שוקו חם ביתי

המרכיבים (6 מנות):
9 כוסות חלב
חצי כוס סוכר דמררה
3 כוסות שוקולד מריר קצוץ (רצוי עם כמה שיותר אחוזי קקאו)
חצי כפית אגוז מוסקט מגורר (לא חובה)
קצפת לקישוט (ממותקת או לא ממותקת, לבחירתכם, לא חובה)

אופן ההכנה:
1. מחממים את החלב בסיר על אש בינונית. מוסיפים את הסוכר ומחממים תוך ערבוב, עד שהוא נמס.
2. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. מבשלים עוד כ-5 דקות ומורידים מהאש.
3. מוסיפים את אגוז המוסקט (אם רוצים) ומערבבים.
4. מגישים עם תלולית של קצפת.

>> למתכון המקורי

שוקו חם עם קצפת (צילום: Brent Hofacker, Shutterstock)
כשמכינים אותו לבד זאת פשוט ליגה אחרת | צילום: Brent Hofacker, Shutterstock

שוקו משוקולד לבן

המרכיבים (6 מנות)כוס וחצי :
350 גרם שוקולד לבן, קצוץ
6 כוסות חלב
2 כוסות שמנת מתוקה
כפית תמצית וניל
שוקולד חלב מגורר, לקישוט
קצפת לקישוט (ממותקת או לא ממותקת, לבחירתכם, לא חובה)

אופן ההכנה:
1. שמים את השוקולד הלבן בקערה.
2. מחממים את החלב והשמנת המתוקה בסיר עד שהם מתחילים לבעבע בשוליים, ומיד שופכים על השוקולד הלבן.
3. מערבבים להמסה מלאה של השוקולד ומוסיפים וניל.
4. ממשיכים לטרוף עד שנוצר מעט קצף.
5. מגישים עם שוקולד מגורר וקצפת, אם רוצים.

>> למתכון המקורי

שוקו חם משוקולד לבן (צילום: Nataliya Arzamasova, Shutterstock)
שוקו חם משוקולד לבן! התרגשנו ממש | צילום: Nataliya Arzamasova, Shutterstock

שוקו נוטלה

המרכיבים (2 מנות):
כוס וחצי חלב
שליש כוס נוטלה
קצפת לא ממותקת, להגשה

אופן ההכנה:
מחממים את החלב והנוטלה בסיר תוך כדי טריפה במטרפה. מגישים עם קצפת.

>> למתכון המקורי


שוקו מתובל

המרכיבים (4 מנות):
ליטר חלב שקדים
170 גרם שוקולד מריר, 70 אחוזי מוצקי קקאו לפחות, קצוץ
חצי כפית קינמון
קמצוץ הל
קמצוץ פלפל קאיין
קמצוץ מלח

אופן ההכנה:
מחממים את כל המרכיבים בסיר קטן תוך טריפה במטרפה, עד לקבלת תערובת הומוגנית (בערך 5 דקות). מגישים מיד.

>> למתכון המקורי

שוקו חם עם קינמון (צילום: Natasha Breen, Shutterstock)
את השוקו המתובל אפשר וכדאי להגיש עם מקל קינמון | צילום: Natasha Breen, Shutterstock

שוקו ביתי מוקצף

המרכיבים (8 מנות):
280 גרם שוקולד מריר
2 ליטר חלב
כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:
1. מחממים את החלב והשוקולד בסיר תוך טריפה במטרפה, עד שכל השוקולד נמס (בערך 20 דקות).
2. מסירים מהאש, מוסיפים תמצית וניל ומערבבים.
3. מעבירים חצי מכמות השוקו לבלנדר ומערבבים עד לקבלת קצף יפה (מחזיקים את המכסה של הבלנדר, כדי שלא יישפך). חוזרים על הפעולה עם החצי השני. מגישים מיד.

>> למתכון המקורי

 >> והנה מתכונים למרקים שאנחנו ממש ממליצים לכם לאמץ