פוקצ'ה ללא לישה
גם מי שלא פתח שקית של קמח בחייו יצליח להכין את הפוקצ'ה הזו, לפי המתכון של קרן אגם. יודעים לערבב בכף? אז זהו, אתם יודעים להכין פוקצ'ה, ועוד אחת רכה וטעימה במיוחד.
עראייס טבעוני
כן כן, ולא סתם עראייס אלא עראייס שמנוני ודשן כמו שצריך, רק בלי בשר.
טופו פריך עם קרם קוקוס, צ'ילי ומייפל
מנת אורז, טופו וירקות פשוט נהדרת מתוך הספר "לאכול טוב יותר" של זהר לוסטיגר בשן.
>> למתכון: טופו פריך עם קרם קוקוס, צ'ילי ומייפל
סלט קינואה וכרובית צלויה
הוא לא רק טבעוני, הוא גם מופת של בריאות וטעם טוב. אם עדיין לא התאהבתם בקינואה, מצב רציני שזה הסלט שיגרום לזה לקרות.
>> למתכון: סלט קינואה וכרובית צלויה
סלט כרובית ועשבי תיבול
והנה עוד סלט כרובית, כי אנחנו פשוט משוגעים על הירק הזה. הוא מתפקד בתור ארוחה שלמה, הוא נטול גלוטן ודל שומן ועדיין טעים, מרענן ומשביע.
>> למתכון: סלט כרובית ועשבי תיבול
סלט חצילים בטחינה כמו של סבתות
לא משנה אילו מנות מונחות על השולחן - סלט החצילים הזה ישמח להצטרף אליהן, ובעיקר אתם תשמחו שהוא הצטרף.
>> למתכון: סלט חצילים בטחינה כמו של סבתות
מרק ירקות של גואטה
מתכון של מסעדת גואטה למרק עשיר בירקות (וגם גרגירי חומוס), בתיבול עדין וטעים של מלח, פלפל שחור וכורכום.
קציצות תירס
את הקציצות האלה, מתוך הספר "המטבח הטבעוני של תאילנד" של עדי עליה, מכינים מתירס טרי, ואוי לכם אם נגלה שהלכתם על תירס קפוא (שלא לדבר על משומר). הטעם של הקציצות עצמן מאוד תירסי ונקי, אבל אז טובלים אותן ברוטב - רוטב צ'ילי ובוטנים - והפה מתפוצץ מטעמים.
צ'ילי קון סויה
כמה מפתיע היה לגלות שתבשיל הבשר המפורסם עובד פגז גם בלי בשר בכלל. את מקומו ממלאת קוממיות הסויה, והיא עושה עבודה מעולה, יחד עם השעועית, הפלפלים והתיבול המעושן.
פנקייק טבעוני
אם אתם טבעונים רציניים בטוח כבר יש לכם מתכון משלכם לפנקייק טבעוני, אבל רק בגלל הסיכוי שאולי עדיין לא פיצחתם את זה, או שפיצחתם אבל אתם עדיין לא שלמים עם התוצאה - קבלו מתכון לפנקייק טבעוני נהדר.
חמין טבעוני
כשתום פרנץ מכין חמין טבעוני, הוא טורח על קוגל מעשה ידיו ולכן מתחיל את ההכנה יום אחד מוקדם יותר. אנחנו מציעים לכם לא להתעצל ולעשות בדיוק כמוהו, כי הדבר הזה באמת טעים בלי שום פרופורציה או קשר למה שמרכיב אותו. את הביצים שבמתכון אפשר כמובן להשמיט.
כדורי טופו ברוטב לימוני
אחד המתכונים החביבים עלינו מהספר של אורי שביט. כמו שאפשר לראות, המראה הוא של קציצות פר אקסלנס, ואם אתם רוצים להוסיף להן אפילו עוד ערכים תזונתיים מבורכים - אל תוותרו על הרוטב, שיש בו גם עדשים.
>> למתכון: כדורי טופו ברוטב לימוני
קרקרים עם גרעינים ושיבולת שועל
קרקרים ביתיים יכולים להיות מופת של יובש ושיממון, אבל הם ממש לא חייבים להיות כאלה. המתכון הזה, של אורלי פלאי ברונשטיין, מניב קרקרים מפוצצים בבריאות, אבל גם בטעם ובקראנצ'יות ממכרים, וכל מי שניסה אותם בבית חזר להחמיא.
>> למתכון: קרקרים עם גרעינים ושיבולת שועל
מאפה עלי גפן עם צזיקי שקדים
את המנה הזו אנחנו מכירים ממסעדת ג'וז ולוז, וכשגילינו שאנחנו יכולים להכין אותה בעצמנו התמלאנו חדווה. ההכנה אינה קצרה, אבל בשבילנו זה לגמרי השתלם.
>> למתכון: מאפה עלי גפן עם צזיקי שקדים
לחמניות פרעצל
לא רק שהלחמניות האלה טבעוניות, הן גם לא דורשות התפחה. אנחנו מרגישים שדפקנו את המערכת ביג טיים.
"חומוס" אפונה צהובה עם ראגו פטריות
מכירים את הפאבה, הגרסה היוונית לחומוס, שמכינים בכלל מעדשים צהובות? אם עדיין לא פגשתם בה זו הזדמנות נהדרת לעשות זאת, ואם אתם כבר הולכים על זה, אל תוותרו גם על תבשיל הפטריות. מעדיפים להישאר עם החומוס הרגיל? הסרטון פה למעלה יסדר לכם את הראש (והנה המתכון).
>> למתכון: חומוס אפונה צהובה עם ראגו פטריות
פשטידת בצל טבעונית עם מנגולד וחומוס
פשטידות הן מהמאכלים היותר אנדר-רייטד שיש, ולא בצדק. כשמכניסים אליהן מרכיבים טעימים (מנגולד וחומוס, למשל) הן יכולות להיות יופי של מנה ראשונה, ואפילו מנה עיקרית. ומי בכלל צריך ביצים כשיש קמח עדשים.
חביתת עדשים כתומות
אם מדברים על קמח עדשים - הרי שזו אחת המנות שעושה לו הכי הרבה כבוד. למעשה, בשביל חביתה טבעונית הגונה, שיכולה לשמש גם כלאפה לא רעה בכלל, כל מה שצריך זה קמח עדשים כתומות, קמצוץ אבקת אפייה, מים ותבלינים. זה עד כדי כך פשוט.
מקלובה כרובית
נוף עתאמנה מוכיחה שלא כל מקלובה חייבת בשר, הנה, תראו את היפהפייה הזאת. הכרובית הטעימה והתיבול הטוב הם כל מה שהיא (ואתם) זקוקים לו.
>> למתכון: מקלובה כרובית של נוף
קוסקוס עם אפונה וארטישוק ירושלמי
קוסקוס זה תמיד התחלה טובה, וקוסקוס עם ירוקים וארטישוק ירושלמי (או בשם היותר חמוד שלו - בטטה קסבייה) זה כבר מנה שאפילו לא עושה סיפור מזה שהיא טבעונית. פשוטה, ביתית וטעימה.
>> למתכון: קוסקוס עם תבשיל אפונה וארטישוק ירושלמי
סמוסה אפונה ותפוחי אדמה
לא, אלה לא אמפנדס. הצורה אומנם מאוד דומה במבט ראשון, אבל מדובר במשהו אחר לחלוטין. סמוסות בלי בשר, בלי ביצה, בלי טיגון, ועדיין תענוג. זה נכון שלרוב מטגנים סמוסות, אבל אם אפשר לחסוך את הניקיונות של אחרי הטיגון הפעם, למה לא?
>> למתכון: סמוסה אפונה ותפוחי אדמה
בצלים ממולאים כוסמת
זאת כבר מנה קצת יותר חגיגית, כזאת שעושה מלא רושם. היא אולי לא לכל אחד - גם כוסמת, גם הרבה עשבי תיבול וגם זיגוג של סילאן ורכז רימונים - אבל מי שיודע להעריך את כל המרכיבים המהממים האלה ייהנה.
>> למתכון: בצל ממולא בכוסמת ועשבי תיבול ברוטב רימונים
שקשוקה
לפני שאתם מגלגלים את העיניים לכיוון המוח שלכם, תנו צ'אנס, כדאי לכם לא רק כי יש עכשיו תירסים מעולים ומתוקים, אלא גם כי מדובר בחתיכת יציאה כיפית. אם אורי שביט נותנת לנו מתכון לשקשוקה טבעונית - אנחנו לוקחים.
>> למתכון: שקשוקה טבעונית עם תירס ועגבניות צבעוניות
פלאפל כוסמת ואפונה
בפיתה או בצלחת - אחד המאכלים הכי אהובים בארץ, שלא מספיק מדברים על זה שהוא טבעוני, הוא הפלאפל. פריך, טעים ואפילו בריא. כאן בגרסת הכוסמת הירוקה ובשדרוג של אפונה טרייה, כי בשביל סתם פלאפל אתם לא באמת צריכים אותנו.
פלפלים ממולאים
בניגוד לבצלים הממולאים מלפני שלושה מתכונים, אלה ממולאים פשוטים ובסיסיים שלכל בית יש גרסה משלו אליהם. את הבשר מחליפות כאן עדשים שחורות, ויש האומרים שהם אפילו יותר טעימים למחרת, אחרי שכל הטעמים נספגים טוב טוב.
>> למתכון: פלפלים ממולאים אורז ועדשים
עוגיות שוקולד
ונעבור לקינוחים: העוגיות האלה של הפטיסרי הטבעוני סידס (שאחראים לקוטג' הטבעוני הכי טעים שיצא לנו לאכול) הן ההגדרה לקינוח שוקולדי. הטבעונות זה כבר בונוס.
>> למתכון: עוגיות שוקולד אווריריות במילוי שוקולד
כדורי שוקולד
פררו רושה טבעוני, ככה קוראים לקינוח הזה, שיש בו מלא דברים טובים, אבל אף אחד מהם לא כולל גלוטן, חלב או ביצים.
>> למתכון: כדורי שוקולד לוז בסגנון פררו רושה
עוגת שוקולד
ואי אפשר לסיים בלי הקינוח האולטימטיבי. דואגים? אל תדאגו, חלב סויה, שקדים טחונים ורסק תפוחים עושים את העבודה טוב טוב.
>> למתכון: עוגת שוקולד טבעונית
בקלאווה טבעונית
עלים פריכים ממולאים בכל טוב: אגוזי מלך, פקאנים, קשיו, פיסטוקים, לוז, שקדים (מוזמנים להוסיף או להשמיט לפי טעמכם).