עוף
אם נשאר לכם עוף מארוחת החג, ולא משנה אם זה חזה או כרעיים, מטוגן או מבושל - אתם ממש רוצים להכין ממנו את הסלט הזה, שהוא סלט העוף המוצלח ביותר שטעמנו. מתכון: סלט עוף
מעדיפים להוציא עיקרית חדשה מהעיקרית של אתמול? נסו את זה. מתכון: פסטה פטריות עם שאריות עוף בגריל
עוד אפשרות, לניצול אחר לגמרי של העוף - במקום לבזבז נתחים טובים, מפרקים אותם (שוב, לא משנה אם הכנתם כרעיים, כנפיים או שוקיים) ומכניסים לכריך - אבל עם רוטב הורס, כמובן. מתכון: כריך שאריות הכי טעים שיש
אורז
זה ללא ספק המתכון האהוב עלינו לניצול שאריות אורז, כי הוא לא הופך אורז לאורז אחר אלא ל... ניוקי! כמה פשוט ומרשים ומרשים הטריק הזה. מתכון: ניוקי משאריות אורז
לביבות, או קציצות, איך שתרצו לקרוא להן. אפשר להשתמש בשאריות אורז מלא, אבל גם אורז לבן יעבוד. מתכון: לביבות אורז מלא
שני המתכונים הבאים הם ניצול שאריות קלאסי, אבל לא כזה שיגרום לכם להרגיש מיאוס. כמו כן, יש הרבה מקום לאלתורים. מתכון: אורז מוקפץ עם ירקות ועוף של אורנה ואלה
והנה עוד מתכון לשימוש בשאריות אורז כבסיס למנה צבעונית, מזמינה וטעימה, הפעם צמחונית. מתכון: אורז מאתמול עם ירקות
פסטה
כמה פעמים הכנו חבילת פסטה שלמה ואז הרוטב לא הספיק לכל הכמות. המתכון הבא ימיר את הספגטי למין מק אנד צ'יז משודרג, אבל כזה שיותר מזכיר פשטידה. מתכון: מאפה פסטה
תפוחי אדמה
מי שאומר שוופל בלגי מכינים רק מבלילה של ופל בלגי כנראה מעולם לא טעם ופל בלגי שעשוי מתפודים. מתכון: ופל בלגי תפוחי אדמה
כן, נדיר שיש שאריות פירה, אבל למקרה שכן, הנה דרך לשדרג את המאכל המראש-נהדר הזה. למתכון: פירה מטוגן
זה לא פלאשבק לחנוכה, אלה לביבות סופר ידידותיות לילדים ומכילות את השילוש הקדוש של פחמימה, ירק וחלבון. מתכון: לביבות תפוחי אדמה אפויות
זה אולי המיחזור הכי "קיצוני" ברשימה שלנו, מיחזור שממקסם ומנצל באמת כל חלק בתפוח אדמה, אפילו הקליפה. כן כן, מדובר בנשנוש שמכינים מהקליפות והתחושה לא רק מספקת, היא גם מענגת. מתכון: קליפות תפודים אפויות
לחם (או חלה!)
אחד הסלטים הטעימים והפרשים אפילו שיש בו לחם שידע ימים יפים יותר. יוגב ירוס הביא לנו פנצנלה שעושה חשק לעלות מיד על מטוס לאיטליה. מתכון: סלט פנצנלה
סוף סוף קינוח. פה משיגים תוצאה כפולה - גם שימוש בבננות מיותמות וגם ניצול שאריות של חלה. מוסיפים עוד כמה דברים טובים כמו מייפל, שמנת ושקדים ומקבלים קינוח שכאילו הכל הגיעו לכבודו מראש. מתכון: פודינג לחם בננות ושקדים
עגבניות
רוטב עגבניות פשוט וקולע של ג'יימי אוליבר שדורש עגבניות בשלות ורכות, וכן, אנחנו מתכוונים למקומטות האלה במקרר שאף אחד כבר לא ייגע בהן ובטח שלא יחשוב להכניס לסלט או לכריך. הרוטב הזה הולך מעולה עם פסטה ואפילו על פיצה, אז כן, אלה לא בדיוק שאריות מארוחת החג אבל תודו שמדובר ביופי של פתרון לחיים עצמם. מתכון: רוטב עגבניות הכי מהיר שיש
גלידה
אוקיי, זה קצת ברמת הקוריוז, אבל ידעתם שאפשר להכין עוגה בחושה מגלידה בצירוף רכיבים בודדים? מתכון: עוגה מגלידה