לפני הכל, חשוב להיות מוכנים: מתכונים לשבירת הצום
כולנו רגילים לראות באורז ובתפוחי אדמה את התוספות הקלאסיות לארוחה גדולה, ובכלל. וזה הזמן לשאול: ניסיתם פעם כוסמת ירוקה? לא, זה לא כמו כל כוסמת. כוסמת ירוקה עם ירקות
המחשבה לקצוץ כל כך הרבה עשבי תיבול עושה לכם גירודים בכל הגוף? אין בעיה, בשביל זה הומצא מעבד המזון (גם בלנדר יעבוד). אורז ירוק בתנור
והנה ירוקים בלי אורז, אבל עם תיבול אסייתי קליל ומשגע - מסוג התוספות שחייבים על השולחן. ירקות ירוקים של אהרוני
תכף יהיו לנו די והותר עיקריות, לא לדאוג. אבל קודם: תפוחי אדמה בסגנון תפוצ'יפס
סיר בודד שסוגר לכם 50 אחוז מהמפסקת. עוף ואורז בסיר אחד
לא רק קינואה יש בסלט הזה, אלא גם סלק שצובע אותו בסגול יפהפה, שני סוגי בצל, כוסברה ומלפפונים, ואנחנו כבר הפכנו אותו למנה קבועה בבית. סלט קינואה וסלק מהיר ומשגע
בשביל הכיף של חצילים מטוגנים לא באמת צריך את כל השמן והווג'ראס. אפשר להגיע לאותה תוצאה בתנור. מתכון לחצילים מטוגנים בלי טיגון
אם אתם בעניין של מעט מנות, אבל כל אחת קולעת בול - אתם חייבים להכין את הסיר הזה. מתכון: תבשיל פרגיות עם קינואה ואטריות
מנה שמתקבלת בשמחה על כל שולחן, ובצדק. מתכון: עוף מוקפץ עם שעועית ירוקה
רוצים ללכת על משהו מיוחד יותר? במקום שעועית ירוקה - שעועית בובעס אהובת ליבנו. תבשיל עוף ושעועית בובעס
לקראת הצום אנחנו מעדיפים להכניס לגוף כמה שיותר ערכים תזונתיים וכמה שפחות פחמימות ריקות, כך שאין זמן טוב מזה להחליף את הפירה הרגיל בפירה עדשים. זה המתכון בשבילכם. מתכון: פירה עדשים כתומות
בלי פירורי לחם, בלי ביצה - רק עוף עם ירקות ותבלינים. מתכון: קציצות עוף אפויות
אם עדיין לא אימצתם את הנבטוטים לחייכם - זה זמן נהדר להתחיל (מה פתאום להנביט, אנחנו קונים אותם בסופר). מתכון: סלט נבטוטים
אם יש לכם מעבד מזון זה עניין של רגעים בודדים על שהתבנית תהיה בתנור. לא, לא צריך לבשל את הכרובית מראש. פשטידת כרובית עם פטנט
אחרי החלה המתוקה של ראש השנה, לארוחת המפסקת אנחנו מתכננים משהו טיפה אחר. חלת לחם קופים (אלא אם כן נדלקתם על החלה העגולה הזאת ואתם לא מוכנים לשחרר עדיין)
זאת לא סתם מקלובה, זאת מקלובה צ'יפס של לייזה פאנלים. מקלובה צ'יפס
לא בדיוק טריפוליטאי, לא בדיוק מרוקאי. החריימה שלנו עושה כוך היתוך, וזה הכי טעים שיש. חריימה מנצח
אבל לא עראייס רגיל, עראייס בקר הוא יותר מדי שמן בשביל ארוחה מפסקת. הפעם אנחנו עם עראייס עוף
בגזרה הצמחונית, ואפילו הטבעונית - קציצות עדשים וקינואה מתוך הספר של אורי שביט. קל, בריא וטעים טעים. קציצות עדשים כתומות וקינואה
המתכון הזה שייך לאהרוני, והוא הרבה יותר פשוט מלביבות הבטטה המוכרות של אורנה ואלה, לכל החוששים. לביבות בטטה של אהרוני
שילוב של שתי מנות נהדרות: דג צלוי וחציל בטחינה. שלא בארוחה המפסקת אפשר להוסיף בכיף פלפלים חריפים. חציל בטחינה עם פילה דג
את המרק הזה מגישים עם חלמונים בפנים, וזאת רק אחת הסיבות שאנחנו מתים עליו. מתכון: מרק עגבניות ואורז
בקציצות הכרישה האלה אין עוף או בשר, ומה שכן יש זה קולרבי. אה, והן נאפות בתנור, שזה תמיד טוב ועל אחת כמה וכמה לפני צום. מתכון: קציצות פראסה אפויות
מרק של יונית צוקרמן שמגישים עם קניידלך, והבטן שמחה לכמה שעות טובות.מתכון: מרק ירקות עשיר עם קניידלך
מתכון של רחלי קרוט שיש בו שלל ירקות וגם בשר טחון, שנצלים ביחד ברוטב עגבניות. מתכון: רטטוי עם בשר טחון
לא סתם מרק עוף - מרק עוף של חיים כהן! מתברר שיש לנו עוד מה ללמוד. מרק עוף אליפות
בסלט תפוחי האדמה הספציפי הזה מתארח אבוקדו, ואנחנו חייבים להגיד שאנחנו מתים על זה. מתכון: סלט תפוחי אדמה ואבוקדו
סלמון בתנור עם תערובת שמכינים משום, פיסטוק, קליפת לימון ועשבי תיבול. יוצא מדהים. מתכון: סלמון אפוי עם פטרוזיליה ונענע
קציצות של ברוקולי וקוואקר שאופים בתנור, ועפים. בארוחה חלבית אפשר ורצוי להוסיף להן בולגרית. מתכון: קציצות ברוקולי
למי שמעדיף את הסלמון שלו יותר פיקנטי. סלמון קייג'ן
יש שעועית, יש פטריות, יש שבבי סויה ויש פפריקה מעושנת שהופכת כל מנה לבשרנית וטעימה יותר. מתכון: צ'ילי קון סויה
אורז בסמטי עם בשר כבש, ירקות ופירות יבשים. אם כבר אז כבר. מתכון: אושפלאו
10 דקות עבודה, זה מה שתשקיעו בצלי הזה. מתכון שעשה מהפכה. צלי בקר נמס בפה
הקציצות והפסטה בסיר אחד, אבל לא כמו שאתם חושבים. תחשבו ביצה בקן. קציצות בסלסילות פסטה
יותר זול מחזה עוף, ולטענת רבים יותר מוצלח. כאן במתכון פשוט מעולה של קרן ארגמן. פילה עוף בדבש וחרדל
המנה הקלאסית של עוף צלוי עם תפוחי אדמה ובטטה, בביצוע פיקס. מתכון: עוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטה
המנה שתשאיר אתכם שבעים לפחות ל-10 שעות מתוך ה-25. מתכון: גולאש הונגרי
יש גם שזיפים מיובשים בפנים, כדי שיהיה ברור שלא מדובר פה בסתם ארוחה. מגישים עם אורז לבן צח. מתכון: צלי עוף ביין
משהו קצת אחר, שלא תמצאו ברוב הבתים לפני יום כיפור, אבל האמת - לא ברור למה. מתכון: פוקה
אורז מלא, גזר, כרישה וגם גרגירי חומוס מבושלים, שמוסיפים לכל היופי הזה את החלבון שהיא צריכה. מתכון: קדירת אורז מלא
שימו לב, מרק צמחוני לקוסקוס הוא לא משהו שגור בארוחות משפחתיות מסורתיות, אבל המתכון הזה הוא ההוכחה לזה שלא בצדק. קוסקוס עם מרק צמחוני
הטחינה בתוך התערובת של הקציצות מבטיחה שלמרות האפייה - יבשות אין סיכוי שהן יהיו. מתכון: קציצות בקר אפויות
פרגיות ממולאות אורז ופירות יבשים - על תקן המנה החגיגית של הארוחה. מתכון: פרגיות ממולאות
כן, אנחנו יודעים שראש השנה כבר עבר, אבל וואו כמה טעים! מתכון: עוף בתפוחים ודבש
פסטה פוזילי עם רוטב על בסיס ברוקולי (וכמובן שום, צנוברים, בזיליקום ורצוי גם פרמזן). מתכון: פסטה ירוקה עם ברוקולי
שעועית מוקפצת עם שמן זית, שום וקצת מיץ לימון. צריך עוד משהו? נכון, גרגירי רימון, לקישוט. מתכון: שעועית ירוקה חגיגית
בשביל הצמחונים שבשולחן (אבל לא רק) - סלט שמבוסס על מרכיביה של מנת הרחוב האלמותית. מתכון: סלט סביח
סלט שאימצנו לפני כמה שנים, ומאז אנחנו לא משחררים, על בסיס של סלרי ותמרי מג'הול. מתכון: סלט סלרי
סלט בורגול עם קישואים, עגבניות ופלפלים קלויים. עד שלא תנסו לא תבינו כמה שהשילוב הזה מוצלח. מתכון: סלט בורגול וירקות קלויים
פסטה מקמח מלא, חזה עוף, ירקות וזיתים. ספק מנה עיקרית ספק תוספת, מהסוג המשובח. מתכון: סלט פסטה מקמח מלא ועוף
סלט קלאסי של חיים כהן, עם תפוחי אדמה וביצים, וגם בצל סגול, צנונית וסלרי, כי בכל זאת שף. קלאסי קלאסי, אבל כזה עוד לא אכלתם. מתכון: סלט תפוחי אדמה וביצים של חיים כהן
עם כל כך הרבה ירקות בכל כך הרבה צבעים, מדובר באחת ממנות האורז הכי חגיגיות שאכלנו. אורז חגיגי
עדשים שחורות, עגבניות שרי, אבוקדו (כן כן) ועשבי תיבול. איזה יופי של סלט! מתכון: סלט עדשים מושלם
בכל פעם שאנחנו מכינים את הסלט הזה, ומבשלים את העדשים והקינואה ביחד בסיר, אנחנו מרגישים שדפקנו קצת את המערכת. מתכון: סלט עדשים וקינואה בסיר אחד
מג'דרה נהדרת מאורז בסמטי מלא ושעועית מש. סתם כי החגים הם זמן נהדר לגוון קצת את המג'דרה הרגילה. מתכון: מג'דרה מאורז מלא
נזיד עדשים עם חוואייג' וכמון שמגישים על אורז, קינואה או קוסקוס. זהירות, משביע לאללה. מתכון: נזיד עדשים
הכי פשוט, הכי בסיסי. גם כאלה צריך. מתכון: מנגולד מוקפץ
עיגולים עיגולים של ירקות פרוסים, עם מיץ לימון ושמן זית. אתם צריכים את הרעננות הזאת, תזכרו מה אנחנו אומרים. מתכון: סלט עיגולי ירקות
פתח הכל סגור הכל