שוב ארוחת ערב, שוב כולם בבית, שוב מתחילים לשבור ביצים ומניחים את המחבת החבוטה על הגז. רגע, או שאולי בעצם לא? אחרי חודשיים של ארוחות ערב כמעט זהות (חביתה וסלט, אם יותר לנו לנחש) - הרשו לנו להציע לכם אפשרויות חדשות וטעימות למנות ביצים שכל המשפחה תאהב, כולן ממשפחת האצולה של ביצה בקן.
אנחנו חסידים גדולים של ביצה בקן, עוד מימי המהדורות הראשונות של הספר "ילדים מבשלים" של רות סירקיס, שבו פורסם המתכון לראשונה. אבל אנחנו מבינים שאחרי כמה עשורים טובים אפילו מנה כזו יכולה להימאס, ולכן מצאנו דרכים מגניבות לגוון אותה, או יותר נכון את הקן שלה. בכל ההצעות שלפניכם הביצה ממשיכה למלא את תפקידה, זה רק הקן שמשתנה וגורם למנה להיות אחרת (ומגניבה!) לגמרי. מוכנים? יאללה, בואו נתפרע.