אחד מהאתגרים הגדולים ביותר בחצי הגמר של MKR המטבח המנצח, הוא ארוחת ארבע המנות ובעיקר מנת האמוז-בוש, המנה שמוגשת בתחילת הארוחה, אפילו לפני המנה הראשונה. מצרפתית, פירוש המונח אמוז-בוש הוא משעשע חך, וכשמו הוא: מנה קטנה במיוחד שתפקידה לגרות את החך ולגרום לסועד להמתין בציפייה לכל יתר המנות.
אמש בתחרות, שלושת הזוגות המתחרים בחצי הגמר השני הפתיעו את השופטים חיים כהן ורותי ברודו עם מנות אמוז-בוש מגרות ויצירתיות. אושרי וירדן הגישו טארטלט קישואים, קלמטה וריקוטה שגרם אפילו לשופטת האורחת אסטלה להתפעל, דניאל ונדב שמרו על הקו התאילנדי עם דג לברק צרוב עם סלט מנגו חריף וענני דג ואילו שמעון ודורון הלכו על רול קרפצ'יו בשיפוד.
אז אם גם אתם רוצים לאתגר את עצמכם ולהפתיע את האורחים שלכם עם מנת אמוז-בוש שתעשה להם חשק לעוד, אתם מוזמנים לנסות להכין כל אחד מהמתכונים הבאים שליקטנו עבורכם.
גוז'ר: פחזניות גבינה
פחזניות קטנטנות בטעם גבינה, שעשויות מבצק שמבשלים על הכיריים. מתאבן מושלם עם טעם של מיליון דולר, שאפילו לא צריך בשבילו מיקסר.
קרוקטים מתפוחי אדמה
חצי שעה עבודה ויש לכם כדורים קטנים ושובבים של מחית תפוח אדמה בציפוי פירורי לחם.
פטריות ממולאות עוף
פטריות ממולאות עוף ועשבי תיבול שיפתחו לאורחים שלכם את התיאבון לפני הזלילה הגדולה.
פטריות פורטבלו צלויות ביין
הנה עוד מנת פטריות שאסור לפספס, והפעם הן מזוגגות ברוטב מקסים מקסים של חמאה ויין.
קרפצ'יו סלק ובולגרית
צלחת קרפצ'יו מצליחה לעשות רושם על אורחים גם כשמדובר בפרוסות סלק, ולא בבשר. זוג סלקים, גבינה, פיצוחים (לא קלויים!) - ובפחות מחצי שעה יש לכם על השולחן פצצת טעמים ולא מעט ערכים תזונתיים.
כדורי עוף פריכים ברוטב צ’ילי-מיונז
חטיפים קראנצ'יים אפויים שילדים אוהבים, ברוטב מיונז מתקתק.