העשורים האחרונים הרגילו אותנו לצרוך מוצרים ב"אובר סייז". אך יחד עם זאת, ובד בבד עם המגמה לחזור ולחיות חיים מודעים ואיכותיים יותר, נראה כי יש משהו נכון יותר בחזרה לגודל "של פעם", מעין קומפקטיות אלגנטית שכזו.
כמה טוב לגלות שמאפיית עבאדי, המייצגת מסורת של שנים ארוכות של אפייה וידע מקצועי שעובר מדור האבות לדור הבנים, משלבת בהצלחה רבה בין הישן, שמעורר געגוע, לחדש, המעורר ציפייה והתרגשות. לרגל השנה המתחדשת עלינו לטובה, עבאדי אורזת לנו את המוכר והאהוב במנות "ביס" קטנות יותר, ובטעמים חדשים ומפתיעים, כדי שנוכל לקחת את הטעם הביתי תמיד איתנו, לאן שנלך.
מסורת של אפייה
הכול התחיל בתחילת המאה הקודמת, כשמשפחה עבאדי עלתה לישראל מדמשק, ואביו של יוסף עבאדי, הקים מאפייה בבית המשפחה. יוסף, היזם החרוץ, היה רק בן 21 כאשר הקים מפעל בשוק מחנה יהודה בירושלים. בהתחלה הוא נהג להסתובב עם מגשים, והיה מוכר לעוברים ושבים מטעמיו, בהמשך הוא השתדרג ורכש אופניים, בעזרתם יכול היה להגיע לכל לקוח ירושלמי, שהספיק כבר להתמכר לטעם העבאדי, ומעבר לכך, היה לו דוכן קבוע בשוק, שמשך אליו אוהדים רבים.
בשנות ה-60 שמו של עבאדי הלך לפניו בירושלים, והוא החל לשתף פעולה עם מאפיית אנג'ל הממוקמת בגבעת שאול. משפחת עבאדי החלה לפעול ולייצר במתחם גדול ומרווח, וכך יכלה להרחיב את ייצור העוגיות. באמצע שנות ה-70 מאפיית עבאדי פרשה כנפיים, ועברה לשכונת עטרות, שם היא הקימה מאפייה עצמאית, גדולה ומרווחת, עם שיטות ייצור מתקדמות. יורם עבאדי, בכורו של יוסף, המשיך עם המעוף והיוזמה שקיבל בבית אביו, והרחיב את הפצת העוגיות גם לחו"ל. כיום, נמכרות עוגיות עבאדי ב-10 מדינות שונות בעולם, ביניהן ארה"ב, צרפת ואנגליה.
לפני 3 שנים, "מלך העוגיות המזרחיות", יוסף עבאדי, נפטר בגיל 83. הוא השאיר אחריו משפחה ענפה וחמה, שממשיכה את המסורת שינקה ואת ערכי המוסר והעבודה שלו.
עבאדי מיני: קמפיין בניחוח מזרחי עם טוויסט
ברוב הבתים בישראל, כשבא לאנשים לנשנש משהו מלוח, הם פותחים את ארון המטבח, ולרוב ימצאו שם אריזה של עוגיות עבאדי. העוגיות האלו מצילות אותנו בישיבות ארוכות במשרד, נותנות לנו קונטרה מלוחה לכל הסוכרים בחגיגות יום הולדת, ומלווה אותנו בכל אירוע אפשרי.
בצד שמירה על המסורת, ממשיכה משפחת עבאדי גם ליצור אפשרויות וטעמים חדשים. כך נולד "עבאדי מיני"- עוגיות ביס באריזות מותאמות ובטעמים בקשת ה"עבאדית" - "חריף בקטנה", מעורב ירושלמי", "פלאפל אסלי" "גריל מעושן", ואם אתם חושבים שזה עוצר כאן אז טעיתם, בעתיד הקרוב יצטרפו למשפחה טעמים חדשים ומפתיעים. האריזות הקומפקטיות יותר מאפשרות לנו לקחת איתנו את הניחוח של הבית לעבודה, לבית הספר ולכל מקום שבו ידגדג לנו הרעב ונרצה לעטוף אותו בטעם עבאדי מוכר וטוב.
לאחרונה עלתה סדרת סרטונים משעשעים ושזורים בהומור משובח לרשת, כחלק מהקמפיין של עוגיות עבאדי מיני, בכיכובו של קובי פראג' מהתכנית המפורסמת "הפיג'מות". הסרטונים מראים לנו בית עיראקי אותנטי, שאפשר כמעט להריח את הניחוחות שיש בו מבעד למסך, שבו הגיבור העיראקי (בחיקוי של מבטא עיראקי מושלם) מנסה בכל פעם לכרסם להנאתו את העוגיות של עבאדי, כאשר אימא שלו לא מפסיקה להציק ולהפריע לו בשלוות הנשנוש. היא מבקשת לחלוק איתו את העוגיות, אך הוא לוקח את האריזות האישיות באופן אישי, וחומד את הכול לעצמו. והאמת היא, שאפשר להבין אותו.
טעימה קטנה ומצחיקה לפניכם: