עוגיות שוקולד צ'יפס עם סוכריות m&ms

ייתכן שמדובר בעוגיות עם היחס עבודה-תוצאה הכי משתלם שיש. למעשה אפשר לקחת כל מתכון של שוקולד צ'יפ קוקיז, להוסיף לו סוכריות שוקולד צבעוניות – ובכך להפוך אותו ליקיר הילדים וחובבי המתוקים בכלל. את העדשים הצבעוניות (אנחנו כמובן מעדיפים שזה יהיה m&ms) אפשר להוסיף לבלילה או רק לפזר מלמעלה. בכל מקרה – מבטיחים לכם תוצאה מעולה.

>> למתכון: עוגיות שוקולד צ'יפס עם סוכריות m&ms

עוגיות שוקולד צ'יפס עם עדשים (צילום: beenana, Istock)
שוקולד צ'יפס עם סוכריות. אפשר גם עדשים | צילום: beenana, Istock

עוגת ממתקים

בחו"ל קוראים ליצירת המופת הזו "עוגת קיט-קט", על שם החטיף שיוצר את הגדר שסביבה. הבלוגרית מור, שהכינה לנו גרסה משלה, המירה את הקיט-קט בכיף-כיף הישראלי, ואת העוגה שמתחת לכל זה החליפה בעוגה פשוטה עם עוגיות אוראו (במקור זו עוגת שוקולד, אבל היי, יש גבול אפילו לכמות השוקולד שאנחנו יכולים לשאת). התוצאה: אושר גדול, בעבודה לא רבה בכלל.

>> למתכון: עוגת ממתקים

אין תמונה
עוגת עולם הממתקים. כמה יופי כמה

עוגת במבה קפואה

אנשים מכינים מקפאים מכל מיני דברים. קפה, למשל, או שוקולד, ולפעמים גם סתם שמנת עם תמצית וניל. אנחנו מציעים לכם את העוגה הזו – שעובדת מעולה גם כגלידה – שטעמה על טהרת הבוטנים. הזוי? ממש לא. תטעמו, תראו: כמו במבה, אבל עדין וצונן וכיפי פי מיליון.

>> למתכון: עוגת במבה קפואה

עוגת בננות ומארס

זה שבננות ושוקולד זה שילוב מגן עדן אנחנו יודעים. מה שלא ידענו עד כה (אבל מעכשיו לא נשכח לעולם) - זה שהשילוב של בננות וחטיף מארס הוא מגניב פי מיליון. אז בפעם הבאה שאתם מכינים עוגת בננות, הניחו לפצפוצי השוקולד ופוררו פנימה איזה חטיף נחמד. מקורי, טעים, שווה בטירוף.

>> למתכון: עוגת בננות ומארס

טראפלס עם בייגלה

כל מי שאי פעם טבל במבה בשוקולד יודע שמדובר בשילוב ממכר ביותר. הפעם לקחנו אותו צעד אחד קדימה, והכנו על בסיסו טראפלס: בייגלה, שוקולד, חמאת בוטנים ואתם שם. מעכשיו אתם יכולים לצרוך את ההתמכרות שלכם בסטייל, אפילו מקושטת יפה יפה, ולא סתם כמו בטטות טלוויזיה.

>> למתכון: טראפלס עם בייגלה

טראפלס חמאת בוטנים ובייגלה 8 (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
טראפלס עם בייגלה וחמאת בוטנים. מתוק, מלוח, נהדר | צילום: חן שוקרון, mako אוכל


עוגה עם סניקרס

ושוב – בוטנים עם שוקולד, הפעם באדיבות חטיף הסניקרס האהוב מאוד מאוד מאוד. עוגה בלי קמח אבל עם אגוזים, ביצים וסוכר, וכמובן 3 חטיפים שעושים חלק גדול מהעבודה. מתכון של אביבה פיבקו.

>> למתכון: עוגה עם סניקרס

עוגת סניקרס (צילום: עודד קרני)
עוגה עם סניקרס. אביבה, את מכינה לנו? | צילום: עודד קרני


עוגות אוראו אישיות

יש משהו בעוגיות אוראו שממש דורש להכניס אותן בעוגות. משהו בשילוב של השחור והלבן, הקשה והרך, הפריך והקרמי, פשוט הופך אותן לחומר גלם שהכי בא בעולם לעבוד איתו. הנה דרך אחת לעשות את זה: עוגות גבינה אישיות, מועשרות להפליא בעוגיות הנהדרות האלה, עם עוד אוראו נחמדה בתחתית.

>> למתכון: עוגות אוראו אישיות

עוגות אישיות של אוראו וקרם גבינה (מתוקים שלי) (צילום: מתוקים שלי)
עוגות אוראו אישיות. עם עוגייה אחת שלמה והמון מפוררות | צילום: מתוקים שלי


עוגת פררו רושה

עוד אחד של אביבה, והפעם עם השוקולד האהוב על השגריר (או לפחות על מי שהיה השגריר בשנות השמונים, עת הפיקו את הפרסומת המשונה הזו). הפררו רושה מככבים פה גם בתוך העוגה וגם כקישוט, וביחד כם הבצק וציפוי השוקולד יוצרים סינרגיה נהדרת, מהסוג שאביבה אלופה בו.

>> למתכון: עוגת פררו רושה

עוגת פררו רושה (צילום: עודד קרני, mako אוכל)
פררו רושה בפנים, פררו רושה בחוץ. כמה כיף | צילום: עודד קרני, mako אוכל
>> ואם בא לכם סתם בחושה מעולה - הנה עוגת הגזר של אביבה
>> ולכבוד השבת החורפית: גולאש קטלני במיוחד

 

>> כשזה מגיע לקציצות, אין כמו המתכון הסודי של סבתא. יש לכם מתכון מנצח לקציצות? השתתפו ואולי תזכו בפרסים