צזיקי שקדים

מקלות פרעצל עם מטבל (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
מקלות פרעצל עם מטבל | צילום: קרן אגם, mako אוכל

לחמניות פרעצל

לא רק שהלחמניות האלה טבעוניות, הן גם לא דורשות התפחה. אנחנו מרגישים שדפקנו את המערכת ביג טיים.

>> למתכון: לחמניות פרעצל

"חומוס" אפונה צהובה עם ראגו פטריות

מכירים את הפאבה, הגרסה היוונית לחומוס, שמכינים בכלל מעדשים צהובות? אם עדיין לא פגשתם בה זו הזדמנות נהדרת לעשות זאת, ואם אתם כבר הולכים על זה, אל תוותרו גם על תבשיל הפטריות. מעדיפים להישאר עם החומוס הרגיל? הסרטון פה למעלה יסדר לכם את הראש (והנה המתכון).

>> למתכון: חומוס אפונה צהובה עם ראגו פטריות

פשטידת בצל, מנגולד וגרגירי חומוס - מהצד (צילום: ענבל כבירי | הכלים באדיבות הקרמיקאית שרית רשף, mako אוכל)
פשטידת בצל, מנגולד וגרגירי חומוס - מהצד | צילום: ענבל כבירי | הכלים באדיבות הקרמיקאית שרית רשף, mako אוכל

פשטידת בצל טבעונית עם מנגולד וחומוס

פשטידות הן מהמאכלים היותר אנדר-רייטד שיש, ולא בצדק. כשמכניסים אליהן מרכיבים טעימים (מנגולד וחומוס, למשל) הן יכולות להיות יופי של מנה ראשונה, ואפילו מנה עיקרית. ומי בכלל צריך ביצים כשיש קמח עדשים.

>> למתכון: פשטידת בצל טבעונית

חביתת עדשים כתומות (צילום: ענבל כבירי, mako אוכל)
חביתת עדשים כתומות | צילום: ענבל כבירי, mako אוכל

חביתת עדשים כתומות

אם מדברים על קמח עדשים - הרי שזו אחת המנות שעושה לו הכי הרבה כבוד. למעשה, בשביל חביתה טבעונית הגונה, שיכולה לשמש גם כלאפה לא רעה בכלל, כל מה שצריך זה קמח עדשים כתומות, קמצוץ אבקת אפייה, מים ותבלינים. זה עד כדי כך פשוט.

>> למתכון: חביתת עדשים כתומות

מקלובה כרובית (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מקלובה כרובית | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

מקלובה כרובית

נוף עתאמנה מוכיחה שלא כל מקלובה חייבת בשר, הנה, תראו את היפהפייה הזאת. הכרובית הטעימה והתיבול הטוב הם כל מה שהיא (ואתם) זקוקים לו.

>> למתכון: מקלובה כרובית של נוף

קוסקוס עם תבשיל אפונה וארטישוק ירושלמי (צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל)
קוסקוס עם תבשיל אפונה וארטישוק ירושלמי | צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל

קוסקוס עם אפונה וארטישוק ירושלמי

קוסקוס זה תמיד התחלה טובה, וקוסקוס עם ירוקים וארטישוק ירושלמי (או בשם היותר חמוד שלו - בטטה קסבייה) זה כבר מנה שאפילו לא עושה סיפור מזה שהיא טבעונית. פשוטה, ביתית וטעימה.

>> למתכון: קוסקוס עם תבשיל אפונה וארטישוק ירושלמי

סמוסה אפונה ותפוחי אדמה (צילום: ענבל כבירי, mako אוכל)
סמוסה אפונה ותפוחי אדמה | צילום: ענבל כבירי, mako אוכל

סמוסה אפונה ותפוחי אדמה

לא, אלה לא אמפנדס. הצורה אומנם מאוד דומה במבט ראשון, אבל מדובר במשהו אחר לחלוטין. סמוסות בלי בשר, בלי ביצה, בלי טיגון, ועדיין תענוג. זה נכון שלרוב מטגנים סמוסות, אבל אם אפשר לחסוך את הניקיונות של אחרי הטיגון הפעם, למה לא?

>> למתכון: סמוסה אפונה ותפוחי אדמה

בצל ממולא בכוסמת ועשבי תיבול ברוטב רימונים (צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל)
בצל ממולא בכוסמת ועשבי תיבול ברוטב רימונים | צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל

בצלים ממולאים כוסמת

זאת כבר מנה קצת יותר חגיגית, כזאת שעושה מלא רושם. היא אולי לא לכל אחד - גם כוסמת, גם הרבה עשבי תיבול וגם זיגוג של סילאן ורכז רימונים - אבל מי שיודע להעריך את כל המרכיבים המהממים האלה ייהנה.

>> למתכון: בצל ממולא בכוסמת ועשבי תיבול ברוטב רימונים

שקשוקה תירס עם עגבניות שרי. צבעונית ושמחה (צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב)
שקשוקה תירס. תרגישו בהבדל? | צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב

שקשוקה

לפני שאתם מגלגלים את העיניים לכיוון המוח שלכם, תנו צ'אנס, כדאי לכם לא רק כי יש עכשיו תירסים מעולים ומתוקים, אלא גם כי מדובר בחתיכת יציאה כיפית. אם אורי שביט נותנת לנו מתכון לשקשוקה טבעונית - אנחנו לוקחים.

>> למתכון: שקשוקה טבעונית עם תירס ועגבניות צבעוניות

פלאפל כוסמת ואפונה (צילום: בבושקה הפקות, בבושקה הפקות ל-mako)
פלאפל כוסמת ואפונה | צילום: בבושקה הפקות, בבושקה הפקות ל-mako

פלאפל כוסמת ואפונה

בפיתה או בצלחת - אחד המאכלים הכי אהובים בארץ, שלא מספיק מדברים על זה שהוא טבעוני, הוא הפלאפל. פריך, טעים ואפילו בריא. כאן בגרסת הכוסמת הירוקה ובשדרוג של אפונה טרייה, כי בשביל סתם פלאפל אתם לא באמת צריכים אותנו.

>> למתכון: פלאפל כוסמת ואפונה

פלפלים ממולאים (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
פלפלים ממולאים באורז ועדשים שחורות | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

פלפלים ממולאים

בניגוד לבצלים הממולאים מלפני שלושה מתכונים, אלה ממולאים פשוטים ובסיסיים שלכל בית יש גרסה משלו אליהם. את הבשר מחליפות כאן עדשים שחורות, ויש האומרים שהם אפילו יותר טעימים למחרת, אחרי שכל הטעמים נספגים טוב טוב.

>> למתכון: פלפלים ממולאים אורז ועדשים

עוגיות שוקולד אווריריות במילוי שוקולד (צילום: שרית גופן, mako אוכל)
עוגיות שוקולד אווריריות במילוי שוקולד | צילום: שרית גופן, mako אוכל

עוגיות שוקולד

ונעבור לקינוחים: העוגיות האלה של הפטיסרי הטבעוני סידס (שאחראים לקוטג' הטבעוני הכי טעים שיצא לנו לאכול) הן ההגדרה לקינוח שוקולדי. הטבעונות זה כבר בונוס. 

>> למתכון: עוגיות שוקולד אווריריות במילוי שוקולד

כדורי שוקולד לוז בסגנון פררו רושה (צילום: שושי סירקיס, מתוק ובריא, הוצאת דני ספרים)
כדורי שוקולד לוז בסגנון פררו רושה | צילום: שושי סירקיס, מתוק ובריא, הוצאת דני ספרים

כדורי שוקולד

פררו רושה טבעוני, ככה קוראים לקינוח הזה, שיש בו מלא דברים טובים, אבל אף אחד מהם לא כולל גלוטן, חלב או ביצים. 

>> למתכון: כדורי שוקולד לוז בסגנון פררו רושה

עוגת שוקולד טבעונית (צילום: נטלי לוין, mako אוכל)
עוגת שוקולד טבעונית | צילום: נטלי לוין, mako אוכל

עוגת שוקולד 

ואי אפשר לסיים בלי הקינוח האולטימטיבי. דואגים? אל תדאגו, חלב סויה, שקדים טחונים ורסק תפוחים עושים את העבודה טוב טוב.

>> למתכון: עוגת שוקולד טבעונית

בקלאווה פרווה (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
בקלאווה פרווה | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

בקלאווה טבעונית

עלים פריכים ממולאים בכל טוב: אגוזי מלך, פקאנים, קשיו, פיסטוקים, לוז, שקדים (מוזמנים להוסיף או להשמיט לפי טעמכם).

>> למתכון: בקלאווה טבעונית