חלפה בדיוק שנה מאז קראה מועצת הצמחים להימנע מרכישת אבוקדו מזן גליל, משום שמדובר בפרי שנקטף טרם זמנו ולא יוכל להבשיל לעולם - והנה זה קורה שוב. התקופה שבין יולי לאוגוסט היא התקופה שבה עוברים מזן הריד לזן הגליל - וישנם מגדלים שמנצלים את הציפייה לזן החדש והאהוב ומתחילים לשווק אותו עוד בטרם הגיע להבשלה ראויה.
לגזור ולשמור: איזה אבוקדו כדאי לקנות ומתי?
ארנה סנדל, מנהלת איכות וסטנדרטים בענף הפירות במועצת הצמחים, אומרת שלמרות הפנייה למגדלים וחידוד מועדי ההבשלה, ישנם מגדלים שמשווקים אבוקדו בוסר לשוק. "הפרי הזה לא הבשיל, לא יבשיל ויישאר בלתי אכיל", אומרת סנדל, "ולכן אנחנו ממליצים לצרכנים לא לקנות אבוקדו מסוג גליל שנקטף לפני 20 באוגוסט".
אם אתם לחוצים על אבוקדו, ולא משנה איזה, ישנם מקומות שמוכרים עדיין אבוקדו ריד המתאים למאכל. בשביל הגליל תצטרכו לחכות עד סוף אוגוסט, וכל מי שאומר לכם אחרת - פשוט לא אומר אמת.
זהו את הזן
אבוקדו ריד: צורתו עגולה ככדור וקליפתו קשה ועבה ומחוספסת קלות. הזן הזה נקטף מאמצע חודש מרץ ונמצא על המדפים עד חודש אוגוסט.
אבוקדו גליל: שפירותיו מאורכים וחלקים וקליפתם דקה, ירוקה ומבריקה.
אבוקדו טיג: דומה בצורתו לאגס עגלגל, וקליפתו דקה וירוקה.
אבוקדו אטינגר: זן אליפטי וצר עם קליפה ירוקה בהירה וחלקה. ניתן לקטוף אותו מאמצע חודש ספטמבר.