תמרינה
גלידה על בסיס תמרים וטחינה, שאפשר לאכול מיד לאחר ההכנה או להקפיא כקרטיבים.
המרכיבים:
10 תמרים, עדיף מזן מג'הול
חצי כוס טחינה גולמית מלאה
2 מגשי קרח
לגיוון: צימוקים, שקדים, נענע, תמצית וניל
אופן ההכנה:
1. מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון או בלנדר איכותי.
2. מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה במרקם של גלידה.
3. אם הערבול קשה אפשר להוסיף מעט מים, אבל יש לקחת בחשבון שתוספת כזו תהפוך את הגלידה לשייק.
4. מגישים ואוכלים מיד.
5. את השאריות אפשר למזוג לתבניות של קרטיב ולהקפיא.
לבנה ביתית
המרכיבים:
יוגורט
מלח ותבלינים נוספים לפי הטעם
שמן זית
אופן ההכנה:
1. שופכים את היוגורט לתוך בד, קושרים את החבילה ומניחים מעל קערה או כיור שלתוכם היא תגיר את נוזליה.
2. בבוקר פותחים את החבילה ובודקים. אם הגבינה עדיין רכה מדי אפשר להניח לה לטפטף יום נוסף.
3. כאשר הגבינה סמיכה דיה מערבבים לתוכה מעט מלח ותבלינים.
4. יוצרים כדורי גבינה, מכניסים אותם לצנצנת, מכסים בשמן זית ושומרים במקום קריר וחשוך.
ממרח חרדל ביתי
ממרח החרדל הביתי חריף ועשיר יותר בטעמו מזה התעשייתי. הוספת מים חמים או חומץ, כפי שמציע המתכון שכאן, מסייעת להפיק ממרח פחות חריף אם כי מעט מריר יותר. את ממרח החרדל ניתן לערבב עם ממרחים אחרים דוגמת מיונז ביתי. זרעי החרדל המקומיים והשחרחרים יניבו ממרח כהה מזה שאנו מורגלים בו.
המרכיבים:
רבע כוס זרעי חרדל, שהושרו במים למשך לילה שלם
2 שיני שום כתושות
2 כפות חומץ תפוחים
כפית וחצי דבש
2 כפות שמן זית
חצי כפית זרעי כוסברה טחונים
חצי כפית מלח
אופן ההכנה:
1. מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק.
2. מעבירים את הממרח לצנצנת זכוכית ושומרים במקרר, אפשר אפילו שנה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!