פורים, כמו הרבה חגים אחרים, הוא החג של חובבי הבישול והאפייה. הרי מה זה משלוח מנות אם לא הזדמנות להראות כמה אתה מוכשר - באפייה, באריזה, או אפילו בבחירה של המתוקים הנכונים בחנויות הנכונות. ואומנם, האופים החובבים חוגגים עכשיו - מכינים אוזני המן מכל הסוגים ועם כל המילויים, מגלגלים מאפי שמרים מרשימים ויוצרים מיני ממתקים מעשה ידיהם, לפי מתכון או סתם מהראש. הבעיה היא שלא כולנו אנשי אפייה, ודווקא בעת כזו צריך לתת את הדעת גם על אותם בעלי ידיים שמאליות, שלא אפו עוגה וחצי עוגה מימיהם, לא מבינים איך אוזני ההמן הופכות מעיגול למשולש ובאופן כללי משתמשים בתנור רק לאחסון תבניות. אז הכתבה הזו היא בשבילם. קבלו ממתקים שווים למשלוח המנות, שאתם יכולים להכין גם בלי שום כישרון.
כדורי שוקולד
אין אדם שלא שמח לקבל כדורי שוקולד. נכון, זה ממש ממש פשוט, נכון, זה מזכיר לכולם את הספר "ילדים מבשלים", אבל בשורה התחתונה מדובר בממתק חוצה טעמים וגילאים, שפשוט כיף לנשנש. אז אופציה אחת היא ללכת על המקור ולהכין את כדורי השוקולד של "ילדים מבשלים", ואז ללחוץ גם על הנקודה הנוסטלגית, אבל אפשר גם ללכת על גרסה מתוחכמת יותר, שעדיין לא דורשת מאמץ מיוחד. הנה ההמלצות שלנו:
כדורי השוקולד של מיקי שמו
כדורי שוקולד פשוטים לכאורה, אבל מושקעים מבחינת מרכיבים: לא מרגרינה כי אם חמאה, לא (רק) קקאו כי אם שוקולד, ולא סוג אחד של שוקולד כי אם שניים. אם כבר, אז כבר.
>> למתכון: כדורי שוקולד של מיקי שמו
טראפלס ב-10 דקות
טראפלס הם האח הבוגר והמושקע לכאורה של כדורי שוקולד. למה לכאורה? כי בהינתן המתכון הנכון - כמו זה שפה - הם אפילו יותר קלים ומהירי הכנה מהכדורים המקוריים. נשבעים. והקרדיט שתזכו לו? בשמיים.
כדורי נוטלה וסוכריות קופצות
המתכון הזה הוא באמת פשוט שזה פדיחה. עד כדי כך פשוט, שאפילו הילדים שלכם יכולים להכין אותו, בלי לבקש עזרה. יש פה מעט מאוד מרכיבים: ביסקוויטים, חמאה, תמצית וניל ונוטלה (אפשר גם ממרח חלבה או חמאת בוטנים), ועוד מרכיב אחד שעושה את כל העניין - סוכריות קופצות. מערבבים, שמים במנז'טים, ונותנים במתנה בלי לספר מה יש בפנים. לילדים וילדים בנפשם.
>> למתכון: כדורי נוטלה וסוכריות קופצות
ולעוד רעיונות, מוזמנים לכתבת 11 כדורים מתוקים למשלוח המנות
עוגיות
לפני שאתם מתרעמים שמה-פתאום-עוגיות, הרי אתם לא יודעים לאפות, חכו שתראו אילו עוגיות אנחנו מציעים לכם כאן. אחרי שתראו תבינו שזה בעצם קטן עליכם. נתחיל בעוגיות שהן באמת הכי פשוטות שיש, וזוכות לכינויים שונים בעולם: מ"עוגיות בצק עלים" ועד "אוזני פיל". מדובר במאפה שהמרכיב העיקרי וכמעט היחידי בו הוא בצק עלים (קנוי, ברור שקנוי), והעבודה? 5 דקות גג.
שבלולי קינמון פריכים
המתכון המומלץ שלנו הוא של איילת הירשמן, וכל מה שהוא כולל זה חמאה, בצק עלים, סוכר וקינמון: מרדדים את הבצק, מורחים חמאה, מפזרים סוכר וקינמון ומגלגלים. וזהו! מתכון חובה גם לאנשים שמחשיבים את עצמם אופים.
>> למתכון: עוגיות שבלולי קינמון פריכים
עוגיות טחינה קלות
המתכון הבא הוא לא הרבה יותר מסובך מקודמו. מדובר במתכון של רוני מנדלמן, שאנחנו עצמנו אימצנו ומכינים בכל הזדמנות. 5 מרכיבים יש פה, ועבודה שמסתכמת בערבוב, גלגול כדורים וסידור על תבנית. הבונוס: מדובר בעוגיות בריאות יחסית, בזכות כמות הטחינה הלא מבוטלת שהן מכילות. הטעם הוא, כמובן, טעם של חלבה. זה מה שקורה כשממתיקים טחינה.
עוגיות שוקולד צ'יפס
המתכון הבא הוא לא רק מתכון. מדובר במדריך שלם, שמתאים במיוחד גם למי שבפעם הראשונה אופה עוגייה. מאפיית סוויטבוקס בלוינסקי ריכזה לנו את כל הטיפים, הטריקים וההסברים איך להגיע למרקמים שונים של עוגייית שוקולד צ'יפס ומתכון הבסיס עצמו הוא ידידותי מאוד.
>> למתכון: מדריך ומתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס
מתוקים על מקל
היתרון העיקרי של ממתק על מקל זה פשוט שהוא מגניב יותר - ובמשלוח מנות הרי מגניבות היא לא עניין לזלזל בו. אז בתחום ה"מתוק על מקל" יש לנו שתי הצעות: טראפלס וקייק פופס.
טראפלס על מקל
מתכון של חן שוקרון, פשוט שזה מצחיק: מערבבים עוגיות מרוסקות וגבינת שמנת, ונועצים על מקל. בשלב הזה מומלץ להכין ציפוי לבן ומרשים, שהוא בסך הכל שוקולד לבן מומס ומעט שמן. התוצאה? משהו באמת מהמם. תסתכלו בתמונה.
קייק פופס
קייק פופס הן למעשה עוגות קטנות על מקל, אבל אל תטעו - אתם לא באמת חייבים לאפות עוגה בשביל להכין כאלה. המתכון הזה מבוסס על עוגה קנויה, והוא בכל זאת מקסים וטעים, ובעיקר נורא יפה וחגיגי.
ועוד חטיפים מגניבים
עוגת ביסקוויטים אישית
וריאציה מקסימה וחגיגית לעוגת הביסקוויטים הנצחית והכל כך ישראלית. בגרסה הזו משתמשים בפתי-בר בשני צבעים, מפוררים ומרכיבים בתוך צנצנות. לא לדאוג, הכל אפשר לעשות עם כף או כפית ואין כל צורך בשקיות זילוף מלחיצות. קטן עליכם.
ריבועי שוקולד וחמאת בוטנים
בסיס של ביסקוויטים מרוסקים, חמאה ומומסת וחמאת בוטנים, ומעליה שכבת שוקולד ואז זילופים של חמאת בוטנים שאפשר לעצב לבד לצורות יפות.
>> למתכון: ריבועי שוקולד וחמאת בוטנים ללא אפייה
ריבועי שוקולד וקוקוס ללא אפייה
בשביל המתכון הזה נדרשת מדי קטנה של השקעה, לא נכחיש, אבל לא נדרש שום ידע, ואפילו לא צריך להפעיל תנור. מדובר בממתק מהמם שמזכיר גם כדורי שוקולד וגם חטיף באונטי, והוא טעים שקשה להאמין. למטה יש שכבה של שוקולד עם ביסקוויטים שבורים (כדורי שוקולד), מעל שכבה יפה של קוקוס וחלב משומר ולמעלה ציפוי שוקולד (באונטי). החיים הטובים.
>> למתכון: ריבועי שוקולד וקוקוס ללא אפייה
בייגלה מצופה
כאן מדובר יותר ברעיון ופחות במתכון. והרעיון הוא מקסים: לוקחים בייגלה ארוכים, רצוי עבים, ומצפים אותם בקרמל וסוכריות. מדליק, לא? אם אתם חוששים מהקרמל אז אל. לא מדובר פה בסוכר שרוף, כמו הקרמל המסורתי, אלא בשיטה מקוצרת של המסת סוכריות טופי קרמל. אופציה נוספת היא לוותר על הקרמל ולטבול את הבייגלה בשוקולד מומס עם כף של שמן. כן כן, סטייל כיף כף מקלות.
>> עוד מתכונים שווים למשלוח המנות
>> ועוד רעיונות למשלוחי מנות מקוריים
** הכתבה פורסמה לראשונה בפורים 2013